Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Omijać ASO
Autor Wiadomość
Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2005, 08:08   Omijać ASO

http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=633454
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=632469

Powyższe artykuły tylko potwierdzają, że wiele stacji od chwili uzyskania autoryzacji stacza się w dół... I weź tu człowieku kupuj nowe samochody...

TNT 
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-06-2005, 08:19   

Ja na swoj serwis nie moge narzekac cena niska, obsluga w pelni profesjonalna a podejscie do klienta jak w salonie w moim miescie. Wielki pozytyw nie pan.... tylko czesc w czym pomoc; nie ma sprawy to jest serwis najlepszy z jakiego korzystalem.
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance

igi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Wysłany: 17-06-2005, 08:25   

j.sumkowski napisał/a:
Ja na swoj serwis nie moge narzekac cena niska, obsluga w pelni profesjonalna a podejscie do klienta jak w salonie w moim miescie. nie ma sprawy to jest serwis najlepszy z jakiego korzystalem.

LIZUS!! :lol:

Heh a na poważnie to zgodzę się z przedmówcą, ale zdaję sobie sprawę że nie każdy ma tyle szczęścia co my mając taki zajefajny :lol: salon i serwis

Pozdrowionka dla GRAFIX-u

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 17-06-2005, 11:25   

no niestety jest część ASO, delikatnie mówiąc, do d..y i tacy ludzie robią nam okropnie złą reklamę. Nie jest rzadkością, że klienci podchodzą do nas jak do jeża (po kilku serwisach się to zmienia :wink: ) i wtedy trzeba się dużo natłumaczyć, że w poprzedniej marce było to i to a u nas jest tak i tak. Niestety zdarza się, że klienci dobrze obsłużeni nadal nie są zadowoleni bo nastawienie do ASO jest właśnie takie. Druga rzecz, że nie ma warsztatu bez "wpadek" ale, tak jak kiedyś o tym pisałem, ważne jest jak się z czegoś takiego wychodzi. Generalnie zdecydowana większość lubi nasz salon i serwis - i to mnie bardzo cieszy, martwi natomiast, że dzieki kilku baranom opinia o ASO jest fatalna i muszę cały czas "łamać" stereotypy i udowadniać, że nie jestem wielbłądem. Choć mam nadzieję, że niedługo to się zmieni - powinny zostać opublikowane standarty (surowe, cholera!), które ASO spełniać musi i klient będzie mógł sam zweryfikować poprawność pracy mechanika i sprzedawcy. W razie niezgodności będzie mógł zawiadomić o tym centralę. Może to zmieni podejście ludków i będzie jakoś tak milej, bo nastawienie klienta jest równie ważne jak nastawienie sprzedawcy - czyli jak jest symaptyczny klient - jest bardzo fajna atmosfera i można sobie wzajemnie pomóc;)

się rozpisałem, sorry, temat jest po prostu dla mnie bardzo ważny - jak zanudziłem to niechcący :wink:
pozdrawiam

MariuszZ 
Forumowicz

Auto: ex. Space Star 1.6 Comfort'04
Wysłany: 17-06-2005, 22:38   

Fido__ napisał/a:
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=633454
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=632469

Oj, gorzej się robi po lekturze takich tekstów :cry:
Szczególnie źle to wyglada jeśli sieć serwisowa jest rzadka tak jak w przypadku Mitsu: jak ASO w danym mieście jest do du..., to następne jest w najlepszym przypadku kilkadziesiąt km dalej (a następne dobre- kilkaset :wink: ).
Może by tak reaktywować w jakiejś formie ranking ASO, który funkcjonował na forum oficjalnym? Wiem, że to forum ma inną formułę ale może chociaż jakiś przyklejony wątek?

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Wysłany: 01-07-2005, 02:14   

Być może teraz coś się zmieniło, ale z doświadczenia wiem, że jeszcze 3 lata temu powiadamianie centrali o złym traktowaniu klienta, niefachowości i wszystkich złych rzeczach jakie działy się w ASO NIC NIE POMAGAŁO! Niestety mam za sobą troszeczkę przejść z Filipowiczem i zdażało mi się dzwonić do centrali ale ich interwencja pomogła tylko raz, kiedy ASO nie chciało mi wydać kopii zleceń napraw gwarancyjnych "bo właściciel nie ma obowiązku znać historii napraw sowjego samochodu" (dosłowny cytat z kierownika serwisu firmy RM Filipowicz czyli pana marchewki). Wydano mi kopie zleceń (chociaż nie wszystkie) właśnie po interwencji centrali.
Natomiast złego słowa nie mogę powiedzieć o ASO w katowicach czyli o firmie MOTO. Bardzo dobry serwis.
Ogólnie jedyne "ale" jakie mam do ASO to ceny, a co do podejścia do klienta i jakości wykonywanych usług to już zależy od konkretnego serwisu.

Odpowiedz do tematu