|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Szybka (ta mala) tylnych lewych drzwi |
Autor |
Wiadomość |
secki
Forumowicz

Auto: Ford Focus, Lancer GLXi '94
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-04-2009, 23:09 Szybka (ta mala) tylnych lewych drzwi
|
|
|
Włamali mi się do auta dzisiaj wybijając właśnie ta szybkę tak wiec potrzebuje właśnie takiej, może ktoś z kolegów posiada taka?
Znalazłem co prawda na allegro ale do póki jutro nie zadzwonię i się nie upewnię, ze to właśnie taka jakiej szukam pytam wszędzie
A może znajdzie się gdzieś blisko mnie
Jeszcze na dodatek majstrowali coś przy zamku i nie mogę samochodu zamykać po stronie kierowcy tylko po przeciwnej (ale otwierać się da)
Oczywiście nie wybijali dla sportu, zabrali sobie radio (cale szczęście pożytku z niego nie będą mieć bo juz ledwo zipało) |
|
|
|
 |
qbiec [Usunięty]
|
Wysłany: 03-04-2009, 22:13
|
|
|
Niestety z szybka nie pomoge, ale mi tez ktos gmeral przy zamku od strony kierowcy i tez nie moge go uzywac, szacunkowy koszt naprawy wkladki to ok. 40-60 zl z tego co sie dowiadywalem. |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2009, 08:31
|
|
|
witaj w klubie rozbitych tylnych lewych trojkacikow... ja mialem taka sama sytuacje w grudniu, tylko ze nic nie ukradli ani nie uszkodzili zamka - za to napluli kilka razy do srodka.
szybki nie mam, ale jesli uda Ci sie dostac sama szybe - to daj znac ja mam jedna zapasowa uszczelke, gdyby Twoja byla uszkodzona.
pozdr |
|
|
|
 |
secki
Forumowicz

Auto: Ford Focus, Lancer GLXi '94
|
Wysłany: 06-04-2009, 16:37
|
|
|
Szybke juz zamowilem, powinna dzisiaj przyjsc.
Uszczelka chyba jest w porzadku ale dokladnie sie nie przygladalem.
Jakby co na pewno sie odezwe adams12.
Pewnie w praniu wyjdzie czy wogole
bede w stanie ja sam wymienic
Tam sie chyba ta belke oddzielajaca szybe otwieralna od tej trojkatnej odkreca?
(widzialem pod uszczelka drzwi na wysokosci tej beleczki srubke ale troche podrdzewiala
mam nadzieje, ze sie da odkrecic)
A swoja droga co za debile, wybic szybe i napluc do samochodu - jakie gowno trzeba miec w glowie, zeby robic takie rzeczy ! |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2009, 21:38
|
|
|
musisz i tak wyjąć główną szybę tych drzwi bo inaczej nowej nie założysz a śrubka schowana pod uszczelką często się broni przed odkręcaniem - ale trochę siły i poszła - to nie fiat żeby pękała
powodzenia |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 11-04-2009, 06:53
|
|
|
Adams12 ma racje. Do odkrecenia masz boczek drzwi, duza szyba i poprzeczka. |
_________________ ---
'06 Lancer CS 1,6 - 4G18 (IV 2017 - ...)
'99 Colt CJ1A, 1,3 - 4G13 (XII 2009 - II 2018)
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)  |
|
|
|
 |
|
|