halogeny przednie |
Autor |
Wiadomość |
KkAaZz
Forumowicz otlander II 3,0
Auto: mitsubishi outlander II 3.0,6V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-04-2009, 20:12 halogeny przednie
|
|
|
Witam koleżanki i kolegów,
mam outka z USA 3,0 i jak to w amerykańcach - z niższej półki - brak mu przednich halogenów - ma tylko zaślepione dziury.
Proszę bardzo o info gdzie i za ile mogę takie cuda kupić. Może jakieś numery, itd
Dziękuję bardzo z ainfo
Kaz |
_________________ Pozdrawiam KkAaZz |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 04-04-2009, 20:57
|
|
|
Pomyśl czy warto? Oprócz halogenów, to jeszcze zmiana dźwigni na kierownicy, przekaźnik, dokładanie wiązki - można praktycznie skompletować na alledrogo. A praktycznie nie będziesz ich używał |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
KkAaZz
|
Wysłany: 04-04-2009, 21:09
|
|
|
myślałem, że zakładam, wiązki sa poprowadzone i już, ale skoro to aż tyle zachodu to chyba sobie daruję
dzieki
kaz |
|
|
|
 |
zalesik
Forumowicz

Auto: oII 2.4 CVT
|
Wysłany: 05-04-2009, 10:26
|
|
|
KkAaZz napisał/a: | jak to w amerykańcach - z niższej półki - brak mu przednich halogenów |
Gdybyś kupił kolego wersję XLS zamiast LS miałbyś te halogeny w standardzie.
Zarówno w Stanach jak i w Europie dostępne są wersję uboższe, jak i lepiej wyposażone
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 05-04-2009, 13:01
|
|
|
rezon napisał/a: | Oprócz halogenów, to jeszcze zmiana dźwigni na kierownicy, przekaźnik, dokładanie wiązki | Dźwignię można sobie chyba darować i zamontować jakiś wyłącznik w wolnych miejscach obok wyłącznika ASC. Resztę pasowałoby założyć |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2009, 19:45
|
|
|
Mam już trzeci samochód z halogenami a używałem ich może z 3-4 razy w życiu. Pytanie czy chcesz je mieć żeby używać czy żeby ładniej samochód wyglądał? |
|
|
|
 |
KkAaZz
|
Wysłany: 05-04-2009, 19:46
|
|
|
czyli poza zakupem halogenów, muszę jeszcze ciągnąć wiązki, itd. To chyba faktycznie za dużo zachodu. Ale ile takie coś w ogóle kosztuje, jakie to są koszty?
A co do wersjo, to się zgadzam tylko XLS, od LS różniła się sporą ilością tysiączków, więc ...
kaz |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1928 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 05-04-2009, 22:15
|
|
|
KkAaZz napisał/a: | czyli poza zakupem halogenów, muszę jeszcze ciągnąć wiązki, itd. |
Najpierw sprawdź, bo wcale tak nie musi być. Wiązki mogą być podciągnięte.
Ja bardzo często używałem świateł przeciwmgielnych, ale może to ze względu na miejsce zamieszkania i dość częste mgły, szczególnie jesienią. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 06-04-2009, 10:08
|
|
|
apikus napisał/a: | Ja bardzo często używałem świateł przeciwmgielnych | dużo zależy od samochodu, a szczególnie jego świateł mijania - lustra, żarówek, itp. Jak są dobre, to przecimgielne niewiele dają. stąd rzadsze używanie przez niektórych. Outek ma dość dobre światła - zwłaszcza xenony. po za tym jak dużo jeździsz, to nie ma znaczenia gdzie mieszkasz - i tak znajdziesz mgłę po drodze. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
MarcinB
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 3,0
|
Wysłany: 12-04-2009, 20:36
|
|
|
zalesik napisał/a: | KkAaZz napisał/a: | jak to w amerykańcach - z niższej półki - brak mu przednich halogenów |
Gdybyś kupił kolego wersję XLS zamiast LS miałbyś te halogeny w standardzie.
Zarówno w Stanach jak i w Europie dostępne są wersję uboższe, jak i lepiej wyposażone
pozdrawiam |
W XLS są światła dzienne "daytime running lights" z 27W żarówkami, a nie halogeny |
|
|
|
 |
zalesik
Forumowicz

Auto: oII 2.4 CVT
|
Wysłany: 13-04-2009, 23:29
|
|
|
MarcinB napisał/a: | W XLS są światła dzienne "daytime running lights" z 27W żarówkami, a nie halogeny |
"daytime running lights" montowane są w miejsce przeciwmgielnych w kombinacji z przednimi xenonami. Jeśli zamówisz wersję bez xenonów, bedziesz miał halogeny |
|
|
|
 |
|