Książka serwisowa |
Autor |
Wiadomość |
ToX
Mitsumaniak
Auto: mitsubishi carisma1.9DI-D102KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Lut 2009 Posty: 67 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 15-04-2009, 09:17 Książka serwisowa
|
|
|
Witam
mam pytanko nie wiecie czy jest możliwość odtworzenia książki serwisowej?? albo np możliwość zakupu i prowadzenia jej w serwisie nie od nowości?? |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
Wysłany: 15-04-2009, 10:03
|
|
|
hmm..odtworzenie to chyba nie - co najwyżej uzyskanie historii serwisowania jesli wiesz w jakiej stacji była robiona i ktoś ze stacji udzieli Ci takich informacji...
co do książki - to każda stacja z sieci serwisowych powinna mieć typową ksiażke za 20 zł, kupujesz, zakładasz, wypełniasz... |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
andy_lodz [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2009, 11:45
|
|
|
Jeżeli auto było serwisowane za granicą to w ASO powinienieś podając numer VIN uzyskać taką historię bez problemu. Nie wiem jak to wyglada z opłatami, ale to chyba najlepiej zadzwonic do jakiegoś ASO i sie dowiedzieć. |
|
|
|
 |
kristof
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6+LPG '99(lift)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 326 Skąd: Biskupice/Poznań
|
Wysłany: 15-04-2009, 11:54
|
|
|
dokładnie tutaj musisz znać ASO w którym był serwisowany misiek.. np. w Polsce nie ma żadnej bazy między serwisami i tak jeśli kupiłeś auto w Wawie a mieszkasz w Gdańsku to żaden serwis ASO w Gdańsku nie powie Ci co było robione z autkiem, musisz jechać do tego gdzie było wsio robione i oni po nr Rejestracyjnym(poprzedniego właściciela) bądź VINIE powiedzą Tobie co było robione, ale nie moge tego wydrukować ani nic innego -> ochrona danych osobowych tego zabrania czy jakoś tak...tzn tak mi tłumaczyli gdy chciałem wyciągnąć historię mego autka z jednego ASO
pozdro |
_________________ The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. |
|
|
|
 |
ToX
Mitsumaniak
Auto: mitsubishi carisma1.9DI-D102KM
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Lut 2009 Posty: 67 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 15-04-2009, 14:34
|