Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
28-01-2009, 11:33
gps fabryczny
Autor Wiadomość
matison
[Usunięty]

Wysłany: 24-04-2008, 22:31   gps fabryczny

Witam,
czy macie opinie na temat fabrycznej nawigacji?
jakie mapy, pokrycie, używalnośc ?

Mój sprzedawca zniechęcał mnie przy zakupie. Teraz mam jednak trochę wątpliwości, i zastanawiam się nad wymianą.
Tym bardziej że moje radio jest do ..pupy :butthead: i gubi sygnał co minutę na minutę :evil:
Ostatnio zmieniony przez Gene 28-01-2009, 11:24, w całości zmieniany 1 raz  

robin35
[Usunięty]

Wysłany: 24-04-2008, 23:01   

nie wiem dokładnie ile kosztuje fabryczna nawigacja, ale sprawdzałem w citroenie crossover (bliźniak) i za takie cudo chcieli około 10 tys. Tydzień temu zamówiłem outka dla siebie i też się zastanawiałem nad fabryczną nawigacją, ale zrezygnowałem, bo:
- jak w prawie każdej fabrycznej mapie dokładność/pokrycie pozostawia wiele do życzenia
- jeśli chodzi o mapy Polski to najdokładniejsze są AutoMapa i MapaMap
- jeśli chodzi o mapy Europy to chyba całkiem niezły jest tom tom (może się mylę)
reasumujac, z punktu ekonomicznego wolę kupić jakiegokolwiek palmtopa, lub nawet dwa osobne urządzonka z powyższymi mapami Polski i Europy (jeśli będę się wybierał za granicę) i zostanie mi baaardzo dużo pieniędzy w kieszeni i posiadam baaardzo dokładne mapy.
W tych 10 tys jest jeszcze m.in. tzw serwer muzyki z dyskiem 30 GB, ale mi wystarczy standardowa zmieniarka 6 cd. Jeśli mam czas to zgrywam ulubione płyty na mp3 na 6 płyt i mam ok. 1000 utworów

mati2
[Usunięty]

Wysłany: 24-04-2008, 23:35   

Co do fabrycznej sie nie wypowiadam ale mam TomTom i jesli chdozi o Europe zachodnia bardzo dobrze i w Polsce rownież jest dobrze... fakt ze uzywany byl tylko w Warszawei a ta jest baaaardzo dokladnie odwzorowana lacznei z jakimis drogami gruntowymi itd.

Olej fabryczny kup topowy model TomToma czy AutoMapy i zostanei Ci jeszcze na maly wypad na weekend :)

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-04-2008, 14:16   

Całe to urządzenie wymaga dopłaty ok. 14.000 PLN i póki co (?) nie posiada mapy Polski... :roll:

matison
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2008, 14:23   gps

mati2 napisał/a:
Co do fabrycznej sie nie wypowiadam ale mam TomTom i jesli chdozi o Europe zachodnia bardzo dobrze i w Polsce rownież jest dobrze... fakt ze uzywany byl tylko w Warszawei a ta jest baaaardzo dokladnie odwzorowana lacznei z jakimis drogami gruntowymi itd.

Olej fabryczny kup topowy model TomToma czy AutoMapy i zostanei Ci jeszcze na maly wypad na weekend :)

przenośną znam..
tylko, że nie ma takiego ładnego wyświetlacza w kokpicie :mrgreen:

[ Dodano: 25-04-2008, 14:24 ]
KowaliK napisał/a:
Całe to urządzenie wymaga dopłaty ok. 14.000 PLN i póki co (?) nie posiada mapy Polski... :roll:

no to rozwiązałeś mój dylemat, zdajemnie siem :shock:

Deluvian
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2008, 19:55   

jesli masz kogoś znajomego w stanach to masz za 1/2 ceny:

http://cgi.ebay.com/ebaym...3QQcmdZViewItem

robin35
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2008, 20:57   

Deluvian napisał/a:

tylko nie wiadomo czy jest w tej wersji mapa Polski :) a poza tym sądzę że za montaż tego gadżetu serwis weźmie trochę złotówek i nie wiem czy w ostatecznym rozrachunku będzie to 1/2 ceny :lol:

matison
[Usunięty]

Wysłany: 28-04-2008, 09:47   

Deluvian napisał/a:

dzieki.
tylko ciekaw jestem, czy nie ma haczyka?
jak np w radio USA fm czy cb- nieparzyste częstotliwości, i np eska rock+ 94FM nieuchwytne..
i trza zetkę męczyc :doubt:

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 29-04-2008, 09:23   

KowaliK napisał/a:
i póki co (?) nie posiada mapy Polski...

Posiada, tyle że jest marne pokrycie Polski na poziomie 19%

mihoo 
Forumowicz

Auto: Outlander II DiD Ralliart
Wysłany: 21-07-2008, 00:19   

a co powiecie na takie coś?
http://www.gpstar.de/pdf/...g_Outlander.pdf

cena ok. 2200, soft Navigon 6.0 z 90% pokryciem Polski
wg mnie interesująca propozycja

pozdrawiam

PS.
http://www.gpstar.de/bild...utlander-zu.jpg
http://www.gpstar.de/bild...tlander-auf.jpg

qdyb 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0D-ID 170KM
Wysłany: 23-01-2009, 12:49   

fabryczna nawigacja jest dobra
jest bardzo funkcjonalna
mi tez odradzali w salonie w polsce a jak sie pytalem o cene z nawigacja to sie glupio usmiechali i nie chcieli mi powiedziec ciecie
z tego co wiem to w polsce nawigacja fabryczna kosztuje ok 12-15tys a dla porownania w niemczech w salonie ta opcja kosztuje ok 1000euro ;)

choc gps nie jest dobry za to audio dvd i wiele innych opcji ktorych sam jeszcze nie znam rekompensuja te niedokladne mapy polski

identycznie jest chip tuningiem fabrycznym w polsce ok 4-5 tys w niemczech ok 300-600euro ;)

jerzyk85sz 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi outlander 2.0 did
Wysłany: 20-04-2009, 12:50   

a co myslicie otym 4,5 tys tonie 10tys tylko niewiem jak z montazem
http://www.allegro.pl/ite..._bydgoszcz.html

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 20-04-2009, 16:47   

qdyb napisał/a:

choc gps nie jest dobry

A ja myślałem że właśnie to jest najważniejsze w nawigacji i po to się ją kupuje.
Ja mam TT i ostatnie mapy naprawdę są zupełnie przyzwoite.

yesko 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DI-D Instyle
Wysłany: 20-04-2009, 16:52   

Cytat:
identycznie jest chip tuningiem fabrycznym w polsce ok 4-5 tys w niemczech ok 300-600euro

czy mógłby ktoś z Was trochę rozwinąć to zagadnienie /niekoniecznie w tym temacie/ - gdzie najbliżej i najlepiej można to zrobić (Berlin?), co z gwarancją, czy jej nie stracimy w Polsce? Co można zrobić za ok 300euro a co za 600euro?

Chyba, że było coś na ten temat już pisane?

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 20-04-2009, 22:01   

jerzyk85sz napisał/a:
a co myslicie otym 4,5 tys tonie 10tys tylko niewiem jak z montazem
http://www.allegro.pl/ite..._bydgoszcz.html
Jeżeli masz wersję Invite lub intense, czyli bez rockforda to tylko to będzie kosztowało. Jeżeli jest rockford to dolicz wzmacniacz gdyż fabryczny jest sterowany cyfrowo poprzez jednostkę centralną, nie będzie też działał zestaw głośnomówiący. Jak pamiętam głośniki mają impedancję 2 omy.

Odpowiedz do tematu