Colta można pokochać i żal sie rozstawać |
Autor |
Wiadomość |
sebekColt97
Mitsumaniak
Auto: -
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-12-2007, 17:51
|
|
|
Wiecie, kilka osób doradziło mi wyrzucenie filtra stożkowego bo znacznie podnosi ale zużycie paliwa i chyba tak jest, bo moja Preluda po prostu wysysa paliwo i zatankowanie 20 litrów, to po prostu moment i pusty bak i myśle, że takie stożki to bajery, ale wcale nic poza fajnym wyglądem nie dają w samochodzie. Z tą mocą to też może być tak jak piszecie, że nawet jej nie podnosi. Dziękuje za wszelkie uwagi w temacie filtrów stożkowych. |
|
|
|
 |
SlaVkoEg [Usunięty]
|
Wysłany: 29-12-2007, 19:39
|
|
|
Moze i cos podnosi ale jakis oryginalny za niezle pieniadza a nie jakas podruba z allegro za 30 zl tzn. sam nic nie podniesie bo skoro modyfikujemy wlot to musi byc do tego i wylot czyli zmodyfikowany caly wydech co kosztuje niemale pieniadze a da moze tylko kilka koni wiecej... |
|
|
|
 |
Jurop [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2008, 15:24
|
|
|
Stożek zamontowany w odpowiedni sposób podnosi nieznacznie moc co udowodnił były właściciel mojego obecnego colta KLEJU który pod wpływem dyskusji na forum pojechał na hamownię i to sprawdził. Ale wszystko zależy jak się go zamontuje i jaki to jest stożek bo tani na 100% nic nie da |
|
|
|
 |
sebekColt97
Mitsumaniak
Auto: -
|
Wysłany: 03-02-2008, 08:50 Colt pozostał i nie sprzedałem go
|
|
|
Witam. Po długich rozważaniach, przemyśleniach, postanowiłem, że Colt nadal będzie moim samochodem. Żal sprzedawać coś co jest dobre i niezawodne, a takim autem jest mój Colciak, który nigdy nie zawiódł. Dawałem ogłoszenia prasowe, ale gdzies tam w sercu czułem, żeby nikt sie nie odezwał i nie kupił go. Nigdy w życiu żaden samochód nie sprawił mi tyle radości co Colt. Zwykle używane samochody odwiedzają często warsztaty, a Colt jedynie odwiedzał stacje benzynowe i to przesądziło, że mimo zakupu nie tak dawno Hondy Prelude, Colta na razie zostawiam i nawet porównując go z Preludą, uważam, że Colciak to super autko, ma wiele zalet, jest idealny na nasze drogi i tak dobrego auta nigdy nie miałem. Pozdrawiam wszystkich Colciarzy, życze bezawaryjnej, bezpiecznej jazdy. |
|
|
|
 |
iza_kulpan
Mitsumaniak Kocham Mitsubishi :)

Auto: Colt C50 GLXi
|
Wysłany: 19-02-2009, 15:31
|
|
|
Colty to są kocury największe Ja bym nie zamieniła ich na żadne inne auto Małe, wygodne, ekonomiczne i kocurskie z wyglądu Ja swojego kocham i będzie mi ciężko zmienić go na jakiś nowszy model. Idzie się od nich uzależnić Mam to auto od ponad roku i dzięki niemu tak polubiłam motoryzację Zresztą nie chwaląc się nawet mam na nodze na kostce wytatuowany znaczek Mitsubishi |
_________________ Jedyna moja miłość - Mitsubishi |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 19-02-2009, 15:37
|
|
|
iza_kulpan napisał/a: | Zresztą nie chwaląc się nawet mam na nodze na kostce wytatuowany znaczek Mitsubishi |
ja na lopatce mam wytatuowane logo 3 diamentow a pod nimi napis MitsuManiaki, nie przejmuj sie, to choroba |
|
|
|
 |
iza_kulpan

|
Wysłany: 19-02-2009, 15:42
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: |
ja na lopatce mam wytatuowane logo 3 diamentow a pod nimi napis MitsuManiaki, nie przejmuj sie, to choroba |
O proszę a myślałam że tylko ja mam taką obsesję W ogóle widzę, że jesteśmy nawet z tego samego miasta Nieźle |
|
|
|
 |
jurekschroda
Forumowicz
Auto: Lancer, Colt, Carisma
Pomógł: 12 razy Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 683 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: 19-02-2009, 16:09
|
|
|
Ja wprawdzie tatuaży nie mam, ale jeśli ktoś śmie twierdzić, ze Mitsu nie jest najlepsze to pozywam na pojedynek na udeptanej ziemi, pieszo lub konno na miecze albo topory |
|
|
|
 |
iza_kulpan

|
Wysłany: 19-02-2009, 18:07
|
|
|
Oj chyba nie będzie chętnych aby wyskoczyć na pojedynek |
|
|
|
 |
4g63colt [Usunięty]
|
Wysłany: 23-02-2009, 19:27
|
|
|
Oj,nie raz się zdziwisz,o tak
[ Dodano: 23-02-2009, 19:41 ]
sebekColt97 napisał/a: | Oj nie strasz . Preludą to Colty będe mijał jeden po drugim, jak narciarz podczas slalomu. Nie wierze, że są takie cieńkie Preludy i Eclipsy, w końcu to sportowe fury i przy wielkim szacunku dla Colta, to on jest bez szans. |
|
|
|
|
 |
jurekschroda
Forumowicz
Auto: Lancer, Colt, Carisma
Pomógł: 12 razy Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 683 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: 25-02-2009, 13:43
|
|
|
Taaaak, święta racja, zwłaszcza jeśli będziemy porównywać Colta pod względem osiągów nie tylko z Klipsikiem i Preludą, ale także z Lambo, Maybachem i F1 Mc Laren
Jeśli coś porównujemy, to trzymajmy się jakiegoś przedziału klasowo-finansowego, inaczej takie porównania kompletnie nie mają sensu.
A tak się składa, że w tej klasie aut za te pieniądze Colt jest po prostu najlepszy i tyle. |
|
|
|
 |
czarnuch23
Mitsumaniak Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Cze 2006 Posty: 771 Skąd: WAWA
|
Wysłany: 25-02-2009, 13:59
|
|
|
Bedzie kilka coltow w polsce z ktorymi twoja preluda ze tak powiem bedzie dostawala baty stojac na parkingu
Puki co nadal sie buduja ale wierz mi ze ludzie ktorzy kochaja swoje colty tak jak np ja pakuja w nie nie tylko mnóstwo kasy ale i serca i te auta beda piekielnie szybkie. |
_________________ http://www.3xl.in.lublin....lcik-czarnuch23 |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2009, 02:52
|
|
|
preluda czy civic mają nad eclipsem czy coltem tylko jedną przewagę istotną dla domorosłego tjunera... alegro.pl i ta cała masa tjuningowych dodatków.... |
|
|
|
 |
kaeres [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2009, 13:24
|
|
|
Fajny temat, dopiero teraz wyczaiłem.
A to przy okazji sprzedawania mojego Colta.
Faktycznie, przez pół roku dyskutowaliśmy z żoną czy go sprzedawać czy nie.
Za dobre auto aby teraz go gonić za śmieszne pieniądze.
No ale jednak ekonomia wygrywa z naszymi upodobaniami i niestety przyszła pora na Colcika
Raz mnie tylko zawiódł i stanął na trasie jak mi aparat zapłonowy skonał (przejechałem nim ponad 150tys i to był tylko jeden jedyny raz). |
|
|
|
 |
Dynamind
Mitsumaniak Dynamind
Auto: Mitsubishi Colt 1.3 2000 Jazz
|
Wysłany: 21-04-2009, 12:52
|
|
|
Witam , ja kupiłam colta niedawno, prawie miesiąc temu i jestem z niego bardzo zadowolona. Mało pali, opłaty niewysokie, autko dobrze się prowadzi (momentami nawet lepiej niż ja) daje się lubić.
Chciałam mieć wieksze auto , ale ekonomia dała argumanty za coltem nie do zbicia i tak stałam sie jego szcęśliwą posiadaczką.
Mam nadzieję , że dzięki dbałosci, regularnym serwisom i przeglądom będzie niezawodnie służyło długi czas. |
|
|
|
 |
|