Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zmienilbym antenę...
Autor Wiadomość
Murmur
[Usunięty]

Wysłany: 07-06-2006, 12:14   Zmienilbym antenę...

Czesc,

Od dluzszego czasu nosze sie z zamiarem wymiany anteny dachowej - strasznie denerwuje mnie ten dlugi,srebrny pret i dzwieki jakie wydaje podczas gibania:) Chcialbym wiec zmienic te antenke, na jakas inna, krotsza, najlepiej nie chowana... Czy macie moze pomysl gdzie tego szukac lub namiary na jakis dobry sklep, gdzie znajde cos co mnie zainteresuje? Z gory bardzo dziekuje za pomoc...

ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-06-2006, 08:38   

Heh... Marmurku

Nie wiem czy wiesz że to są jedne z lepszych anten montowane w autkach seryjnie... jeżeli chodzi o odbiór... a Ty narzekasz...

No ale coż... masz na myśli zdemontowanie tej oryginalnej, zaślepienie otworu "czymś" i wstawienie - zmontownie, antenki na dachu (mam nadzieję że nie taka świecącą i z muzyczką :mrgreen:

Na początek licz sie z tym że będziesz zmuszony grzebać pod podsufitką...dalekość zaawansowania grzeabania oczywiście zależna jest od miejsca montarzu :mrgreen: - jak już coś to nie zapomnij dobrze zabezpieczyć otwór który wywiercisz - co by ruda po dachu Ci nie łaziła...

Jeśli chodzi zaś o Twoje pytanie... "gdzie szukać" ja proponowałbym na allegro (do wyboru do koloru) lub ogólnie po sklepach internetowych - wydaje mi sie że to będzie najprostrze rozwiązanie...

Pozdrawiam

CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ...

Murmur
[Usunięty]

Wysłany: 08-06-2006, 09:14   

Nie, bardziej mi chodzilo o antene, ktora moglbym zamontowac na miejscu obecnej. Nie mam zamiaru wiercic nowych otworow, jeszcze mnie nie pogielo:)

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 08-06-2006, 10:07   

Ja ze swoja ni emamproblemu.Aby nie gibala sie zbytnio troche ja wciskam i juz, nie ma strat na odbiorze :wink:

Murmur
[Usunięty]

Wysłany: 08-06-2006, 10:34   

A u mnie problem z odbiorem jest, ale to raczej wina wadliwego podlaczenia audio - czeka mnie rozbiorka samochodu i podlaczanie kabli od nowa, bo poprzedni wlasciciel najwyrazniej antene od cb podlaczyl pod antene radiowa, no i na pewno nie zastosowal zwrotnic i wszystko pierdzi:D

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-06-2006, 14:59   

cimon102 napisał/a:
Ja ze swoja ni emamproblemu.Aby nie gibala sie zbytnio troche ja wciskam i juz, nie ma strat na odbiorze :wink:

To samo u mnie. Nie musze wysuwac do konca.
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)

zyraff85
[Usunięty]

Wysłany: 08-06-2006, 23:49   

ja mojej wogóle nie wyciagam ;] bo po co paskudna jest a i tak slucham muzy z cd czasami jak chce radia sluchac to wyciagne ale zaraz po zakonczeniu chowam bo jest brzydka hehehe:P

karolkk84
[Usunięty]

Wysłany: 09-06-2006, 00:45   

Mnie jedynie denerwuje że ona sama się nie wysowa :mrgreen:

Odpowiedz do tematu