Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:05 |
Belki do relingów |
Autor |
Wiadomość |
bartek1
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2007
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-09-2008, 18:15 Belki do relingów
|
|
|
Na początku przywitam się, jako że jestem nowym użytkownikiem tego forum. Trafiłem tutaj ponieważ, tato nabył Outlander'a i w związku z tym mamy sporo pytań.
Jest to wersja przywieziona z USA. Czy belki do relingów mają takie same mocowania w USA i Europe? Same relingi na oko wydają się dziwnie szerokie. Zobaczcie sami.
Kliknij obrazek aby powiększyć
Tak więc pytanie, czy kupując belki do relingów w Polsce, podpasują one do tych relingów?
A może polecicie firmę, która robi dobre belki? Czy zdać się na oryginały Mitsubishi?
Pozdrowienia! |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 24-09-2008, 21:52
|
|
|
Witaj na forum
Nie napisałeś czy tato kupił Outka I czy II, ale po zdjęciach wygląda mi to na I właśnie
Nie wiem czym się różnią Twoje, ale wyglądają na oryginalne, a w II są inne. Co do belek polecam Thule
Może najtańsi to oni nie są, ale jakościowo i asortymentowo są godni polecenia. Sam wykorzystałem uchwyty belek, które miałem na Focusie. Belki niestety były za krótkie
bartek1 napisał/a: | A może polecicie firmę, która robi dobre belki? Czy zdać się na oryginały Mitsubishi? | Jeżeli to są oryginalne to ja bym nic nie zmieniał. Jeżeli koniecznie chcesz coś zmieniać to również proponowałbym Thule tyle, że nie wiem jak z montażem |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-09-2008, 09:03
|
|
|
Bartek1, witaj na forum.
Pierwsza sprawa - chyba zle zadales pytanie. Belki to zwykle elementy podluzne o roznych przekrojach i uksztaltowaniu przeznaczone do instalacji dedykowanych bagaznikow. Tobie potrzebne sa uchwyty mocujace do relingow! Jesli zanabedziesz takie uchwyty (zestawy montazowe) to spokojnie dopasujesz do kazdego rodzaju relingow. Czy to z auta europejskiego czy amerykanskiego. Wyjatkiem sa bardzo nietypowe konstrukcje gdzie listwy dachowe lacza sie z karoseria na calej swojej dlugosci. Szczeki sa regulowane i tak zaprojektowane aby dobrze "lapac" roznego radzaju ksztalty relingow. Ja posiadam zestaw (Rapid Railing 755) polecanego przez Hiszpana THULE'a. Uchwyty do instalacji bez potrzeby uzywania narzedzi, belki aluminiowe owalne i bagaznik na snowboardy. Do tego systemu mozna dokupic inne elementy, bagaznik rowerowy, box czy nawet kosz. Jest to rozwiazanie polecane do turystki a nie do wykorzystania wyprawowego. Choc nie sadze abys do Outlandera potrzebowal czegos bardziej "heavy duty". |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
Ostatnio zmieniony przez Gene 25-09-2008, 10:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
bartek1
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2007
|
Wysłany: 26-09-2008, 10:51
|
|
|
Gene bardzo mi pomogłeś! Właśnie takich informacji szukałem. Dzięki wielkie Teraz mam pojęcie w temacie. Hiszpan również dziękuję za informacje. |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 26-09-2008, 14:13
|
|
|
bartek1 napisał/a: | Gene bardzo mi pomogłeś! | Możesz śmiało dać mu punkt "pomógł", bo do tego one służą |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
tomek.rzepek
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 239 Skąd: polska
|
Wysłany: 28-09-2008, 14:56
|
|
|
Oryginalne belki do Outlandera I na relingi to właśnie Thule. Nie ma sensu przepłacać w ASO. |
_________________ Mitsubishi Outlander 2.0 4WD 136KM
 |
|
|
|
 |
orto [Usunięty]
|
Wysłany: 24-04-2009, 23:43
|
|
|
Czy chodziło Ci o stopy: Thule Rapid Crossroad 775 oraz belki Thule 861, 120 cm lub Thule 761, 120 cm do Outlandera I z grubymi okrągłymi relingami? |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-04-2009, 00:17
|
|
|
orto, zwróć większą uwagę na to kiedy odpisujesz
Po 7 miesiącach raczej temat belek jest nieaktualny. |
 |
|
|
|
 |
orto [Usunięty]
|
Wysłany: 26-04-2009, 16:37
|
|
|
Hiszpan, dzięki za radę, akurat przed sezonem wyjazdowym DLA MNIE ten temat jest AKTUALNY!...
czy znacie jeszcze inne alternatywy w kwesti mocowania do relingów dachowych? |
|
|
|
 |
|