Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Shogun] Potrzebna porada w sprawie zakupu
Autor Wiadomość
K9 
Nowy Forumowicz

Auto: SHOGUN
Kraj/Country: UK
Wysłany: 26-04-2009, 18:21   [Shogun] Potrzebna porada w sprawie zakupu

Witam serdecznie. Jestem nowy na forum potrzebuje porady odnosnie dzialania napedow w shogunie-pajero 3.2 did tiptronic i wogole ....
Jutro udaje sie do kilku sprzedawcow w celu sprawdzenia i konkretnych ogledzin>> dzialania skrzyni i szczegolenie mostow-napedow. Prosze o pomoc jak one sie zalaczaja czego powinienem oczekiwac a czego nie? Jak ma sie wlaczac lub wylaczac blokady itp itd...
Mam do wyboru tip-tronica i manuala. Osobiscie wolalbym tiptronica ale czy manual tez jest dobry czy bardziej wadliwy? Wiem, wiadomo ze sprzeglo latwiej pada ....i to kolo zamachowe-flyweel- 1000 funtow tu kosztuje .... Jakie sa objawy padajacych mostow lub reduktora i na co wlasciwie zwrocic szczegolna uwage. W jednym z nich-z tiptronikiem zostala wymieniona pompa wtryskowa przy przebiegu ok 142 000km. Czy to normalne? Wiekszosc z nich ma przebieg bliski 180 000-200 000 tys km, jedynie ten tip tron 145 000
To duzo-malo? Wiadomo, zalezy co bylo wlewane do skrzyni-mostow itp itd ale nigdy nie wiadomo...
Bardzo prosze o wszelkie sugestie .
Z gory WIELKIE DZIEKI

POZDRAWIAM

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2009, 18:39   

Witaj!

Napędy: http://forum.mitsumaniaki...p=228406#228406
Podczas załączania/rozłączania kontrolki powinny mrugać, lecz nie wszystkie tylko te na którą przełączasz.
Jeszcze tu: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=17962

Skrzynia: wszyscy stwierdzą, że tiptronic jest bezawaryjny i przyjemny w eksploatacji. Wybór należy do Ciebie. Ja postawiłbym na automat.

K9 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-04-2009, 19:04   

bartek2800,

Dziekuje bardzo za expresowa odpowiedz

Juz drukuje co by miec po reka na jutro :D

Prosilbym jeszcze o jakas sugestie co i jak powinienem sprawdzic odnoscnie innych komponentow? Jakies niepokojace objawy-jak je rozpoznac w SHOGUNIE? Czy jest mozliwosc sprawdzenia bledow>jakiegos kluczykowania itp czy tylko komputer. Moze jest jakis manual gdzies do sciagniecia co bym Wam glowy nie zawracal. Chcialbym podejsc do tematu z jakas wiedza co by odrazu wtopy nie zaliczyc bo czesci drogie oj drogie a SHOGUNA tak sie chce ojojojoj.... :roll:

DZIEKI RAZ JESZCZE

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2009, 20:10   

K9 napisał/a:
bartek2800,

Dziekuje bardzo za expresowa odpowiedz

Juz drukuje co by miec po reka na jutro :D

Prosilbym jeszcze o jakas sugestie co i jak powinienem sprawdzic odnoscnie innych komponentow? Jakies niepokojace objawy-jak je rozpoznac w SHOGUNIE? Czy jest mozliwosc sprawdzenia bledow>jakiegos kluczykowania itp czy tylko komputer. Moze jest jakis manual gdzies do sciagniecia co bym Wam glowy nie zawracal. Chcialbym podejsc do tematu z jakas wiedza co by odrazu wtopy nie zaliczyc bo czesci drogie oj drogie a SHOGUNA tak sie chce ojojojoj.... :roll:

DZIEKI RAZ JESZCZE

Ekspresowo bo akurat "foruma" przeglądałem :wink:

Inne komponenty - jak w każdym aucie - rdza, kondycja silnika, skrzyni biegów, napędów, ewentualnej blokady tylnego dyferencjału. Napisz z którego rocznika ma być to autko, bo w Pajero III przed liftem (1999-02r.) trzeba zmienić wadliwy naciąg łańcuszka rozrządu. Manual nie powinien być bardziej awaryjny niż tiptronic.

Poczekaj jeszcze na wypowiedzi innych kolegów z forum, a szczególnie posiadaczy III.

K9 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-04-2009, 20:19   

No wiec prosze:

1) http://cgi.ebay.co.uk/ws/...em=130301851049
Wymienione sprzeglo i kolo zamachowe zamachowe(1500f) troszke poobijane ale i tak bym przemalowal ten dol na czarno. Moze za 3,5 tys wyjedzie :?

2) http://search.autotrader....icleRegLetter=W

To srebrne mi pasi bo automat ale ten bullbar troche kichowaty :badgrin:
No i ma pompe wymieniona, skora, dvd, itp itd w miare maly przebieg...

3) http://cgi.ebay.co.uk/ws/...em=260399370031

No i to tez fajne takie czarniutkie i w miare niski przebieg.

No i tyle mam opcji na razie. Trudno z automatem, wiecej manualow...

Odpowiedz do tematu