Centralny zamek |
Autor |
Wiadomość |
pako
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer Kombi 1994r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-04-2009, 12:43 Centralny zamek
|
|
|
Witam. mam nastepujacy problem, mam u siebie centralny zamek i zamontowany również alarm, otwieram autko pilotem i wszystko jest okej dopuki nie siedze w srodku i nie przekręce kluczykla, wtedy centralny sie zamyka, jezeli przekrecam kluczyk z powrotem ( stan bez zapalonych kontrolek) centralny sie otwiera, po zamkniecu go z zewnatrz wszystko jest ok zamyka sie. Najgorzej jest zostawic przekrecone kluczyki w stacyjce i wysiasc i zamknąc drzwi bo wtedy niestety autko zostaje z kluczykami w srodku Ma ktos jakis pomysł co to moze być???
Z góry dziekuje za pomoc |
_________________ Paweł |
|
|
|
 |
Lisek
Mitsumaniak

Auto: Galant
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 61 Skąd: Polska
|
Wysłany: 27-04-2009, 13:26
|
|
|
Masz standardowy alarm czy dokładany. Może masz aktywną funkcję anty napadu która działa właśnie w ten sposób tzn. tak iż po wejściu do auta włączeniu stacyjki zamki się blokują i nikt z zewnątrz nie ma prawa wejść. Jeśli jest to dokładany alarm to można to wyłączyć za pomocą pilota. |
|
|
|
 |
wyderkapiotr
Nowy Forumowicz
Auto: lancer kombi
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Posty: 12 Skąd: nowy targ
|
Wysłany: 27-04-2009, 13:30
|
|
|
to jest porostu taka funkcja w alarmie i musisz ja wyłączyć jak masz instrukcje to tam pisze jak to sie robi albo znajdź centralkę od alarmu zobacz jaki to typ i poszukaj na necie instrukcji albo spróbuj włączyć zapłon i nacisnąć obydwa przyciski (w zależności ile ich masz jeśli 2 to obydwa naraz jeśli jeden to jeden) w pilocie naraz i potrzymać przez jakieś kilka sekund powinno sie wyłączyć przynajmniej u mnie tak jest |
|
|
|
 |
pako
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer Kombi 1994r.
|
Wysłany: 27-04-2009, 18:34
|
|
|
dziękuję za pomoc wystarczyło pokombinowac z piotem przy właczonym zapłonie i wszysto wrociło do normy Pozdrawiam |
_________________ Paweł |
|
|
|
 |
|