Jak często kupujecie nowe lusterka..............? |
Autor |
Wiadomość |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-04-2009, 23:10
|
|
|
Darku Krzyzak napisał/a: | W-wie na szkoleniu, to pewien profesor wypowiadal |
akurat to mnie nie dziwi, bo stolica ma niemaly kompleks na punkcie...
Krzyzak napisał/a: | chyba najwiecej plag nadal z niego pochodzi - wisniewski, miller, pawulon i wiele, wiele innych... |
bez wątpienia nie mało...ale te najwieksze rządowe i tak są z wiejskiej |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
misiek-misiek
Mitsumaniak Kawosz :)

Auto: MSS; N16
|
Wysłany: 27-04-2009, 17:38
|
|
|
No i robi się mały kącik rozmów kontrowersyjnych .... a miało być o niewinnym lustereczku |
|
|
|
 |
misza116
Mitsumaniak
Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
|
Wysłany: 27-04-2009, 20:31
|
|
|
Zawsze tak jest przy tematach, które naturalnie podnoszą człowiekowi ciśnienie
Żeby trochę zbliżyć się do wątku głównego - lusterko założone, 100 zł w plecy, ale to i tak było dość tanie Zawsze się przed tym wzbraniałem, ale chyba czas na zaznaczenie lutownicą swojej własności...Jak znakowanie krów na dzikim zachodzie... Chyba, że macie na to mniej inwazyjne patenty. Może jakiś sposób na zamocowanie ustrojstwa od wewnątrz
Jak mawiał Pazura w znanym polskim filmie ..: Łódź..k...a.....:P |
|
|
|
 |
Potek
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
|
Wysłany: 28-04-2009, 18:22
|
|
|
misza116, mieszkając w Łodzi lusterka w Cari wymienia sie min. 2 razy do roku. Znikają jeszcze oryginalne kapsle. Ja za czasów kiedy parkowałem pod blokiem wymieniałem lusterka zawsze jesienią i wiosną w sumie 4 komplety. W ostatnim roku tak sie wk...wiłem, że kupiłem lusterko do dużego fiata i przykręciłem. Wygladało okropnie ale działało przez rok. Teraz juz parkuje za ogrodzeniem i znowu mam oryginalne
Co do patentów na lusterka słyszałem że pomaga zalanie otworów na śruby jakimś klejem (distal albo coś podobnego) tyle tylko że może to spowodować pewien stres u "kolekcjonera lusterek" i spowodować potrzebę wyładowania się na czymś... |
|
 |
dyzio007 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-05-2009, 00:43
|
|
|
z wlasnego doswiadczenia wiem ze nic nie jest w stanie powstrzymac zlodzieja ojciec ma firme gdzie dorabiamy same szkla do lusterek i czasem nie pogalo wypiaskowanie numerow obcinanie kawalka szkla czy docinanie niedokladnego ksztaltu jak idzie taki debil w nocy to nie patrzy co urywa czy niszczy a wiecie co jest w tym najgorsze ze debile wklady kradna dla zysku rzędu 5 zl za sztuke, jak otworzylismy nowy punkt to praktycznie niebylo dnia zeby jakis malolat nie przyszedl spytac czy bysmy niechchieli kupowac wkladow za 10 zl za komplet no debile normalnie. |
|
|
|
 |
misiek-misiek
Mitsumaniak Kawosz :)

Auto: MSS; N16
|
Wysłany: 01-05-2009, 10:58
|
|
|
i takim się powinno ręce ucinać i problem rozwiązany |
|
|
|
 |
arekb
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6
|
Wysłany: 01-05-2009, 12:31
|
|
|
Witam,
Miałem podobną przygodę... wychodzę rano pod blok, a tu lewego lusterka brak.patrze na allegro potem i okazuje się, ze jest pełno tanich prawych, a lewych jak na lekarstwo, wiec juz wiemdlaczego tylko 1 zginęło.
Kupiłem lusterko od audi 80 z uszkodzonym mechanizmem elektrycznym za 20PLN, troche je przerobiłem , przykręciłem, zrysowałem ostro i jeżdzę. Jeśli ktoś bedzie zainteresowany, moge dokładnie opisać jak taką przeróbke zrobić zeby pasowało |
|
|
|
 |
|