|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS ALL] KAROSERIA Listwy progowe |
Autor |
Wiadomość |
panpromek
Nowy Forumowicz
Auto: SpaceStar 1.6 Family 2004r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Kwi 2009 Posty: 24 Skąd: Sochaczew
|
Wysłany: 01-05-2009, 18:36 [MSS ALL] KAROSERIA Listwy progowe
|
|
|
Chciałbym zapytać o listwy progowe takie jak na tej aukcji - link. Były montowane od wersji Comfort wzwyż. Moja auto to Family więc takowych nie posiada. Czy instalacja tych listw wiąże się z jakąś poważniejszą ingerencją w karoserię auta czy jest to raczej prosta sprawa? |
|
|
|
 |
constell
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star DiD 2003
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 52 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 01-05-2009, 19:46
|
|
|
Nie jest to takie skomplikowane. W oryginalnych wersjach, gdzie one wystepowały do trwałego zamontowania służą otwory technologiczne ze spinkami. Ja tego nie miałem a nie chciałem ryzykować wiercenia w progach. Do wykorzystnia są tylko dwie śruby przy przednim kole, reszte zamocowałem za pomocą kleju montazowego, dodatkowo na górnej krawędzi listw dodałem taśmę dwustronną. Zrobiłem to jakiś rok temu i wszystko się trzyma, wygląda jak oryginał. W sumie jakieś dwie godzinki roboty nie śpiesząć się (robiłem do bardzo dokładnie) |
_________________ Constell |
|
|
|
 |
|
|