|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 28-05-2009, 07:14 |
[2.5 TD] Szarpnięcie przy 4H |
Autor |
Wiadomość |
pantonik1
Mitsumaniak
Auto: Pajero III 3.2 DI-D Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Paź 2007 Posty: 131 Skąd: Lubaczów
|
Wysłany: 12-04-2009, 21:37 [2.5 TD] Szarpnięcie przy 4H
|
|
|
Witam. Ostatnio zauważyłem coś nowego, czego do tej pory nie było: gdy przełączyłem na 4h jadąc spokojnie na 2 biegu miałem - odczuwałem co jakiś czas szarpnięcie (tak jakby wał na chwilę coś przyblokowało - a może to tylko takie odczucie?) i zaraz było ok. za chwilę znowu. Bez przełączenia na 4 tego nie ma. Wspomnę tylko , że ma skrzynię ES i wymieniałem ostatnio krzyżaki. na co zwrócić uwagę? |
_________________ O samochód należy dbać tak samo, jak o kobietę! - bądź bardzo podobnie:-) pantonik1 |
Ostatnio zmieniony przez Gene 28-05-2009, 07:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
polaff
Mitsumaniak
Auto: *
Pomógł: 6 razy Dołączył: 02 Maj 2009 Posty: 2452 Skąd: ....
|
Wysłany: 04-05-2009, 11:18
|
|
|
a na pewno prawidłowo złożyłeś wał kardana???
W wałach tego typu przeguby muszą być odwrócone w stosunku do siebie 180 stopni inaczej moga pojawiać się szarpnięcia. |
|
|
|
 |
pantonik1
Mitsumaniak
Auto: Pajero III 3.2 DI-D Long
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Paź 2007 Posty: 131 Skąd: Lubaczów
|
Wysłany: 05-05-2009, 11:31 jeszcze nie wiem :-(
|
|
|
Dzisiaj odstawiłem Misie do mechanika. na chwilę obecną wiem, że chyba siadło mi łożysko z przodu z lewej strony, to powodowało luzy i co jakiś czas - chyba samo załączało mi sprzęgiełko, stąd te szarpnięcia. Ale czy coś jeszcze tego nie wiem. Jak rozkręcą to będę wiedział coś więcej. Odezwę się i opisze wszystko, jak odbiorę samochód. Coś wspominali o mechanizmie różnicowym Na dniach to wszystko opisze. |
_________________ O samochód należy dbać tak samo, jak o kobietę! - bądź bardzo podobnie:-) pantonik1 |
|
|
|
 |
|
|