|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Pajero] Nowe Pajero IV z kratką ? |
Autor |
Wiadomość |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 09-04-2009, 21:03 [Pajero] Nowe Pajero IV z kratką ?
|
|
|
Witam wszystkich
Mam takie pytanko, może ktoś z Was już pytał o coś takiego w ASO:
- Kiedy wyjdą do sprzedaży pojarki ciężarowe
Toyota już od dłuższego czasu ściąga do siebie klientów w ten sposób. Możliwość odliczenia pełnego VAT-u jest godną pozazdroszczenia oszczędnością, nie mówiąc już o VAT z paliwa.
O Mitsu nic nie słyszałem.
Nie, nie, jeszcze nie kupuję , ale gdybym miał kupić w dniu dzisiejszym to pewno wybór padłby na Land Cruiser'a, ze względu na VAT właśnie.
No chyba, że też już mają taką akcję tylko o tym nie wiem. Będę w ASO dopiero za 3-4 tys. km.
P.S. Jeżeli temat już był to proszę moda o przeniesienie (ew.kosz). Niestety na szukajce nie znalazłem, a i czasu do przeglądania Waszego działu jakoś mi brakuje. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 09-04-2009, 21:12
|
|
|
Cytat: | Wersje Pajero dostępne z homologacją ciężarową, 5 osobową to:
- 3.2 DID AT (wersja 200 KM) w specyfikacjach: Invite, Intense, Intense Plus, Instyle, Elegance.
Dopłata za homologację ciężarową wynosi 4 000 PLN brutto. |
http://moto.onet.pl/15516...kul.html?node=6
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 09-04-2009, 23:13
|
|
|
KowaliK, dzięki.
Przez te święta chodzę jakby ktoś mi pałą dał w łeb i nawet nie pomyślałem o Googlach |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
jw1900
Mitsumaniak

Auto: Pajero V98
|
Wysłany: 05-05-2009, 22:31
|
|
|
Ja pytalem w ASO o cos podobnego, choc troche inaczej: czy bylaby mozliwosc "dodania"/"dokupienia"/ w kazdym razie dokombinowania homologacji ciezarowej do juz kupionego samochodu, bo wiadomo ze przerejestrowac autko i zdjac istniejaca homologacje mozna, tylko w druga strone jakos nie bardzo. No wiec poki co nie mozna, bo podobno czekamy na zmiane ustawy, ktora to umozliwi i wtedy nie powinno byc zadnej przeszkody, zeby dodac taka homologacje.
Nie wiem dokladnie, jakby to moglo wplynac na "odzyskanie" vatu zaplaconego przed takimi kombinacjami, zdaje sie mogloby to byc mozliwe, gdyby samochod byl jeszcze w leasingu.
Ale to juz takie kombinowanie pod gorke, poki co. Natomiast pozostaje jeszcze caly czas sprawa krakowskiego sadu, ktory zasadzil zwrot vatu od dowolnego samochodu kupionego na firme. Tyle, ze w tej chwili wyrok trafil czy mial trafic do NSA. No i czekamy. Gdyby to przeszlo, mozna by wszystkie wzory i wartosci ladownosci wywiesic za oknem i wystapic o zwrot Taki prezent bardzo by sie przydal. No i wszelkie homologacje rowniez mozna by sobie darowac. |
|
|
|
 |
|
|