Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Rolka prowadząca paska rozrządu 6A13
Autor Wiadomość
pipi_ja 
Forumowicz

Auto: Galant EA 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-05-2009, 21:46   

Bartek napisał/a:
pipi_ja, stawiam 10 zł, że Koyo :lol:

No pewno, że Koyo, nie może być inaczej.

Tak swoją drogą jest tu gdzieś może jakaś instrukcja jak wymienić rozrząd przy moim silniku? Na stronie Krzyżaka jest ale do innego modelu. Może ktoś wie na co zwrócić uwagę żeby potem nie robić wielkich oczu?

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 06-05-2009, 21:51   

Jest: http://www.e-elektron.pl/.../Galant9701.htm

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 06-05-2009, 21:52   

pipi_ja napisał/a:
Tak swoją drogą jest tu gdzieś może jakaś instrukcja jak wymienić rozrząd przy moim silniku

Downloads
Renata
EA5W

brodzky 
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Wysłany: 07-05-2009, 11:33   

Bez przesady. Paniki zadnej nie sieje. Nie podoba mi sie po prostu, ze jak krece jedna rolka to jest cisza, krece pompa wody - cisza, krece druga i tyka pod palcem i szumi. Kumpel ostatnio rozrzad zmienial tez roleczkami krecilem i nic nie bylo slychac. Lozysko jest chyba po to zeby bylo cicho bo jak ma szumiec to sobie kolek z drewna moge wsadzic ;-)

Na razie czekam na tego SNRa chociaz pewnie tez KOYO bedzie... no i juz jest wiadomo. Tez KOYO i tez szumi. Widac tak ma byc. Chociaz z relacji telefonicznej kumpel mowi ze polowe ciszej od tej LOK ze wczoraj. Bede mial wieczorem w lapach to zobacze.

[OT o niczym]
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 07-05-2009, 14:36, w całości zmieniany 1 raz  

brodzky 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-05-2009, 00:05   

OK. Mam tego SNRa. W sordku tez KOYO :/ Szumi ale delikatnie i cichutko a nie jak to co mialem wczesniej. Upieram sie ze wczesniejsze byly jakies kulawe. Przy okazji mam kompletny rozrzad do Vectry (3 rolki) i zadna nie wydaje ani pol tonu.

pipi_ja 
Forumowicz

Auto: Galant EA 2.5 V6
Wysłany: 08-05-2009, 15:39   

Ja też własnie odebrałem paczkę od Japaneze i oczywiście roleczki Koyo. Potwierdzam wasze spostrzeżenia,mała rolka bezgłośna a ta większa szumi. Tyle tylko, że w moim przypadku to nie szumi łozysko a uszczelniacz w rolce(tzn tak mi sie wydaje). Niepokoi mnie natomiast to, że obraca sie prawie bez oporów podczas gdy w tej mniejszej wyraźnie czuć opór smaru w łozysku. Nie wiem co robić, zakładać ja czy odesłać??????

revia 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 2,5 V6 24V
Wysłany: 08-05-2009, 23:41   

Koleżanki i Koledzy zakupiłem 10 000 km temu kompletny rozrząd http://allegro.plitem6301...4v_orygina.html rolki "oczywiście" koyo hula do tej pory żadnych problemów. Myślę :twisted: że temat do przeniesienia za co kocham Miśka :lol: Pozdrawiam i udanego montażu tylko u mechanika który kocha to co robi :P
Mercedes W124 320CE coupe niedostarczony
Seicento trafiony i Ibiza 1,5 SXI zezłomowany
Słowa dziadka "Trzymaj przyjaciół blisko a wrogów jeszcze bliżej" i "Panie boże chroń mnie od przyjaciół z wrogami sam sobie poradzę" trafne

Link do moich autek http://revia.fotosik.pl/

brodzky 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-05-2009, 15:12   

No... to po wymianie rozrzadu. Mechanik sam powiedzial ze rolka, ktora wyjal jest lepsza niz ta nowka bo ani grama luzu nie ma i ani ani dzwieku nie wydaje. Nie wiedziec czemu po wymianie mi cos bulgocze na wolnych obrotach. Mechanik stwierdzil ze to mimo wszystko nie ta rolka a napinacz paska klimy bo jest do wymiany (przy okazji skad go wziac? rozbitek?)

Stara rolke zachowalem sproboje sobie te rolke z SKF zorganizowac co nie odebralem. Dla niedowiarkow nakrece film. Mam nadzieje...

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 12-05-2009, 15:46   

brodzky napisał/a:
przy okazji skad go wziac?

Japaneze Koyo ok. 140 zł

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

rambo84 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.5 v 6 99r
Wysłany: 28-04-2010, 11:45   

brodzky napisał/a:
No... to po wymianie rozrzadu. Mechanik sam powiedzial ze rolka, ktora wyjal jest lepsza niz ta nowka bo ani grama luzu nie ma i ani ani dzwieku nie wydaje. Nie wiedziec czemu po wymianie mi cos bulgocze na wolnych obrotach. Mechanik stwierdzil ze to mimo wszystko nie ta rolka a napinacz paska klimy bo jest do wymiany (przy okazji skad go wziac? rozbitek?)

Stara rolke zachowalem sproboje sobie te rolke z SKF zorganizowac co nie odebralem. Dla niedowiarkow nakrece film. Mam nadzieje...

Widzę że mamy identyczne przeprawy z rozrządem a teraz z klimą. Znalazleś napinacz paska klimy?

brodzky 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-04-2010, 15:57   

Ta rolka od Japaneze do dostania 190zl zdaje sie. jeszcze nie wymienilrem bo mialem do wymiany pompe wody i pasek rozrzadu przez lenistwomechanika od rozrzadu...

rambo84 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.5 v 6 99r
Wysłany: 28-04-2010, 22:02   

brodzky napisał/a:
Ta rolka od Japaneze do dostania 190zl zdaje sie. jeszcze nie wymienilrem bo mialem do wymiany pompe wody i pasek rozrzadu przez lenistwomechanika od rozrzadu...

Ja u siebie dzis pytalem to niby oryginalna rolka do klimy ma kosztować mnie 150-160 zl. W tych granicach.Jej wymiane jednak sobie narazie odpuszcze, musze otrzasnac sie finansowo po wymianach rolek od rozrządu.

Odpowiedz do tematu