Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:39
1,8 GDI ??
Autor Wiadomość
Luq 
Forumowicz

Auto: ?? 1,8 GDI ??
Wysłany: 10-05-2009, 11:36   1,8 GDI ??

Jako, ze to moj pierwszy post na forum (przegladam je od dawna :lol: ) witam wszystkich...
Juz jakis czas temu zdecydowalem, ze Carisma GDI bedzie moim pierwszym, tylko i wylacznie wlasnym samochodem. Dzis udalem sie na gielde, gdzie znalazlem dosc ciekawy egzemplarz... Samochod jest po lifcie (2001r) , kosztuje 15800 zl. Teoretycznie wszystko wyglada ok tylko martwi mnie jego przebieg. Czy 190 tys km to nie za duzo ??
Oprocz tego maska wydala mi sie w lekko roznym odcieniu od nadwozia, ale samochodu ze" specjalista" jeszcze nie przegladalem. Dodam, ze Misiek byl rok temu sprowadzony z Niemiec...
Panowie warto brac fure z takim przebiegiem ?

MotyF 
Forumowicz

Auto: cari 1,8 gdi Ls HB 98'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-05-2009, 11:51   

190 000 przy zadbanym aucie to niewiele. Ale przez 190 000 można auto też "zajechać". Jeżeli maska wydaje się być inna-sprawdź poduszki, oglądnij dobrze komorę z silnikiem. Jeżeli miała wypadek napewno można to zobaczyć. Jeżeli nie masz pewności-wez specjaliste. Lepiej "utopić" 100zł niż 15 800. Jeżeli jest na polskich blachach cena wydaje mi się nieco niska. PS. Bite auta z przodu często mają problemy z klimą-sprawdź czy działa normalnie.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 10-05-2009, 15:13   

Luq napisał/a:
Samochod jest po lifcie (2001r) , kosztuje 15800 zl.

cena za tania cos...
Luq napisał/a:
Czy 190 tys km to nie za duzo ??

200 000km przy regularnym serwisie (oleje, filtry czyli standart) to dla wspolczesnych silnikow dobre dotarcie. 100 000km to byl duzy przebieg ale dla polonezow...skonczmy z tymi stereotypami...
Na forum sa 2 Carismy GDI o przebiegu ponad 400 000km i ponad 500 000km. Obie bez remontu i jezdza :)
Luq napisał/a:
Panowie warto brac fure z takim przebiegiem ?

pewnie ze sie nie bac :!:
Pozdroo

kropkacompl
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2009, 16:40   

Witam Wszystkich na początek !

Tak jak kolega jestem tu nowy i przymierzam się do kupna Carismy 1,8 GDI z 1997r
i tu moje pytanie na co zwrócić szczególnie uwagę i czy w ogóle warto zawracać sobie tym autkiem głowę ?
Przyznam ,że nie jestem do końca zdecydowany jakie autko kupić i rozglądam się jeszcze za fiatem brava 1,2 16V ( 80KM) w podobnej cenie.

Z racji iż jestem totalnie zielony co do samochodów liczę na fachową poradę od Was z góry dzięki.

Tutaj podaję linki do autek które chciałem zobaczyć

Zainteresowany jestem tym
Carisma 1,8 GDI 1997
a tutaj autka które też chciałem zobaczyć
Carisma 1,8 1995
druga Carisma 1,8 GDI 1997

Luq 
Forumowicz

Auto: ?? 1,8 GDI ??
Wysłany: 13-05-2009, 19:17   

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8598509
Co o tym sadzicie koledzy ?? :P . Widac jakies ewentualne znaki po ew. "dzwonie" czy jest ok ?? Pytam sie bo z "przegladu wizualnego slaby jestem" :D

I jeszcze ten egzemplarz ( tylko ten hak ehh...)
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8597251

Z gory THX

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 13-05-2009, 20:32   

Nie mam czasu troszke, ale tak na szybko to pierwsza i druga wydaja sie byc ok. Z tym ze pierwsza jest bogatsza wersja wyposazenia...
Pozdroo

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi