|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 27-05-2009, 10:31 |
[2.5 TD] Rozrusznik |
Autor |
Wiadomość |
SEBOL_MKS
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Long 93'
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-05-2009, 21:05 [2.5 TD] Rozrusznik
|
|
|
W którym miejscu jest rozrusznik w Pajero II 93' 2,5 TD ponieważ jak przekręcam zapłon to nawet nie zakręci, tylko słychać jakieś stuki ... chciałem go najpierw kijem od szczotki potraktować, ale nie wiem gdzie jest ... |
Ostatnio zmieniony przez Gene 27-05-2009, 11:04, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
PiotrC
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Pomógł: 15 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 266 Skąd: Śląsk, Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 14-05-2009, 21:14
|
|
|
Jak słyszysz stuki to najpierw sprawdź akumulator /wyczyść też klemy/ a dopiero potem potraktuj go brutalnie. Otwórz maskę i zobacz gdzie idą grube kable z akumulatora i ,po nitce do kłębka, dotrzesz do rozrusznika.
Pozdrówka |
|
 |
SEBOL_MKS
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-05-2009, 21:20
|
|
|
PiotrC napisał/a: | Jak słyszysz stuki to najpierw sprawdź akumulator /wyczyść też klemy/ a dopiero potem potraktuj go brutalnie. Otwórz maskę i zobacz gdzie idą grube kable z akumulatora i ,po nitce do kłębka, dotrzesz do rozrusznika.
Pozdrówka |
Akumulator nówka sztuka trzy razy odpalana
Właśnie nie jest to takie proste trafić po wiązce elektrycznej, ponieważ jest wszystko doyć mocno zabudowane i ciężko cokolwiek znależć ... alternator znalazłem, ale rozrusznika nie mogę za cholere.
Jak przekręcam zapłon to przygasa zegarek w kabinie i słychać stuki ... nawet nie zakręci pół obrotu ;/ |
|
|
|
 |
SEBOL_MKS
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-05-2009, 20:42
|
|
|
OK dzisiaj jak było jasno zaczełem poszukiwania i zakończyły się one powodzeniem.
Rozrusznik znajduje się po lewej stronie (od strony kierowcy) za filtrem paliwa. Jest troszke schowany, ae można go zauważyć Dostał z kija od szczotki i zaczął kręcić, kilka dni będe musiał jeździć z kijem a później czeka regeneracja. |
|
|
|
 |
|
|