Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matejko
10-04-2006, 13:35
[Carisma] Demontaż przedniej popielniczki model '99 - '04
Autor Wiadomość
jacekr2
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2006, 11:28   

Pitbull71 napisał/a:
To nawet nie wyglada. Niestety Cari jest takim autem gdzie cb jest nie mile widziane ;/.

co to oznacza, dokładniej proszę

Pitbull71 napisał/a:

Poprostu niema gdzie to wsadzic tak zeby ladnie wygladalo a nie niszczyc tego heh ; / .
Albo opcja hardcorowa robimy wglebienie w schowku i wyjscie przez dzwiczki. Gdzies cos takiego widzialem ale to raczej malo funkcjonalne miejsce zajmuje i problemy przy otwieraniu schowka heh. ; /

przerabiałem rózne opcje:

montaż w schowku pod radiem - nie da sie bez wyciagania całej konsoli i wycinania elementów, prowadzi do zniszczenia i potm w razie sprzedazy wytłumacz kupującemu dlaczego tak jest

montaż w miejscu po popielniczce - podobnie, tylko że jej tam seroko na 11 cm, a radio (bynajmniej moje) ma 15

montaz w schowku - czemu nie ale podczas jazdy musiałby byc otwarty cały czas, a jak siedzi pasażer obok to nie zabardzo

montaz za lewarkie zmiany biegów - pasuje i się da, ale jest widoczny jak cholera i głupio wyglada, tak więc wydało mi sie to jako najbardziej sensowne rozwiązania, ale z ochotą zobacze wasze rozwiązania zamontowania cb i może cos podpatrze :)

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-06-2006, 12:07   

jacekr2 napisał/a:
Pitbull71 napisał/a:
To nawet nie wyglada. Niestety Cari jest takim autem gdzie cb jest nie mile widziane ;/.

co to oznacza, dokładniej proszę

To znaczy ze auto nie nadaje sie wizualnie pod zamontowanie cb. Gdzie sie nie postarasz to albo cb rzuca sie w oczy albo jest nie wygodnie umieszczone. Rownoczesnie mozna cb do podsufitki przymontowac. Cari jest duzym autem dla osob nie dla dodatkowego wyposarzenia...

Nawet pod kierownica nie mozna umiescic bo przy wsiadaniu wysiadaniu ciagle bawic sie ustawieniami fotela nie bardzo ..

endriu
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2006, 17:45   

Może dało by się podwiesić przy podsufitce (jak w tirach)...

Widziałem też gdzieś na TVN TURBO tekie CB, co to niby było całkiem incognito...
Gdzieś zabudowane całkowicie, zamiast gruszki przycisk gdzieś na podszybiu i zwykły mikrofon od zestawu głośnomówiącego oraz zewnetrzny głośnik.
Rozwiązanie chyba fajowe, ale roboty chyba dużo i to raczej dla kumającego troszkę z elektroniki (chociaż obeznanie z lutownicą itd...)

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 21-06-2006, 08:30   

Mam wreszcie pożądne łącze w domu więc mogę powklejać to i owo ;)

tak to wygląda u mnie

po wyjęciu popielniczki, powstało tyle miejsca że zmieściło by się tam dwa takie radia.

a antenę mam zamocowaną tak:

0,9m zasięg około 3 - 4 km.

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

jacekr2
[Usunięty]

Wysłany: 21-06-2006, 15:24   

luzik mi sie podoba, i fajnie wyglada, i nawet czaczełem sie zastanawiac czy nie wartoby podciąć to i owow aby u siebie tak zrobić
pozdr

endriu
[Usunięty]

Wysłany: 21-06-2006, 15:40   

Dobrze Ci to wyszło "Grześku" i ładnie wyględa i funkcjonalne (pod ręką), ale miałeś ułatwione zadanie w stosunku do starszego modelu, gdzie niestety jest inna konsola i nawet po wyjęciu popielniczki nic się raczej nie osiągnie.
W "starej" cari trzeba "coś" pokombinować...
Ideałem byłoby zrobić tak, aby:
1. nie było widoczne (ew. nie rzucało się w oczy -uwaga! złodziej)
2. zamontowane w danym miejscu było funkcjonalne (ergonomiczne)
3. ograniczyć do niezbędnego minium zniszczenia
Nawet montaż pod sufitem jest do przyjęcia, ale ze względu na szyberek, raczej odpada...
Kombinujmy więc dalej... :roll:

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 21-06-2006, 15:52   

a nie mozecie cb zamontowac tak jak ja mam u siebie zamontowane dvd?

endriu
[Usunięty]

Wysłany: 21-06-2006, 16:33   

Zdaje się, jak dobrze widzę, że zamontowałeś w miejscu tego (do niczego niepotrzebnego) schowka z klapką, pod radyjkiem (???)
Jeśli tak, to jak wymontowałeś ten schowek?
Dojrzałem, że jednak schowek pozostał...,ale jak zdołałeś wcisnąć tam coś większego od podełeczka tictak'ów...

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 21-06-2006, 17:30   

endriu napisał/a:
Dojrzałem, że jednak schowek pozostał...,ale jak zdołałeś wcisnąć tam coś większego od podełeczka tictak'ów...

pewnie wyjął schowek i wstawł tam DEVEDE od tyłu.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 21-06-2006, 17:56   

z tego schowka zostala tylko klapka, reszta zostala wycieta, a dvd zostalo przykrecone do bocznych scianek tak jak radio.
kiedy nie uzywam dvd klapka jest zamknieta i nic nie widac, lepszego miejsca na zamontowanie cb, dvd, korektora itp. itd sobie w carismie nie mozna wyobrazic.

endriu
[Usunięty]

Wysłany: 21-06-2006, 18:22   

Jeśli tak to wygląda, to faktycznie jest to jakieś rozwiązanie, ale może wtajemniczysz nas, jak to powycinałeś bez demontażu całej konsoli...
Prawdopodobnie zerżnę od Ciebie ten pomysł, więc podaj jakieś szczegóły "robocze" tej adaptacji.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 21-06-2006, 18:38   

aby to zrobic ladnie i profesionalnie bez rozbierania konsoli sie nie obedzie, jak konsole rozebrac jest w FAQ.

jacekr2
[Usunięty]

Wysłany: 22-06-2006, 17:33   

pomysł godny polecenia zobaczymy kto go pierwszy przerobi :D

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 28-06-2006, 00:42   

Jest opcja kupic starego alana powinien sie tam zmiescic hehe ...... <taki joke pol zart pol serio > :)

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 10-05-2007, 22:43   

Pobawię się w archeologa i odkopie stary temat :)
W starej carismie cb radio zamontowałem następująco :)

w zaślepce od podgrzewania foteli wyciąłem taki jak by klucz gdzie wkładam i blokuję gruszkę
na początku chciałem zamontować radio w schowku pod radiem tak jak DVD u Artura, ale okazało się ze było by z tym bardzo dużo pracy, więc zrezygnowałem i zdecydowałem się na radio w gruszce :)
Radio to ma jeszcze bazę gdzie podpina się antenę i zasilanie + ewentualnie zewnętrzny głosnik. Baza jest zamontowana pod tunelem i wyprowadzone gniazdo wewnątrz schowka gdzie gruszkę można odpiąć.

Odpowiedz do tematu