Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:28
[MSS ALL] Chcę kupić Space Stara !
Autor Wiadomość
cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-01-2008, 07:46   

Jakby ktoś był zainteresowany:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=305009801
Jako że to Warszawa mogę podjechać i obejrzeć dla kogoś.

[ Dodano: 31-01-2008, 11:15 ]
Rozmawiałem wstępnie z tym człowiekiem i chce za niego 26 tyś PLN.
Jego żona jeździła nim 1,5 roku i jest 2 właścicielem. Samochód krajowy, serwisowany (tylko nie wiem do kiedy). Pan mówi że chyba był uderzony w tylny zderzak, bo coś tam zaczyna wychodzić. Podjadę do niego chyba w weekend.

[ Dodano: 04-02-2008, 11:09 ]
No i nestety. Miałem jechać tam w sobotę, ale w piątek byłem w okolicy. Zadzwoniłem, ale okazało się że pan już sprzedał :( . jerk1 musisz poszukać innego.

RaDuS
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2008, 21:54   

mi space star 1.8 GDI 99r pali na trasie 6.5l/100km (wracalem z mazur na slask wiec trasa dluga) w drodze powrotnej postanowilem poszalec i silnik siegal 200km/h wiec spalanie przy takiej predkosci(nie zawsze srednio 100-120) to dobry wynik w miescie pali no kolo 8-9 litrow jesli jedzie sie w miare oszczednie

thomb
[Usunięty]

Wysłany: 09-03-2008, 13:04   

Rozglądam się za autem i m.in. za Space Starem. Co powiecie o tym? link
Coś Was niepokoi na zdjęciach? Pewnie i tak pojadę go obejrzeć jakoś w tygodniu ale jestem ciekaw czy na coś trzeba zwrócić szczególną uwagę w tym egzemplarzu?

A tak przy okazji: jak się mają koszty początkowe porównując DID z 1,6(Np. rozrząd)?
Średnio przejeżdżam 20-25kkm rocznie i w przybliżeniu licząc przy takich cenach paliwa wyszło mi, że koszty roczne byłyby podobne. Zakładając, że będę musiał na początek zrobić rozrząd i parę drobnych rzeczy. Mam rację czy to trochę inaczej wygląda?

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 09-03-2008, 14:31   

thomb napisał/a:
A tak przy okazji: jak się mają koszty początkowe porównując DID z 1,6(Np. rozrząd)?
Tutaj masz podane koszty wymiany rozrządu w DID.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Rolski
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2008, 21:36   

witam mam pytanko od niespelna 10 dni jestem wlascicielem MSS 1,6 02 comfort, prosze napiszcie czy on orygiinalnie jest bez tej maty wysciszajacej/wygluszajacej pod maska??? jesli tak to gdzie mozna takowa zakupic, pozdrawiam
roland

jawlo 
Forumowicz

Auto: SS DiD mint silver
Wysłany: 11-03-2008, 22:52   

Oryginalnie tylko DiDy mają maskę wyciszoną.
Można samemu zamontować maty wygłuszające.
Kupuje się maty uniwersalne i docina się do właściwego kształtu.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 12-03-2008, 14:07   

jawlo napisał/a:
Oryginalnie tylko DiDy mają maskę wyciszoną.
Można samemu zamontować maty wygłuszające.
Kupuje się maty uniwersalne i docina się do właściwego kształtu.

Można też poszukać rozbitka i przeszczepić oryginał :mrgreen:

Jacech1
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2008, 19:51   

Mam pytanko kto dla Mitsu produkował motory 1,9 DI-D ??

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2008, 20:11   

Renault :wink:

klamerka76 
Nowy Forumowicz

Auto: almera n15
  Wysłany: 11-05-2009, 19:25   kilka pytan odnosnie kupna space star

witam. chciałbym kupić space star 2000-2001 rok i mam kilka pytań.na co mam zwrócić uwagę przy zakupie,jakie są ceny części zamiennych,wiem ze amortyzatory są dosyć drogie,co się najczęściej psuje,i jaki motor wybrać?

Gabriel68 
Forumowicz

Auto: MSS Space Star 1.3 Family 2001
Wysłany: 12-05-2009, 00:18   

Temat rzeka. Musiałbyś na początek sprecyzować czy myślisz o benzynie czy dieslu. Jeśli chodzi o diesla MSS dostępny jest w pojemności 1,9 Did - dwa rodzaje silników o mocy 102km i 112km. Benzyna oferuje szerszą gamę silników o pojemnościach 1.3/86km , 1.6/98km , 1.8/112km i 1.8 GDI/122km.
Sam posiadam 1.3 silnik ekonomiczny i daje radę, ale ... gdybym dziś wybierał celowałbym w jednostkę 1.6. Czytałem na temat tego silnika sporo (oznaczenie 4G18) i napisano o nim dużo dobrych rzeczy, ekonomiczny niemal jak 1,3, a daje sporą frajdę z jazdy, no i jest cichszy od poprzednika. 1,8 GDI (tylko mnie nie zabijcie Gdi-owcy) ... odrzuciłbym. Silnika standardowego 1,8 MPI nie miałem ani okazji posłuchać, ani nim się przejechać, więc się nie wypowiadam.
Koszt części - hmm no fiat to nie jest ( i całe szczęście) i części kosztują. Jednak są zamienniki nie tak oczywiście powszechne jak do dresswagonów, ale są. Wspomniane przez ciebie amorki (nowe) w zależności od osi na którą mają być kształtują się od 180 zeta do powyżej 400/1szt w zależności od firmy. Jednak tu na forum istnieje drugi obieg części sprzedawanych przez zaufanych i polecanych sprzedawców. U nich części są tańsze.

Na co zwrócić uwagę przy kupnie, no cóż mimo wszystko warto zrobić przed kupnem przegląd danego egzemplarza w stacji diagnostycznej(a chyba najlepiej w ASO lub gdzieś gdzie mają dodatkowo kompa do sczytywania błędów), bo sam masz małe szanse na stwierdzenie poważniejszych przypadłości. Niech ci obejrzą dokładnie czy nie był bity. Załóżmy, że to zrobisz więc część techniczną odwali ktoś za Ciebie. A przedtem...

Oczywiście poza trefnymi egzemplarzami w MSS psuje się niewiele i są to raczej pierdoły. Obejrzyj klapę bagażnika czy gdzieś nie wychodzi rdza (zdarza się), sprawdź czy masz fabryczne radio (tylko ono w zasadzie może sterować wskazaniami wyświetlacza kompa, a raczej ich płynnym przełączeniem). Zwróć uwagę na przyciski podnoszenia elektrycznych szyb zwłaszcza po stronie kierowcy lubią się wyłamywać, sprawdź siedzenie kierowcy lubi się zapadać. Wszystko to łatwo naprawić(poza rdzą), ale dzięki temu można zejść z ceny.
Powodzenia!!!

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 12-05-2009, 07:57   

Gabriel68 napisał/a:
1,9 Did - dwa rodzaje silników o mocy 102km i 112km
115 KM nie 112

Scaliłem temat, bo nie ma sensu zakładać kolejnego. Wystarczy poczytać od początku.

halbog 
Mitsumaniak
Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Wysłany: 12-05-2009, 09:40   

klamerka76 napisał/a:
jakie są ceny części zamiennych

Przednia szyba razem z robocizną = 500, ale wygoda i wrażenia z użytkowania = bezcenne :mrgreen:
Pozdrawiam
Bogdan

hocage 
Nowy Forumowicz

Auto: space star
Wysłany: 19-05-2009, 07:24   

proszę o jakiś komentarz do tegoż bolidu http://luni.gratka.pl/ogl/10483843.html
Mam tam zamiar podjechać i zrobie więcej zdjęć...na razie będę wdzięczny za wszelkie wstępne uwagi

halbog 
Mitsumaniak
Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Wysłany: 19-05-2009, 08:44   

hocage napisał/a:
na razie będę wdzięczny za wszelkie wstępne uwagi

Z zewnątrz wygląda ładnie, na fotkach nie dopatrzyłem się jakiś mankamentów, w środku - wydaje mi się, że radio jest nieoryginalne, co będzie skutkować brakiem płynnego zmieniania między średnim spalaniem, a innymi wyświetleniami. Mam MSS z tego samego rocznika, z podobnym wyposażeniem: nie mam relingów dachowych i elektrycznych lusterek, mam za to światła przeciw mgłowe. Trzeba by sprawdzić, jak autko jeździ, jak jest OK, to brać :thumbleft: .
Pozdrawiam
Bogdan

Odpowiedz do tematu