Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Całkowita Blokada Zamków
Autor Wiadomość
karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 19-05-2009, 09:11   Całkowita Blokada Zamków

Czy ma kto to włączone w swoim Outku? Próbowałem sobie i za nic mi nie działa...Może wystarczy podjechać do ASO żeby MUT-em włączyli (czy jak mu tam)? Postanowiłem najpierw zasięgnąć info tutaj.

fargo 
Mitsumaniak

Auto: 2.0 GTS '08 CVT
Wysłany: 19-05-2009, 09:58   

A posiadasz Keyless Operation System?? \:D/

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 19-05-2009, 12:32   

fargo napisał/a:
posiadasz Keyless Operation System??
karol_alasz w podpisie ma Instyle czyli pewnie ma. Mam dodatkowe pytanie czy ta blokada jest dostępna tylko w MR'09 czy też wcześniejsze też miały?

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 19-05-2009, 13:54   

karol_alasz napisał/a:
Czy ma kto to włączone w swoim Outku?

co masz przez to na myśli? Samoczynne zamykanie drzwi po uruchomieniu, czy coś innego?

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

fargo 
Mitsumaniak

Auto: 2.0 GTS '08 CVT
Wysłany: 19-05-2009, 14:01   

Całkowita blokada zamków to zabezpieczenie przed otwarciem klamką od wewnątrz auta i raczej ta funkcja była od początku dostępna.

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 19-05-2009, 14:04   

Jeżeli o to chodzi to na tyle używam z okazji tego że mój najmłodszy nauczył się sam otwierać drzwi.
Działa bez pudła.
Tylko nie jestem pewien czy ta blokada jest na przednich drzwiach, później sprawdzę w Outku.

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 19-05-2009, 22:27   

karol_alasz napisał/a:
Czy ma kto to włączone w swoim Outku? Próbowałem sobie i za nic mi nie działa...Może wystarczy podjechać do ASO żeby MUT-em włączyli (czy jak mu tam)?

Dead Lock System (bo tak to się nazywa) jest oferowany przez Mitsubishi w samochodach przeznaczonych na UK. Nikt Ci nie pomoże w tej kwestii.

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 20-05-2009, 09:40   

tomekrvf napisał/a:
Dead Lock System (bo tak to się nazywa) jest oferowany przez Mitsubishi w samochodach przeznaczonych na UK. Nikt Ci nie pomoże w tej kwestii.

Ale zajechałeś z "angielska",że aż mi głupio- po polsku to się nazywa SYSTEM CAŁKOWITEJ BLOKADY.
No i BZDURA Waść co piszesz. Ta funkcja nie zależy od kraju pochodzenia (rynku,nie produkcji). Mitsubishi Polska twierdzi,że mogą się takie sztuki na Polskę pojawić (z kierownicą po właściwej stronie) gdyż tego typu funkcja była dostępna w różnych krajach w różnych seriach (niezależnych od VIN) bo moduły komputera nie są produkowane wraz z autem. Np jeżeli auto było ściągane z rynku francuskiego na nasz rynek (bo tam stały odłogiem) no to będzie blokada. Jednakoż jedynym sposobem na dowiedzenie tego jest podłączenie MUT-a i sprawdzenie "organoleptyczne" na konkretnym samochodzie.

Grześku to nie chodzi o tą mechaniczną blokadę drzwi tylnych ale o zablokowanie wszystkich drzwi przed otwarciem od wewnątrz (jak Ci zbiją szybkę to bedą się musielli gramolić przez okno a nie przez całe drzwi :wink: )
Dla zainteresowanych odsyłam do instrukcji stronka 1-8 oraz 1-45 i 1-46.

zalesik 
Forumowicz

Auto: oII 2.4 CVT
Wysłany: 24-06-2009, 19:23   

A ja chciałbym zapytać o możliwość odblokowania od strony kierowcy wszystkich drzwi w Outku (system bezkluczykowy). Czy jest to możliwe? Obecnie tylko od strony pasażera i z bagażnika mam możliwość odblokowania wszystkich.
Ostatnio zmieniony przez zalesik 28-10-2009, 20:59, w całości zmieniany 1 raz  

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 28-06-2009, 20:45   

karol_alasz napisał/a:
No i BZDURA Waść co piszesz. Ta funkcja nie zależy od kraju pochodzenia (rynku,nie produkcji).

Z moich informacji wynika że opcja całkowitej blokady zamków jest dostępna tylko do samochodów RHD (kierownica po prawej stronie samochodu).

ichi 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 DiD
Wysłany: 28-06-2009, 22:55   

zalesik napisał/a:
A ja chciałbym zapytać o możliwość odblokowania od strony kierowcy wszystkich drzwi w Outku (system bezkluczykowy). Czy jest to możliwe? Obecnie tylko od strony pasażera i z bagażnika mam możliwość odblokowania wszystkich.

myślę, że to zadanie dla serwisu. u mnie odblokowanie wszystkich drzwi działa z obu stron i od bagażnika.

wredlin 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER II
Wysłany: 05-08-2009, 22:44   

pod warunkiem ze nie masz kluczka w przeciwnej kieszeni niż klamka. lipa totalna

zalesik 
Forumowicz

Auto: oII 2.4 CVT
Wysłany: 28-10-2009, 20:35   

ichi napisał/a:
zalesik napisał/a:

myślę, że to zadanie dla serwisu. u mnie odblokowanie wszystkich drzwi działa z obu stron i od bagażnika.

Gdyby to jeszcze komuś było potrzebne, TUTAJ podaję rozwiązanie tego problemu.

Odpowiedz do tematu