Kilka słów o forum |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-06-2005, 23:33
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | najłatwiej jest narzekać a najtrudniej zaproponować zmiany na lepsze.
|
Proponuje mniej tematow przyklejonych i ogloszen bo sie robio ciasno. Zreszta pisalem juz o tym ale bez odzewu. Nie wiem ... czy tylko mnie to przeszkadza |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 29-06-2005, 23:37
|
|
|
A teraz?? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2005, 09:04
|
|
|
JCH napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | najłatwiej jest narzekać a najtrudniej zaproponować zmiany na lepsze.
|
Proponuje mniej tematow przyklejonych i ogloszen bo sie robio ciasno. Zreszta pisalem juz o tym ale bez odzewu. Nie wiem ... czy tylko mnie to przeszkadza |
A przecież Ciebie podobno miało nie być |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2005, 10:09
|
|
|
A ja popieram zdanie Cimona. Również jestem zdania, że za mało zabieramy głosu na tematy związane z motoryzacją i za mało piszemy na tematy "warsztatowe" (czyżby nasze Miśki rzeczywiście tak mało się psują? ). Nie chodzi o manuale, ale choćby o teoretyczną wiedzę. Co się tyczy mnie - kiedy kupiłem Misia, nie wiedziałem N I C na temat mechaniki samochodowej, nie wspominając nawet o elektryce czy elektronice. Z samego czytania i dzięki wskazówkom bardziej doświadczonych kolegów doszedłem do takiego poziomu edukacji technicznej, że coraz częściej zaczynam sam grzebać przy swoim Misiu (na szczęście z chęci, a nie przymusu), a jeśli coś mu dolega, sam najczęściej stawiam diagnozę i stwierdzam, czy jestem w stanie zrobić o sam, czy oddać do serwisu. |
|
|
|
 |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2005, 10:27
|
|
|
gregorbu napisał/a: | A ja popieram zdanie Cimona. Również jestem zdania, że za mało zabieramy głosu na tematy związane z motoryzacją i za mało piszemy na tematy "warsztatowe" . |
sory ludziska sami szukacie problemu-jak chcecie to przeca możecie pisać-wolny kraj-a pretensje do ludzi że wolą gadać o niczym to jakaś pomyłka-niech wszyscy robią to co chcą-oczywiście z pewnym umiarem
nie ma problemu a widze że jest on szukany na siłe -nie tędy droga
pozdrawiam i to nie jest atak ani napinka-piszmy o tym o czym chcemy
ps.
tematów warsztatowych jest mało-bo ludzi to może nie interesować lub mają tyle problemów z samochodami że wolą o Dupie Maryni pogadać |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 30-06-2005, 10:36
|
|
|
Gumas dobrze napisane.
Gregorbu - wolnośc rządzi jak to powiedział w kreskówce pewien osioł. Jeżeli ktokolwiek ma problem z samochodem zawsze może zapytać - postaram się w miarę posiadanej (niewielkiej zresztą) wiedzy pomóc, inni również. Na razie mamy prężny dział Ogólny i Off Topic . Dalej twietrzdę że pogadałbym sobie o motoryzacji ale nic na siłę. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2005, 11:27
|
|
|
hubeeert , gumas nie to mialem ja i inni (pewnie) na mysli, bo naturalnie dzial ogolny lub off topic do tego sluzy aby gadac o byleczym, nawet o glupotach (ja omijam takie tematy z daleka).
mi osobiscie chodzi aby kazdy mial jakas samo-kontrole (wiem ze ciezko ) i w konkretnych tematach nie wtracal OT, zeby niedaleko szukac wystarczy spojzec na temat amorow koni, kilka pierwszych odpowiedzi na temat pozniej dyskusja o hopkach.
czasem dla moda tez niechce sie przenosic do OT bo nawet nie wiadomo co z tym zrobic? zalozyc temat o hopkach? po co?
glownie to mialem na mysli. |
|
|
|
 |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2005, 11:31
|
|
|
arturro napisał/a: | hubeeert , gumas
glownie to mialem na mysli. |
ok paniał |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2005, 11:32
|
|
|
arturro napisał/a: | mi osobiscie chodzi aby kazdy mial jakas samo-kontrole (wiem ze ciezko ) i w konkretnych tematach nie wtracal OT, zeby niedaleko szukac wystarczy spojzec na temat amorow koni, kilka pierwszych odpowiedzi na temat pozniej dyskusja o hopkach.
|
Arturro, chyba mówimy o gustach. Akurat rozmowa o hopkach w temacie amorków jest IMHO bardzo na miejscu. Ja lubię offtopiczne wstawki, Ty masz prawo nie lubić. Pytanie tylko co powinniśmy zrobić, żeby wszystkich zadowolić? Masz jakiś pomysł?
Zgadzam się tylko z tym, że w tematach stricte motoryzacyjnych niewiele się dzieje. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2005, 11:49
|
|
|
Fido__ napisał/a: | Pytanie tylko co powinniśmy zrobić, żeby wszystkich zadowolić? Masz jakiś pomysł?
|
i wlasnie w tym problem co tu zrobic aby wilk byl syty i owca cala,
nie mam konkretnych propozycji poprostu sobie chcialbym o tym podyskutowac i wiem zo to nic nie da i sie nic nie zmieni |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2005, 12:06
|
|
|
arturro napisał/a: | Fido__ napisał/a: | Pytanie tylko co powinniśmy zrobić, żeby wszystkich zadowolić? Masz jakiś pomysł?
|
i wlasnie w tym problem co tu zrobic aby wilk byl syty i owca cala,
nie mam konkretnych propozycji poprostu sobie chcialbym o tym podyskutowac i wiem zo to nic nie da i sie nic nie zmieni |
Może na próbę wprowadzić całkowity zakaz off-topiczności na forum technicznym. I zobaczymy co z tego wyjdzie... He? |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2005, 14:37
|
|
|
gumas_72 napisał/a: |
sory ludziska sami szukacie problemu |
Czy ja napisałem, że jest jakiś problem?? Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź, zanim zaczniesz ją krytykować.
gumas_72 napisał/a: |
a pretensje do ludzi że wolą gadać o niczym to jakaś pomyłka-niech wszyscy robią to co chcą-oczywiście z pewnym umiarem |
Czy pisałem, że mam do kogokolwiek jakiekolwiek pretensje?? Nie!!
Hubeeert napisał/a: | Gregorbu - wolnośc rządzi jak to powiedział w kreskówce pewien osioł. |
Hubert - oczywiście przyznaję rację i również nie twierdzę, że nic na siłę. Absolutnie nie czepiam się, że ludzie dużo piszą off topic. Pisząć swój poprzedni post wyraziłem jedynie swoje zdanie. Nie miałem na celu czepianie się kogokolwiek i czegokolwiek. Napisałem go w dobrej wierze, ufając, że wpłynie to dodatkowo na polepszenie naszego forum |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
|
Wysłany: 01-07-2005, 00:57
|
|
|
A po co w ogóle powielać pomysły i schematy innych witryn z forami? Przecież: a) mamy dopiero 2 miesiące i profil nie jest jeszcze ostatecznie wypracowany; b) nie chcemy być kolejnym klonem już istniejących serwisów, tylko czymś oryginalnym, ciekawym przez swój charakter. Uczymy się przecież cały czas, jak organizować nasz Klub...
I w ogóle to ktoś chyba powinien sobie zdać sprawę, że to forum jest współtworzone przez nas wszystkich i dla wszystkich, a nie dla np. Michała, Adama, czy Ewy. I reżim jest tu bez sensu. To nie jest komercyjna branżowa witryna, tylko społecznie administrowana strona MManiaków.
I tyle. |
_________________ Oto jak sobie zaśpiewałam do kawałka Leszka Falińskiego z Dżemu:
https://youtu.be/Jl4lvnKijX8
A tu Hymn Mitsumaniaków: http://www.akbi.pl/image/mitsu_hymn.mp3
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 05-07-2005, 22:32
|
|
|
Fido__ napisał/a: | A przecież Ciebie podobno miało nie być |
Zajrze od czasu do czasu jak sie dorwe do kompa |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
|