Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Klapa tylnia
Autor Wiadomość
maxsus84 
Nowy Forumowicz
maxsus84

Auto: cari '99, 1.6, automat- lift
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-05-2009, 16:48   

Elo :)
Miałem ten sam problem, ale zdjąłem plastik klapy bagażnika od wewnątrz, podkleiłem kawałkami polaru i jest trochę ciszej, bo nie tak jak chciałem. Przymierzam się teraz do siedzeń, o których czytałem na forum i mam nadzieję, że uda mi się zniwelować nieprzyjemne odgłosy odchodzące z tyłu... POWODZENIA!

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 19-05-2009, 08:55   

Od dwóch tygodni z lenistwa po zmianie opon na zimówki nie mam wsadzonej tylnej półki (zdjąłem jak koła pchałem do bagażnika) i plastiki nie trzeszczą - widać pomimo sztywno dociśniętej klapy same plastiki klapy i boczków po prostu wzajemnie o siebie trą i skrzypią.

Nikka 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI, r 2001
Wysłany: 30-05-2009, 23:10   

U mnie poprawiony wreszcie zamek, a konkretnie zaczep zamka iiiii... cichuteńko jest :) Dzięki Chłopaki raz jeszcze :)

Piwor 
Mitsumaniak

Auto: 730d
Wysłany: 30-05-2009, 23:17   

To ja z troszkę innym problemem. Czym podkleić lub co podłożyć pod ramki od rejestracji, aby przy zamknięciu klapy nie było takiego hm, trzasku plastiku o blachę? Filc nie działa, obkleić ramki gumą?

ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 -

SHARK1979 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Wysłany: 31-05-2009, 02:27   

Piwor napisał/a:
Czym podkleić lub co podłożyć pod ramki od rejestracji, aby przy zamknięciu klapy nie było takiego hm

Ja poleciałem na ostro i wywaliłem ramke :mrgreen: ale między klapą a tablicą dałem takie małe dystanse"tuleje" więc tablica nie ma kontaktu z klapą i jest git :D

Najładniejsza Cari zlotu 2011 :)
Najładniejsza Cari zlotu 2012 :D
Najładniejsza Cari zlotu 2013 :mrgreen:
Najładniejszy Colt zlotu 2014 :D :D

major 
Mitsumaniak
Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Wysłany: 31-05-2009, 02:36   

polecam pomysl SHARK1979, mam tak samo zrobione i jest okej :) nic nie slychac :D

Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 :)

Jacek Wawa 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1,6 GL
Wysłany: 01-06-2009, 10:00   

Nawiązując do obniżania zaczepu zamka to robiąc to obniżamy położenie klapy, więc może wyglądać potem jakby była źle spasowana. Lepiej poprzekręcać dolne boczne gumy i odkręcić trochę te regulowane w klapie. Ja tak zrobiłem dzięki waszym podpowiedziom. Mam jeszcze dziwne dźwięki chyba właśnie od sprężyn, w których metal ociera o siebie. Czasami jest cisza ale przeważnie słychać przy deszczowej pogodzie. Może uda się to zlikwidować przy najbliższej wizycie u mechanika.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 01-06-2009, 10:18   

Tylko jak za mocno wykręcicie to klapa sie zamknie ale ciężko będzie zamkiem otworzyć wiec z umiarem.

Problem tylnych sprężyn był już wielokrotnie maglowany, niektórzy nawijali na sprężyny wąż ogrodowy i wtedy jest cicho.
Generalnie problem jest w konstrukcji sprężyny przed liftem bo pierwsze zwoje są ciasno i dotykają do siebie, w poliftowych jest już sprężyna trochę rzadsza.
A ja czekam na trochę wolnego czasu i zakładam tylne zakola. będzie sucho, zrobię zabezpieczenie zakoli i zobaczymy jak będzie.
Dodatkowo zrobię wygłuszenie przestrzeni pomiędzy błotnikiem a plastikami w kufrze i nie będzie rezonansu.

rasiak1980 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Wysłany: 08-06-2009, 02:33   

jak trzeszczą o siebie plastiki albo mamy wyrobione zatrzaski w ich mocowaniach możemy skleić je silikonem bezbarwnym nie przesadzając z ilością! tak żeby później można było w razie czego to rozebrać :D u mnie pomogło, jest to nieszkodliwe, a ingerencji nie widać prawie.

SHARK1979 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Wysłany: 08-06-2009, 11:30   

Jeśli się ktoś uprze to można zdjąć ten plastik i podkleić szeroką taśmą dwustronną i caca albo na ostro pianka montaż. do okien :twisted:

Najładniejsza Cari zlotu 2011 :)
Najładniejsza Cari zlotu 2012 :D
Najładniejsza Cari zlotu 2013 :mrgreen:
Najładniejszy Colt zlotu 2014 :D :D

rasiak1980 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Wysłany: 09-06-2009, 00:26   

taśmę próbowałem, ta co miałem była dwustronna na piance i miała tendencje do klejenia się do skóry rąk i wszystkiego dookoła tylko nie do tego co chciałem, generalnie podczas podklejania wzrastał tylko poziom adrenaliny spowodowany ogólnym (...) także darowałem sobie i wkleiłem na bezbarwny silikonowy uszczelniacz w tubie z grubsza jest to to samo co bezbarwny silikon szklarski. wiem natomiast bo we wcześniejszej furze uskuteczniałem że są specjalne taśmy dwustronne na cienkim aluminiowym pasku wygląda to jakby gruba warstwa kleju kauczukowego była wylana po obu stronach tego paska aluminiowego i zabezpieczona papierem woskowym, są bardzo drogie ale skuteczność takiego połączenia jest niesamowita łączy się tym np. blachy poszycia autobusów. ja połączyłem plastikową osłonę progu w astrze wyrwało zaczepy po nieudanym wjeździe na podjazdy :twisted:

Odpowiedz do tematu