|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
help - bilans otwarcia mojej cari |
Autor |
Wiadomość |
pawel [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2006, 03:03 help - bilans otwarcia mojej cari
|
|
|
Witam.
Mam problem. Od 2 miesięcy jestem posiadaczem mojej Cari. GDI '98.
Ma przejechane 133 kkm (100% pewności przebiegu).
Niestety nie mam zielonego pojęcia co było przy niej do tej pory robione.
(na pewno nie było rozrządu)
Powiedźcie gdzie w Łodzi ktoś może mi zrobić taki "bilans otwarcia" mojej Cari - zwłaszcza chodzi mi o silnik (GDI)?
Chciałbym aby ktoś się nią przejechał, powiedział co należy wyczyścić , co wymienić itp.
Wiem, że należy wymienić rozrząd (koszty ) , ale może można wymienić sam pasek?
Co ze innymi paskami , co ze świecami, czyszczenie przepustnicy itp. ?
Jednym słowem szukam dobrego (i taniego oczywiście ) mechanika w Łodzi który ma doświadczenie z silnikami GDI.
ASO odpada bo są podobno dyletanci i zdzierusy (delikatnie powiedziane )
Pozdrawiam i dziękuję |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-05-2006, 08:30
|
|
|
Na wstepie witam
bardzo się dziwię...masz auto już 2 miesiące, wiesz, że nie był robiony rozrząd, a masz już 133tys km...ZA BOGATY JESTEŚ, bo tak to bardzo szybkjo doczekasz sie generalki silnika?, rozrząd to trza było wymienić przy max 90 tys km. czyli to jest sprawa bardzo pilna. Być może, że możesz wymienić tylko pasek, jeżeli spec uzna, że napinacz jest jeszcze ok. Porządny pasek najtaniej u Japaneze.
co do mechanika to w tym samym dziale jest taki temat, który polecam przeczytać i zgłaszać zapytnie pw. do konkretnej osoby o bliższe namiary
przepustnice możesz wyczyścić sobie sam (było na forum "szukaj")
a z ASO to masz prawie rację..bo na limance to kapota, a MITPOL, to może i coś wiedzą, ale te ceny
P.S. widzimy Cie na najbliższym spocie nie ma przebacz |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Leppe
Mitsumaniak

Auto: Lancer GLXi/Legnum S/Grand Voy
|
Wysłany: 23-05-2006, 21:54
|
|
|
Bardzo mi miło powitać nowego kolegę, napisz gdzie w Łodzi mieszkasz może się gdzieś spotkamy i posłuchamy twojej Cari oraz zajzymy do paska. |
_________________ Rafał
MITSUBISHI Lancer Kombi GLXi (sprzedany)
MITSUBISHI Legnum Type S VR-4
MITSUBISHI Pajero 3500 V6 GDI
MITSUBISHI Pajero 3000 V6
Chrysler Grand Vojager Town & Country (sprzedany)
Ford Transit
Ford Transit
 |
|
|
|
 |
pawel [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2006, 13:36
|
|
|
Leppe napisał/a: | napisz gdzie w Łodzi mieszkasz może się gdzieś spotkamy i posłuchamy twojej Cari oraz zajrzymy do paska. |
Witam.
Jestem z Nowosolnej. Często jeżdżę w okolicach Rynku Bałuckiego oraz Widzewa. Chętnie się gdzieś spotkam. Miejsce obojętne byle by w Łodzi w godzinach popołudniowych.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Leppe
Mitsumaniak

Auto: Lancer GLXi/Legnum S/Grand Voy
|
Wysłany: 25-05-2006, 10:05
|
|
|
Obserwój ten temat http://www.mitsubishi-gra...p?p=44633#44633 mozesz podjechać przed wyjazdem to coś obradzimy. Jeśli masz ochotę to możesz podjechać do mnie mój numer to 505 166 594 Rafał
[ Dodano: 17-06-2006, 07:12 ]
Jak bilansik wypadł Może zamieścisz kontakcik telefoniczny do siebie to się gdzieś zgadamy. |
_________________ Rafał
MITSUBISHI Lancer Kombi GLXi (sprzedany)
MITSUBISHI Legnum Type S VR-4
MITSUBISHI Pajero 3500 V6 GDI
MITSUBISHI Pajero 3000 V6
Chrysler Grand Vojager Town & Country (sprzedany)
Ford Transit
Ford Transit
 |
|
|
|
 |
pawel [Usunięty]
|
Wysłany: 21-06-2006, 02:11
|
|
|
Leppe napisał/a: |
Jak bilansik wypadł Może zamieścisz kontakcik telefoniczny do siebie to się gdzieś zgadamy. |
Witam
Rozrząd wymieniony. Sworzeń i kilka tulejek czeka na wymianę (jutro odbieram od Japaneze), a dzisiaj w końcu dotarłem do filtra przeciwpyłkowego.
Zostanie mi wymiana świec (wrzesień - przed wakacjami), czyszczenie przepustnicy, dopełnienie płynu w klimie oraz wymiana jednego z łożysk w skrzyni biegów (grubsza sprawa - koszt wymiany jak mi powiedział mechanik to 800 PLN)
Chętnie się gdzieś spotkam,
musimy się jakoś zgadać, najlepiej po południu w środku tygodnia.
Mój telefon 0 66 88 54 734
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 21-06-2006, 19:06
|
|
|
pawel napisał/a: | wymiana jednego z łożysk w skrzyni biegów (grubsza sprawa - koszt wymiany jak mi powiedział mechanik to 800 PLN) | Za 800 PLN to ja wymeiniłem wszystkie łożyska - i to u T. Michalaka! |
|
|
|
 |
|
|