|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
osłony szyb |
Autor |
Wiadomość |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 26-06-2006, 08:44 osłony szyb
|
|
|
Poszukuje rozwiązania, które umożliwi mi osłonięcie wnętrza samochodu od słońca a tym samym zwiększy skuteczność klimy, przyciemnianie szyb nie wchodzi w grę, więc pozostają wszelkiej maści rolety i osłony. Nie udało mi się jednak znaleść (może źle szukałem) gotowych, dobrze dopasowanych do Cari osłon dostępnych na rynku, postanowiłem więc zrobić je samemu ale tu utknąłem w martwym punkcie.
Jesteście może w posiadaniu dobrze dopasowanych osłon na przyssawkę lub rolet, lub wiecie kto jest producentem i może zrobić je pod wymiar? Ewentualnie macie namiar na wytwórce/sprzedawcę siateczki z której zrobione są osłony i rolety. Wybieram się w wakacje na południe i jest to dla mnie istotna sprawa, tym bardziej że jadę z dziećmi i z pewnych względów będę podróżował przeważnie w dzień. |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 26-06-2006, 09:03
|
|
|
Generalnie do CAri jest problem bo tylne szyby w drzwiach schodzą w dół. Zakupiłem rolety 54cm. no i jakie są problemy:
- przerwa od góry ok 1cm
-przerwa po bokach po kilka cm
- i od dołi 1cm
Trochę tak dziwnie to wygląda.
Planulę obcięcie orginalnej rurki i zaczep który jest na przyssawki załozyć na szybę i dokręcić mocno szybą tylko uszczelko mogą się powygniatać.
Widziałem takie śmieszne osłony z jakimś niebieskim płynem w środku i rybki pływałyi też się wiesza na szybę. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-06-2006, 19:37
|
|
|
w salonie pluga widzialem ciakawe rozwiazanie na tylnej szybie.
cos pomiedzy roleta a przypinanym miskiem na przyssawke.
ciezko mi to opisac, wiec jak bys gdzies przejezdzal po drodze to sobie zobacz w nowej 207.
dodam tylko ze zdzwiwilem sie strasznie jak trzaskajac drzwiami w 207 wrzystkie wskazowki podskakiwaly, a pozniej to samo zaobserwowalem w 407...no coz...to tylko peugeot. |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 26-06-2006, 21:58
|
|
|