Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
rozrzad
Autor Wiadomość
prutek95 
Nowy Forumowicz

Auto: proton
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 05-06-2009, 16:46   rozrzad

witam
jestem nowy i blagam o pomoc jestem posiadaczem prutka 1.3 12v z 95 roku niepamietam dokladnego oznaczenia silnika.... :(
z wstepnych ogledzin stawiam iz rozrzad przeskoczyl ale mechanikiem niejestem autko znacznie niestracilo na mocy odpalalo na cieplym i zimnym niestety pojawily sie stuki w silniku dodam iz niema ich gdy autko jest zimne i chodzi na wolnych dopiero po dodaniu gazu pojawia sie synfonia metalicznego dzwieku skasowalem luzy na zaworach ale to niestety nie to.... prosil bym by wskazal mi ktos gdzie moge znalesc instrukcje regulacji owego rozrzadu poniewasz chce to sam zrobic ponadto jesli komus zdarzylo sie cos podobnego to prosze o wskazowki prubowalem przeszukac forum niestety jednak na nic nietrafilem jesli podobny temat juz wystapil z gory sory pozdrawiam i z gory dziekuje :)
... jest to oczywiscie prutek seri 300

bastek69 
Forumowicz

Auto: Proton
Wysłany: 06-06-2009, 08:53   

ja Ci mogę jedynie powiedzieć że to nie będzie rozrząd tylko coś innego.
jak by to rozrząd był to auto straciło by dynamikę, osiągi, wariowało by z obrotami, dusiło się itp.
na jakim oleju jeździsz i czy regularnie co 15tys go zmieniasz? Czy stan oleju zawsze masz ok jak nim jeździsz? Czy Proton miał taki symptom jak go kupiłeś?

prutek95 
Nowy Forumowicz

Auto: proton
Wysłany: 16-06-2009, 14:51   odp

przejechalem nim dopiero 300 km stalo sie to podczas wariowania.... niestety niewiem jak dbal o te autko poprzedni wlasciciel zdarzalo sie ze nietrzymal wolnych ale po wymianie plusowej klemy ustapilo... pozdrawiam

Odpowiedz do tematu