|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
Dziwaczny problem ze światłami |
| Autor |
Wiadomość |
Daro
Mitsumaniak

Auto: Carisma I
Kraj/Country: Belgium
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Lis 2008 Posty: 208 Skąd: Stara Miłosna
|
Wysłany: 16-06-2009, 18:01 Dziwaczny problem ze światłami
|
|
|
Witam,
Kiedy dzisiaj zszedłem pod blok spotkał mnie taki oto widok: ludzie stoją koło mojego auta i coś tam gadają, a w nim... na przemian otwierają się i zamykają przednie reflektory Noc była dość wilgotna i chyba padało, więc myślę, że to może jakieś zwarcie, ale nie mam pojęcia gdzie dokładnie szukać przyczyny, może ktoś z Was mi pomoże? Tymczasowo problem ustał po wyjęciu bezpiecznika od świateł, ale no cóż nie świecą one teraz no ale przynajmniej nie robię z siebie cyrku na drodze Z wyjętym bezpiecznikiem otwieranie i zamykanie działa mniej więcej tzn. np. otwierają się reflektory bez problemu, ale kiedy je zamykam, to zamykają się, potem podnoszą i opadają raz równocześnie, potem raz prawy i zaraz potem raz lewy i dopiero potem się chowają Ktoś ma jakiś pomysł, gdzie może tkwić sedno problemu? Z góry dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
tabek
Forumowicz

Auto: 3000GT SL `92
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-06-2009, 11:55
|
|
|
a moze przed nim stala jakas ladna honda albo mazda i oszalal na jej punkcie, i mrugal tak przez noc oczkami do niej |
|
|
|
 |
slawekpurc
Forumowicz

Auto: 3000gt vr4 1g
Pomógł: 10 razy Dołączył: 14 Paź 2008 Posty: 238 Skąd: wroclaw
|
Wysłany: 18-06-2009, 13:44
|
|
|
heheh. nie chce sie smiac z cudzego nieszczescia...ale zaj...fajna awaria..:) heheh
auto samo mruga.. mozee czegos mu brak? paliwka , plynow? czulosci..
albo poprostu niezly z ciebie "lanser" kupil se.. bryke i szpanuje.... gowniarz jeden..
*(tak ludzie gadaja)
a tak powaznie,,, awaria smieszna ale jezdzic sie nie da... mam nadzieje ze znadziejsz usterke. |
_________________ galant 1988 glsi 2.0......najfajnieszy
galant 1998 2,5 V6 24v
mondeo st220 2003.
aktualnie 3000gt vr4
modyfikacje 3kgt. : downpipe,kolektory,cat back greddy, datalogger MMcd, wskazniki boost, egt, temp oleju,cisnienie oleju,FMIC, felgi 19oz superleggery,sonda innovateLC-1,HKS EVC IV wtryski 550cc, swiece NGK,pompa walbro+hotwire,sprzeglo SPEC stage 4, , transfer case bracket.gwint ksport, greddy emanage ultimate.wtrysk metanolu , chlodnica alu,regulowane kola rozrzadu, HKS DLI
zainstalowane na 0.7 bara
2xGT2871r , 2x wastegate Tial , BOV tial Q,
AEM reg.paliwa |
|
|
|
 |
wujekwaldus
Forumowicz
Auto: BMW 320d 2007r
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 47 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 18-06-2009, 13:59
|
|
|
| masz możę tego GT z ostrołęki?? |
|
|
|
 |
n3000
Mitsumaniak

Auto: 3000GT TT VR4, ECLIPSE SPYDER
Pomógł: 26 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 496 Skąd: Goleniów
|
Wysłany: 18-06-2009, 20:24
|
|
|
| Witam, to może być problem z systemem ETACS kontroluje fabryczny alarm, światła i sporo innych funkcji, sterownik ETACS znajduje się po lewej stronie kierownicy pod deską rozdzielczą w okolicach kratki nawiewu, może jest zawilgocony lub wyciekł elektrolit z kondensatorów wewnątrz co zdarza się dość często w sterownikach mitsubishi, rozbierz go i posprawdzaj. pozdro |
_________________ www.3000gt-forum.cba.pl
 |
|
|
|
 |
Daro
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-06-2009, 22:17
|
|
|
Awaria może i zabawna, w sumie mi tez się taka wydawała póki nie dosrali mi mandatu za brak świateł, dopiero ostatnio poszedłem po rozum do głowy i odłączyłem silniczki po prostu, są teraz ciągle otwarte, wiec nie ma tragedii, tylko pieprzenia sporo, jak parkuje, włączam silniczki, opuszczam i wyłączam. Usterkę zlokalizowałem w puszce z bezpiecznikami pod maska przepalił się jeden z pięciu kabelków, które idą do przekaźnika i się urwał. Inne kable tez są ostro pojarane, wiec może przy okazji coś jeszcze zacznie działać (światła wsteczne, ECS, ABS...), jak będę miał chwilkę, żeby się tym zająć, zobaczymy
| wujekwaldus napisał/a: | | masz możę tego GT z ostrołęki?? |
Dokładnie - czemu pytasz? |
|
|
|
 |
wujekwaldus
Forumowicz
Auto: BMW 320d 2007r
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 47 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 20-06-2009, 07:03
|
|
|
tak troche offtop:
Tez ogladalem tego GT z ostrołęki, kupiłeś go od kamila zapewne:), oprócz tych świateł to powiedz jak on się sprawuje, chcialem go wtedy kupic ale nie moglem sprzedac poprzedniego samochodu a co za tym szlo nie mialem w pelni kasy na niego.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Daro
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-06-2009, 07:43
|
|
|
| Tak myślałem, jak spojrzałem, kiedy na forum dołączyłeś, że też go oglądałeś wtedy. Spójrzmy prawdzie w oczy ten 3000 to był po prostu grat włożyłem w niego już drugie tyle co za niego dałem i to jeszcze nie koniec, więc nie był to udany zakup. Tyle rzeczy w nim było rozwalone, że nawet nie chce mi się pisać, wyślę Ci kontakt na PW, to możemy się ustawić i pogadać, jak masz ochotę. Pzdr |
|
|
|
 |
asghar
Nowy Forumowicz
Auto: GT 3000 VR4
|
Wysłany: 27-07-2012, 10:16
|
|
|
Witam,
mam ten sam problem Najczęściej klapną 3 x i się uspokajają. Daj znać czy udąło Cie się rozwiązać problem.
Pozdr Sław |
_________________ Pozdrawiam, Sławek |
|
|
|
 |
Daro
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-12-2012, 14:10
|
|
|
| Cześć - tak jak napisałem wyżej sprawdź kabelki pod przekaźnikiem od podnoszenia świateł w puszce z bezpiecznikami |
|
|
|
 |
|
|
|