|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
podkrecenie silnika 1.5 Turbo CZT |
Autor |
Wiadomość |
rufuz
Forumowicz

Auto: Colt Ralliart 1.5T (4G15T)
Kraj/Country: Denmark
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Poznań/Danmark
|
Wysłany: 19-06-2009, 20:47 podkrecenie silnika 1.5 Turbo CZT
|
|
|
Witam
Wprawdzie teraz mam inne auto - sedana, ale przymierzam sie do kupna mniejszego, mocniejszego auta z bardziej rozwojowym silnikiem. Mysle m.in. o Colt 1.5 Turbo CZT. Mam pytanie czy ten silnik można bezpiecznie podrasować tzn wycisnąć większą moc niz seryjne 150KM, do codziennej jazdy ? Ile mocy da się uzyskać w bezpiecznym zakresie ?
No i jak z dostępnością części tuningowych do tego auta ?
Dzieki za info
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2009, 23:08
|
|
|
Nie wiem jak u Ciebie ze znajomością angielskiego, ale to forum to kopalnia wiedzy na temat CZT. Ludzie z tych autek wyciągali 220 HP i nie narzekali na jakieś ogromne problemy eksploatacyjne.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
rufuz
Forumowicz

Auto: Colt Ralliart 1.5T (4G15T)
Kraj/Country: Denmark
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Poznań/Danmark
|
Wysłany: 24-06-2009, 15:45
|
|
|
Sorry za nygustwo. Angielski znam ale chciałem sie zapytac tak aby wywiazała sie dyskusja i moze dowiedzial bym sie cos wiecej. Mam upatrzonego CZT 2006 rok i na takiego bede polował. Chcę poprostu dowiedzec sie jak najwiecej przed kupnem tym bardziej ze bede musial sie nieco zadłużyć w banku. Właściwie to juz teraz mógłbym zamienic mojego hyundaia na CZT ale pojeżdże jeszcze nim pare miesiecy bo sporo przy nim zrobilem.
Sporo szukałem i ogladałem ale wybór padł na CZT. Zastanawiałem sie miedzy Peugeot 306 GTi, Renault Clio II 2.0 no i CZT. Mam ogromną sympatie do marki mitsubishi.
Moze jak zna ktos jakies linki do stron poruszajacych tematyke CZT. Gdzie zrobic najlepiej taki tuning silnika aby był zrobiony profesjonalnie ?
Sprecyzuje ze chodzi mi o takie podrasowanie silnika w CZT abym mogł spokojnie robic dlugie trasy tzn mniej wiecej raz na dwa miesiące ok 900 km. A podrasowac chce bo czasem u zachodnich sasiadów na autobahnie chcialo by się pognac nieco szybciej za znakiem "koniec 120"
Z góry dzieki za wszelkie info i eszcze raz sorry za moje nygustwo |
|
|
|
 |
|
|