Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nawigacja
Autor Wiadomość
toru 
Forumowicz

Auto: mitsubishi
Wysłany: 26-06-2009, 17:44   Nawigacja

Witam!
Moje sugestie jeżeli chodzi o zakup nawigacji.
Przy zakupie Miśka napaliłem się na navi ,do jazdy próbnej udostępniono mi wersje z navi fabryczną .Początkowo robi wrazenie ale po kilku godzinach jak sie człowiek przekona o pokryciu map doszedłem do wniosku że nie oto chodzi , później byłem w kilku salonach car hi-fi i przeglądałem różne opcje zestawów 2 DIN , kasa podobna jak za fabryczny parametry lepsze , funkcje kompa nie chodza ale coś za coś.Mysle sobie wydac ok 10 tys i w obu przypadkach mieć zawsze jakieś ale -nie bardzo.
Potestowałem kilka modeli przenośnych różnych producentów i ostatecznie zdecydowałem sie na navigona 8110.Wzornictwo idealnie pasuje do środka mapy europy bajka , u nas też nie najgorzej a jak trasa po Polsce to wkładam karte AM i śmiga bez żadnych przeróbek .
I jaka nawigacja ładnie pokaze odpowiedni pas ruchu , ostrzeże o radiowozie , suszarce albo zawoła głosem Hołka ''uwaga Panie'' :finga: .Oczywiscie jest problem estetyki nie każdy lubi jak mu cos odstaje na szybie ale jak zostaje 8 tyś w kieszeni to można przymknąć oko :biggrin:

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-06-2009, 00:28   

toru napisał/a:
nie każdy lubi jak mu cos odstaje na szybie
nie musi byc na szybie. Można kupić podstawkę do mocowania powyżej nawiewu. Jest znacznie wygodniejsza w użyciu niż przeklejana do szyby. ja używam takiej http://allegro.pl/item652...cja_gps_cb.html do Nokii 500. Trzeba było tylko przymocować uchwyt śrubą do podstawki i założyć całość na nawiew.

toru 
Forumowicz

Wysłany: 27-06-2009, 17:17   

faktycznie bardzo ciekawe rozwiązanie dzięki za sugestie ale niestety do navigona nie przydatne bo ma tzw goraca stopke dzieki czemu nie plączą sie zadne kable i trzeba korzystac z fabrycznego uchwytu

[ Dodano: 28-06-2009, 22:02 ]
a tak na marginesie to za zaoszczedzoną kase zamontowałem w serwisie webasto taki model na pilota i powiem wam że to dopiero jest super sprawa porównywalna chyba tylko z klimą :p

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 29-06-2009, 09:36   

Hej,

Gorąca stopka do 8110 z mocowaniem na kratce nawiewu jest dostepna u przedstawiciela Navigona w PL, firma Bajtelz Wa-wy. www.bajtel.pl Jest to akcesorium szwedzkiej firmy Brodit wiec jakość b. dobra.

/Dominik

Dominik

toru 
Forumowicz

Wysłany: 29-06-2009, 16:19   

Dzieki kolego juz zamówiłem jak dostane to zobacze moze da się zamocowac jakoś w górnym schowku

jachupda 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 D-ID
Wysłany: 29-06-2009, 22:02   

Zeby miec dobra nawigacje nie musisz kupowac navigona za ponad 1000 PLN .

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 29-06-2009, 23:08   

Toru,

Proponuję również zakupić aktualizację softu do wersji 8310 ze strony producenta. Bajka w porównaniu z 8110.

Pozdr.

Dominik

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 30-06-2009, 00:44   

toru napisał/a:
faktycznie bardzo ciekawe rozwiązanie dzięki za sugestie ale niestety do navigona nie przydatne bo ma tzw goraca stopke dzieki czemu nie plączą sie zadne kable i trzeba korzystac z fabrycznego uchwytu

[ Dodano: 28-06-2009, 22:02 ]
a tak na marginesie to za zaoszczedzoną kase zamontowałem w serwisie webasto taki model na pilota i powiem wam że to dopiero jest super sprawa porównywalna chyba tylko z klimą :p

fajne, owszem ale jedynie zimz..teraz raczej nie ma co sie entuzjazmowac 8)

Odpowiedz do tematu