Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
jeśli odpala jak mu się chce - 6g72 w gazie
Autor Wiadomość
kordiank2 
Mitsumaniak
MojTytułJestZaDługi

Auto: eclipse 4G
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-07-2006, 10:02   jeśli odpala jak mu się chce - 6g72 w gazie

zdarzył mi sie właśnie taki przypadek. najpierw podczas jazdy zauważyłem leki spadek mocy, a właściwie częste upadki i wzloty na zmianę. potem kilka razy przytrafiło się długie chełtanie zanim silnik odpalił - najpierw z ledwą biedą na benzynie a potem jeszcze gorzej na gazie. jakieś rozkołysane niskie obroty, niezdecydowana praca któregoś z cylindrów. najpierw wyeliminowałem modne ostatnio przypadki wadliwych świec, sondy lambda i zaworu egr - tu było ok. ponieważ iskra była jak najbardziej w porząchu zabrałem się za sprawy paliwowo-powietrzne: filtry (powietrza, paliwa i gazowy) - ok, żadnych dziur w przewodach (lewe powietrze) - ok, przepływomierz - czysty, przepustnica - umyta, wtryskiwacze - ok. pozostał gaz.
nie wiem i do końca pewnie niewiele osób wie jaki wpływ ma instalacja gazowa, na to co się dzieje z układem paliwowym zasilania w benzynę. fakty są jednak niezaprzeczalne - wpływ jest duży. bo po przeczyszczeniu zaworów dostarczających gaz i zmianie przełącznika (gaz-benzyna-automat) problemy się skończyły. zalecono mi jeszcze regenerację membrany parownika i w niedługim czasie wymianę krajowych oszustów elektronicznych od sondy lambda i emulacji wtrysku. amen

DZIEŁA na SZTUKI

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-07-2006, 08:49   

Kordian bo to świętokradztwo wkładać 2G gazu do 6G72, tylko sekwencja. Kalafa jeździ ponad rok i wszystko idealnie pomijając naprawę silniczka krokowego (przez Japaneze za grosze).

Odpowiedz do tematu