7 miejsce w Outlanderze |
Autor |
Wiadomość |
mihoo_koz
Nowy Forumowicz
Auto: Volvo
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-07-2009, 22:39 7 miejsce w Outlanderze
|
|
|
Witam !
Zastanawiam się nad kupnem Outlandera. W wakacje mamy do pokonania 1500 km - 5 osób dorosłych i 1 roczne dziecko. Wydaje mi się, że osoba dorosła nie wytrzyma swobodnie tylu kilometrów w 3 rzędzie siedzeń. Dla porównania żona siedziałam w Chevrolecie Captivia i jest tam w tyle o wiele więcej miejsca.
Czy ktoś ma może jakieś doświadczenia w tym temacie ? |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 09-07-2009, 23:08
|
|
|
1500 km w 3 rzędzie? Mogę się załozyć, że po 100 km ta osoba będzie miała dość. Nawet jeśli będzie sama na całej "kanapie". |
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 09-07-2009, 23:16
|
|
|
Ja sobie kiedys sam usiadlem na tej laweczce...i juz nigdy wiecej tego nie chce robic masakra (a nie jestes az tak wielki, zaledwie 182cm..)
Co do Captiwy, fajne autko tylko raz, ze to czysta korea, fakt, pieknie zamaskowana pod amerykanskim szyldem a dwa to te silniki diesela...spalanie zaczyna sie wg opinii uzytkownikow od 12 - 15litrow (polecam opinie na portalu autocentrum). Amerykanski paliwozerca
NA twoim miejscu, jesli to ma byc jedynie jednorazowy wyjazd (tak liczny) to zastanowilbym sie gleboko czy warto przyjmowac jako glowny wyznacznik zakupu - wygode pasazerow na tylniej kanapie....kupuj auto pod siebie i swoich najblizszych, z ktorymi na codzien bedziesz sie przemieszczac. |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 10-07-2009, 00:07
|
|
|
Skoro to ma być 'mały autobus' to może lepiej jakiegoś vana? Chryslerem Town&Country w 3 rzędzie przejechałem kilkaset kilometrów i powiem szczerze że jedzie się tam całkiem przyjemnie. |
|
 |
ichi
Mitsumaniak
Auto: Outlander 2.0 DiD
|
Wysłany: 10-07-2009, 15:19
|
|
|
Podzielam zdanie przedmówców, zdecydowanie 3 rząd siedzeń jest tylko na wyjątkowe okazje kiedy musisz zabrać się kupą luda a masz tylko jeden samochód i dotyczy to tylko małych odległości.
Na pewno nie radze planować zakupu outlandera pod kątem 3 rzędu siedzeń, który mógłby się przydać do zapakowania całej rodziny w celu wojaży po Europie do tego się po prostu nie nadaje.
A z drugiej strony patrząc pamiętam z dzieciństwa jak się całą rodzina jeździło maluchem z bagażami w kabinie na wakacje przez całą Polskę i jakoś dało radę i nie mówcie mi tylko, że wtedy nie było wyboru |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-07-2009, 18:01
|
|
|
ichi napisał/a: | Podzielam zdanie przedmówców, zdecydowanie 3 rząd siedzeń jest tylko na wyjątkowe okazje kiedy musisz zabrać się kupą luda a masz tylko jeden samochód i dotyczy to tylko małych odległości.
Na pewno nie radze planować zakupu outlandera pod kątem 3 rzędu siedzeń, który mógłby się przydać do zapakowania całej rodziny w celu wojaży po Europie do tego się po prostu nie nadaje.
A z drugiej strony patrząc pamiętam z dzieciństwa jak się całą rodzina jeździło maluchem z bagażami w kabinie na wakacje przez całą Polskę i jakoś dało radę i nie mówcie mi tylko, że wtedy nie było wyboru |
no ale wtedy nie bylo innego wyboru... |
dab
 |
|
|
|
 |
mihoo_koz
Nowy Forumowicz
Auto: Volvo
|
Wysłany: 10-07-2009, 22:05
|
|
|
To chyba jednak zdecyduje się na alhambrę. W sumie 2 -3 w roku będę potrzebował auto dla 6 osób ale jednak będę. Na codzień tylko zona i ja. Outlander mi się podoba bardzo, znajomy ma ale narzeka że głosno (130 km ) i niewygodne siedzenia kierowcy czy to prawda ? |
|
|
|
 |
jachupda
Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 D-ID
|
Wysłany: 10-07-2009, 22:29
|
|
|
mihoo_koz napisał/a: | To chyba jednak zdecyduje się na alhambrę. W sumie 2 -3 w roku będę potrzebował auto dla 6 osób ale jednak będę. Na codzień tylko zona i ja. Outlander mi się podoba bardzo, znajomy ma ale narzeka że głosno (130 km ) i niewygodne siedzenia kierowcy czy to prawda ? |
Czy glosno to rzecz wzgledna , ale fotel kierowcy jak najbardziej wygodny. |
_________________ pozdrawiam
Jachu |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-07-2009, 22:42
|
|
|
Jak ktos jezdzi czesto autostradami/ekspresowkami z wiekszmi predksciami to niestety super komfortu tu nie znajdzie - porownujac do kombi (typu laguna, avensis, pasek, mondeo, itd..) W tych warunkach i w porownaiu do nich outek to akustyczne tornado
Co do fotela kierowcy to jak dla nie jest OK - wardosc pianki dobrze wyposrodkowana i dobrze sie jedzie w krotkiej jak i w dlugiej trasie. |
dab
 |
|
|
|
 |
AlCapone [Usunięty]
|
Wysłany: 11-07-2009, 10:55
|
|
|
mihoo_koz napisał/a: | To chyba jednak zdecyduje się na alhambrę. W sumie 2 -3 w roku będę potrzebował auto dla 6 osób ale jednak będę. Na codzień tylko zona i ja. Outlander mi się podoba bardzo, znajomy ma ale narzeka że głosno (130 km ) i niewygodne siedzenia kierowcy czy to prawda ? |
2-3 razy do roku gówniarz mógłby wytrzymać............... |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 11-07-2009, 23:21
|
|
|
AlCapone napisał/a: | mihoo_koz napisał/a: | To chyba jednak zdecyduje się na alhambrę. W sumie 2 -3 w roku będę potrzebował auto dla 6 osób ale jednak będę. Na codzień tylko zona i ja. Outlander mi się podoba bardzo, znajomy ma ale narzeka że głosno (130 km ) i niewygodne siedzenia kierowcy czy to prawda ? |
2-3 razy do roku gówniarz mógłby wytrzymać............... |
GameBoy-a dać i będzie spokój
Nie siedziałem na tych siedzeniach i nie wiem z kim jeździsz ale myślę że dla teściowe jak znalazł taki 3 rząd |
|
|
|
 |
cebull
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
|
Wysłany: 12-07-2009, 10:45
|
|
|
My pod koniec lipca wybieramy sie nad morze wieksza ekipka i zamierzamy na miejscu poruszac sie wlasnie z wykozystaniem tych siedzen, po powrocie opisze nasze wrazenia
btw a jak to jest z zamontowaniem fotelikow na tych siedzeniach? |
|
|
|
 |
ichi
Mitsumaniak
Auto: Outlander 2.0 DiD
|
Wysłany: 12-07-2009, 13:56
|
|
|
Według zaleceń producenta nie należy montować fotelików w 3 rzędzie siedzeń
Poza tym są to raczej, najmniej bezpieczne miejsca w samochodzie, szczególnie gdy ktoś najedzie na nas od tyłu |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 12-07-2009, 15:22
|
|
|
Heloł wszystkim,
Mam pytanie odnośnie ławeczki:
Autko mam od ponad 1,5 roku ale dopiero teraz rozłozyłem z ciekawości to cudo. Odniosłem jednak wrażenie że po złożeniu podłoga nie jest równa w miejscu ławeczki. Lewa część jakby wystaje wyżej ponad poziom podłogi i jak to dociskam to nic to nie daje. Wygląda na to że jakby w jakiś zatrzask nie wchodzi. Wydaje mi się również że przy jeżdzie po nierównościach cholerstwo hałasuje. Miał ktoś podobne rewelacje?
Pozdrawiam |
Dominik |
|
|
|
 |
jmgmotocykle
Forumowicz marcin78
Auto: outlander 2.2 156ps
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 353 Skąd: oleśnica
|
Wysłany: 12-07-2009, 22:29
|
|
|
mam hak - osoby które montowały haki holownicze w outkach wiedzą jaki kawał żelastwa się tam zakłada - poprostu czołg - współczuje temu z tyłu, a siedzący w 3 rzędzie są (w moim outku z hakiem) bezpieczne ale.... no właśnie - po załadowaniu 5 dorosłych +2 podrostków do tyłu trakcja auta jest poniżej zera!!!! niedowiarkom proponuje 3-4 worki ziemniaków do bagażnika i na winkle - poprostu auto pływa.... |
_________________ Proste są dla szybkich aut, zakręty - dla szybkich kierowców |
|
|
|
 |
|