Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
7 miejsce w Outlanderze
Autor Wiadomość
mihoo_koz 
Nowy Forumowicz

Auto: Volvo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-07-2009, 22:39   7 miejsce w Outlanderze

Witam !
Zastanawiam się nad kupnem Outlandera. W wakacje mamy do pokonania 1500 km - 5 osób dorosłych i 1 roczne dziecko. Wydaje mi się, że osoba dorosła nie wytrzyma swobodnie tylu kilometrów w 3 rzędzie siedzeń. Dla porównania żona siedziałam w Chevrolecie Captivia i jest tam w tyle o wiele więcej miejsca.
Czy ktoś ma może jakieś doświadczenia w tym temacie ?

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 09-07-2009, 23:08   

1500 km w 3 rzędzie? Mogę się załozyć, że po 100 km ta osoba będzie miała dość. Nawet jeśli będzie sama na całej "kanapie".

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 09-07-2009, 23:16   

Ja sobie kiedys sam usiadlem na tej laweczce...i juz nigdy wiecej tego nie chce robic :rolleyes: masakra :badgrin: (a nie jestes az tak wielki, zaledwie 182cm..)
Co do Captiwy, fajne autko tylko raz, ze to czysta korea, fakt, pieknie zamaskowana pod amerykanskim szyldem a dwa to te silniki diesela...spalanie zaczyna sie wg opinii uzytkownikow od 12 - 15litrow (polecam opinie na portalu autocentrum). Amerykanski paliwozerca :mrgreen:
NA twoim miejscu, jesli to ma byc jedynie jednorazowy wyjazd (tak liczny) to zastanowilbym sie gleboko czy warto przyjmowac jako glowny wyznacznik zakupu - wygode pasazerow na tylniej kanapie....kupuj auto pod siebie i swoich najblizszych, z ktorymi na codzien bedziesz sie przemieszczac. :roll:

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 10-07-2009, 00:07   

Skoro to ma być 'mały autobus' ;) to może lepiej jakiegoś vana? Chryslerem Town&Country w 3 rzędzie przejechałem kilkaset kilometrów i powiem szczerze że jedzie się tam całkiem przyjemnie.

ichi 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 DiD
Wysłany: 10-07-2009, 15:19   

Podzielam zdanie przedmówców, zdecydowanie 3 rząd siedzeń jest tylko na wyjątkowe okazje kiedy musisz zabrać się kupą luda a masz tylko jeden samochód i dotyczy to tylko małych odległości.
Na pewno nie radze planować zakupu outlandera pod kątem 3 rzędu siedzeń, który mógłby się przydać do zapakowania całej rodziny w celu wojaży po Europie do tego się po prostu nie nadaje.
A z drugiej strony patrząc pamiętam z dzieciństwa jak się całą rodzina jeździło maluchem z bagażami w kabinie na wakacje przez całą Polskę i jakoś dało radę ;) i nie mówcie mi tylko, że wtedy nie było wyboru :biggrin:

dab 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-07-2009, 18:01   

ichi napisał/a:
Podzielam zdanie przedmówców, zdecydowanie 3 rząd siedzeń jest tylko na wyjątkowe okazje kiedy musisz zabrać się kupą luda a masz tylko jeden samochód i dotyczy to tylko małych odległości.
Na pewno nie radze planować zakupu outlandera pod kątem 3 rzędu siedzeń, który mógłby się przydać do zapakowania całej rodziny w celu wojaży po Europie do tego się po prostu nie nadaje.
A z drugiej strony patrząc pamiętam z dzieciństwa jak się całą rodzina jeździło maluchem z bagażami w kabinie na wakacje przez całą Polskę i jakoś dało radę ;) i nie mówcie mi tylko, że wtedy nie było wyboru :biggrin:

no ale wtedy nie bylo innego wyboru... :mrgreen: :badgrin:

mihoo_koz 
Nowy Forumowicz

Auto: Volvo
Wysłany: 10-07-2009, 22:05   

To chyba jednak zdecyduje się na alhambrę. W sumie 2 -3 w roku będę potrzebował auto dla 6 osób ale jednak będę. Na codzień tylko zona i ja. Outlander mi się podoba bardzo, znajomy ma ale narzeka że głosno (130 km ) i niewygodne siedzenia kierowcy czy to prawda ?

jachupda 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 D-ID
Wysłany: 10-07-2009, 22:29   

mihoo_koz napisał/a:
To chyba jednak zdecyduje się na alhambrę. W sumie 2 -3 w roku będę potrzebował auto dla 6 osób ale jednak będę. Na codzień tylko zona i ja. Outlander mi się podoba bardzo, znajomy ma ale narzeka że głosno (130 km ) i niewygodne siedzenia kierowcy czy to prawda ?

Czy glosno to rzecz wzgledna , ale fotel kierowcy jak najbardziej wygodny.

dab 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-07-2009, 22:42   

Jak ktos jezdzi czesto autostradami/ekspresowkami z wiekszmi predksciami to niestety super komfortu tu nie znajdzie - porownujac do kombi (typu laguna, avensis, pasek, mondeo, itd..) W tych warunkach i w porownaiu do nich outek to akustyczne tornado :biggrin:
Co do fotela kierowcy to jak dla nie jest OK - wardosc pianki dobrze wyposrodkowana i dobrze sie jedzie w krotkiej jak i w dlugiej trasie.

AlCapone
[Usunięty]

Wysłany: 11-07-2009, 10:55   

mihoo_koz napisał/a:

2-3 razy do roku gówniarz mógłby wytrzymać............... :D :D :D

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 11-07-2009, 23:21   

AlCapone napisał/a:
mihoo_koz napisał/a:

2-3 razy do roku gówniarz mógłby wytrzymać............... :D :D :D

GameBoy-a dać i będzie spokój :badgrin:

Nie siedziałem na tych siedzeniach i nie wiem z kim jeździsz ale myślę że dla teściowe jak znalazł taki 3 rząd :badgrin:

cebull 
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
Wysłany: 12-07-2009, 10:45   

My pod koniec lipca wybieramy sie nad morze wieksza ekipka i zamierzamy na miejscu poruszac sie wlasnie z wykozystaniem tych siedzen, po powrocie opisze nasze wrazenia ;)
btw a jak to jest z zamontowaniem fotelikow na tych siedzeniach?

ichi 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 DiD
Wysłany: 12-07-2009, 13:56   

Według zaleceń producenta nie należy montować fotelików w 3 rzędzie siedzeń :)
Poza tym są to raczej, najmniej bezpieczne miejsca w samochodzie, szczególnie gdy ktoś najedzie na nas od tyłu

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 12-07-2009, 15:22   

Heloł wszystkim,

Mam pytanie odnośnie ławeczki:
Autko mam od ponad 1,5 roku ale dopiero teraz rozłozyłem z ciekawości to cudo. Odniosłem jednak wrażenie że po złożeniu podłoga nie jest równa w miejscu ławeczki. Lewa część jakby wystaje wyżej ponad poziom podłogi i jak to dociskam to nic to nie daje. Wygląda na to że jakby w jakiś zatrzask nie wchodzi. Wydaje mi się również że przy jeżdzie po nierównościach cholerstwo hałasuje. Miał ktoś podobne rewelacje?

Pozdrawiam

Dominik

jmgmotocykle 
Forumowicz
marcin78

Auto: outlander 2.2 156ps
Wysłany: 12-07-2009, 22:29   

mam hak - osoby które montowały haki holownicze w outkach wiedzą jaki kawał żelastwa się tam zakłada - poprostu czołg - współczuje temu z tyłu, a siedzący w 3 rzędzie są (w moim outku z hakiem) bezpieczne ale.... no właśnie - po załadowaniu 5 dorosłych +2 podrostków do tyłu trakcja auta jest poniżej zera!!!! niedowiarkom proponuje 3-4 worki ziemniaków do bagażnika i na winkle :? - poprostu auto pływa....

Odpowiedz do tematu