Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Szyszkowa
14-02-2010, 15:40
[PajeroII] zegary - przechylomierz
Autor Wiadomość
piotrek.28jp 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-06-2009, 19:54   [PajeroII] zegary - przechylomierz

Witam nie mam w moim misku przechylomierzy i mysle nad kupnem czegos takiego: http://www.allegro.pl/ite...wietleniem.html
warto cos takiego kupowac zdaje to egzamin moze ktos z was ma cos takiego zamontowane??

Ostatnio zmieniony przez Gene 08-06-2009, 08:32, w całości zmieniany 1 raz  

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 05-06-2009, 20:28   

Witaj. powiem tak-> mam fabrycznie zamontowany przechyłomierz i ani razu z niego nie korzystałem,z termometru jak najbardziej.Jeżdżę 70-80% szosa 20-30%teren.Pozdrawiam :)

Mighn 
Mitsumaniak

Auto: Shogun '92 2.5 TDI Long
Wysłany: 05-06-2009, 21:22   

1. szpanersko wygląda, szczególnie cykorkula - przydaje się jak rozpędzisz bolid do szybkości przy której oderwie się od drogi ;)

2. termometr się przydaje - masz w razie czego ostrzeżenie że może się zrobić ślisko...

3. wysokościomierz... hmmm chyba jeszcze mniej przydatny od cykorkuli, ale... świetne miejsce do zamocowania podstawki GPS-a :P

natomiast taka zabawka jak ta z aukcji... hmmm jak nie wyczujesz autka w terenie to nawet sztuczny horyzont z F18 nie pomoże :/

piotrek.28jp 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-06-2009, 15:32   

pytam sie wlasnie o taki w/w przechylomierz bo mialem w galloperze orginalny a w pajero nie mam ale jak mialem w galloperze to tak dla swojej orientacji w terenie sie przydawalo bo mam wlasnie tteren gdzie jest wiecej podjazdow przechylow niz blota. dlatego bede robil tor off-road :D zeby bylo gdzie zachlapac sprzet:D

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-06-2009, 16:46   

Mighn napisał/a:
hmmm jak nie wyczujesz autka w terenie to nawet sztuczny horyzont z F18 nie pomoże :/

Tak jak jest napisane->> zobaczysz jaki jest kąt zjazdu/podjazdu/przechyłu jak już na nim będziesz.Sam się przekonywałem czy da radę samochód i moja psyche :? :wink: Jesteś z terenu -no nie do końca ale blisko :wink: gdzie dość często jeździmy z klubu http://www.kochajmybezdroza.pl/ warto się z nami zabrać to i nauka i towarzystwo i zabawa i wiele wiele innych plusów jazdy z kolegami.Pozdrawiam :) A może zaprosisz nas do Siebie aby razem legalniepojeździć :shock: :wink:

piotrek.28jp 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-06-2009, 22:21   

no poczekajmy jak tor zrobie to oczywiscie ze zaprosze i pokaze rowniez tereny

acinski
[Usunięty]

Wysłany: 10-07-2009, 09:41   

Bo cykorkula nie jest do informowania o tym czy Pojara się przewóci bo prędzej psycha siada tylko do informowania kiedy silnik ma jeszcze zapewnione smarowanie a to już w terenie rzecz niebagatelna gdy postawi się pojarę pod górkę i wylezie aby obkopać ją z błota. Nagle po jakimś czasie silnik zaczyna trudniej pracować i....... po panewkach bo nie miały skąd oleju zaczerpnąć :) Ja tam zwracam na nią w błocie uwagę bo raz drugi trzeci i z pozoru niezauważalne przesuszenie panewek daje koszmarne skrócenie żywota silnika.
Kąty zapewniające smarowanie są podane w instrukcji.

Faraonix 
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Wysłany: 11-07-2009, 19:37   

@piotrek.28jp

kup sobie oryginalna konsole ze szrotu.

Ja w irlandii dalem za kpl. 20euro, czujniki temperatury sa z przodu. Nie znalazlem wewnetrznego wiec ogolocilem wszystkie pajerki na szrocie z zewnetrznych. Nawet jak nie znajdziesz oryginalnego czujnika to w elektronicznym kupujesz 2 termistory 1kom i je podlaczasz.

Fajnie wyglada ale tak naprawde to przydaje sie tylko termometr

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-07-2009, 20:07   

acinski napisał/a:
Bo cykorkula nie jest do informowania o tym czy Pojara się przewóci bo prędzej psycha siada tylko do informowania kiedy silnik ma jeszcze zapewnione smarowanie a to już w terenie rzecz niebagatelna gdy postawi się pojarę pod górkę i wylezie aby obkopać ją z błota. Nagle po jakimś czasie silnik zaczyna trudniej pracować i....... po panewkach bo nie miały skąd oleju zaczerpnąć :) Ja tam zwracam na nią w błocie uwagę bo raz drugi trzeci i z pozoru niezauważalne przesuszenie panewek daje koszmarne skrócenie żywota silnika.
Kąty zapewniające smarowanie są podane w instrukcji.

Przed wjazdem w teren to raczej trzeba sprawdzić poziom oleju i dopełnić do stanu MAX bo i przechyłomierz nic nie pomoże jeśli w misce będzie mało.A swoją drogą podziel się wiedzą odnośnie kątów zapewniających smarowanie->> nie każdy ma taką instrukcję :wink:

Odpowiedz do tematu