Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mkm
23-11-2009, 23:31
reset wskazań średniego zużycia paliwa
Autor Wiadomość
darul1
[Usunięty]

Wysłany: 14-07-2009, 20:55   reset wskazań średniego zużycia paliwa

koledzy, czy u Was dzieje się jak w temacie po wyłączeniu auta na dłużej niż powiedzmy 8godz. Jak odpalam rano lub po dłuższej przerwie to wskaźnik średniego zużycia paliwa i średniej prędkości pokazuje kreseczki, zamiast zapamiętać wskazania z poprzedniego dnia. Czy Wy też tak macie?? W toyocie resetował się dopiero wtedy gdy ja tego chciałem.
CY3A

mobista 
Forumowicz
BlackMobile.pl

Auto: Kia Cee'd
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-07-2009, 21:07   

u mnie też tak jest

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 14-07-2009, 21:09   

Z tego co pamiętam to po 3 godzinach sie zeruje ;)
Ale nie przejmuj sie poza tym automatycznym - samoresetującym w menu (na postoju, na luzie z zaciągniętym ręcznym sie do tego wchodzi) jest jeszcze średnie spalanie manualne. Da sie go wyciągnąć na zewnątrz ale znika po wyłączeniu silnika. Ale siedzi dalej zagrzebane w menu niewyzerowane bez Twojej wiedzy.
Cóż trzeba przywyknąć...

darul1
[Usunięty]

Wysłany: 14-07-2009, 21:19   

Dzięki koledzy, uspokoiliście mnie, a z tym menu na postoju to mnie zaskoczyłeś, dzięki.

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 14-07-2009, 21:36   

darul1 napisał/a:
a z tym menu na postoju to mnie zaskoczyłeś, dzięki.

Raz przez przypadek udało mi się w to menu wejść. Potem próbowałem różnych kombinacji. podczas jazdy, postoju. Z włączonym silnikiem, z wyłączonym, zaraz po przekręceniu kluczyka ale przed zapaleniem i dupa... Sięgnąłem po instrukcję i tam nic o ręcznym nie było. Ale jakoś przez przypadek udało się trafić.

BTW. Spróbuj zapalić samochód bez wciśniętego sprzęgła ;) Żona tak próbowała i z przerażeniem drugiego dnia po zakupie dzwoniła że lancerek się zepsuł.
Ja za to nie mogłem sie z kluczykiem dogadać żeby otworzyć bagażnik. jeden kluczyk zepsuty, drugi dobry - bagażnik otwarty. Potem dobry się zepsuł a zły naprawił. :P Okazało sie że bagażnik otwiera sie nie tak jak we wszystkich samochodach dłużej trzymając przycisk tylko naciskając go dwa razy ;)

Odpowiedz do tematu