Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
L200 2009 Facelifting
Autor Wiadomość
namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-07-2009, 06:56   

jaceksu25 napisał/a:
od swiatel bez wiekszego wysilku Ela jest zawsze pierwsza :wink:
jesli dookola beda tiry to na bank :D na driftboksie Ela Happy 178 do 100 ponizej 12.3 nie kreci

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 14-07-2009, 08:03   

z tego co wiem, to ela wersja HP (tzn zmiana foteli, 6 poduszek, rockford itp) wchodzi dopiero od wrzesnia/października,a w tej chwili jest tylko dostepna z chowaniem lusterek i przedłużona paką i mocniejszym silnikiem...

pozdro

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 14-07-2009, 19:07   

namotore napisał/a:
jaceksu25 napisał/a:
od swiatel bez wiekszego wysilku Ela jest zawsze pierwsza :wink:
jesli dookola beda tiry to na bank :D na driftboksie Ela Happy 178 do 100 ponizej 12.3 nie kreci

Outlandera połyka :) no najwyżej mogła by zabrać go na pakę :D

Axer
[Usunięty]

Wysłany: 14-07-2009, 20:01   

Moja Ela jest z 2007 r, ale chyba tez będzie po facelifting'u:
no chyba że będzie szkoda całkowita, jutro będę wiedzał, a wszystko to za sprawą nędznego Audi :evil:

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Wysłany: 14-07-2009, 21:18   

Hubeeert napisał/a:
subek napisał/a:
Panowie marudzący chyba pomylili salony i zamiast kupić nowego Range Rovera Sporta, wyjechali przez przypadek L200.
:salute: :hello1:

Najwyraźniej tak własnie jest - no ale wtedy nie było w salonach Range Rovera z kratką ;-)

Forumowicze, ja kupowalem elke z premedytacja i moja elzbieta nie jest vat'owka - jest na priva. Chcialem miec uzytkowa terenowke a na LC Toyki lub Pajero nie bylo mnie stac a zalezalo mi na nowce...i pisalem juz o tym pare razy. W 100% zgadzam sie z Subkiem, jestem zadowolony z tego samochodu bo wiedzialem czego mam oczekiwac i na co go stac, natomiast najwieksza porazka jest sama marka Mitsubishi ze wzgledu na serwis, o ktorym mozna pisac godzinami. Jestem szczesliwym uzytkownikiem, ktory przekroczyl 100kkm w dwa i pol roku i od tygodnia serwisuje samochod w serwisie....VW/Skoda (sic!) - obsluga milion razy lepsza i 3-4 krotnie tansza...szczerze polecam

pzdr

P.S.
Axer szczerze wspolczuje, choc masz teraz okazje odciac sie od badziewia chiptuningowego i serwisu w Olsztynie, wiec bierz LC albo HiLux'a SR5 :wink:

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 15-07-2009, 07:27   

AXER - Co sie stalo sie? nowe biale klosze frontowe zamontujesz? W Lodzi dwie Elki po stluczce z osobowkami (wynikiem sa skrzywione ramy) od razu poszly na szkode calkowita.
-
KIBLOO-High Power juz sprzedaja, dymi jeszcze lepiej niz moja Elcia z `07 :p
-
HUGOORMO-serwis w innej sieci to najlepszy pomysl z mozliwych! Mimo wszystko uwazam ze kupujac Ele przecietny Polak nie jest gotowy na ogladanie rdzewiejacych progow, skrzypiacych resorow, rdzewiejacej od odpryskow przedniej maski, brak mozliwosci korzystania z samochodu ponizej -15st.C no i moja ulubiona dziedzine <cenzura> 2cm :D
-
mimo wszystko zycze nowym i dotychczasowym uzytkownikom szerokosci!

Axer
[Usunięty]

Wysłany: 15-07-2009, 10:11   

na pierwszy rzut nie wygląda to strasznie

ale strzał był konkretny, 16 śrub mocowania haka obcieło jak nożem, paka spotkała się z kabiną, tylko koło zapasowe uratowało Audi-ka.

A miałem pojechać "kapiszonem C 2 żony" strach pomysleć gdzie by się to audi zatrzymało.

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 15-07-2009, 10:19   

szczerze wspolczuje. Wierze ze da sie to wyklepac porzadnie. Myslalem ze chodzi o przod, a tak wracajac do tematu, w numerze sierpniowym AUTO-MOTO na stronach 86-87 znajduje sie test autorstwa 23-letniej pani Weroniki Chmiel na naszej Elzbiecie po FL :D

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Wysłany: 15-07-2009, 17:22   

namotore napisał/a:

HUGOORMO-serwis w innej sieci to najlepszy pomysl z mozliwych! ...

Posluchajcie, podczas przegladu na 100 kkm ASV we Wrocku wynalazl klocki do wymiany koszt 600 pln (brutto), dodatkowo chcialem przywrocic eli salonowy blask czyli polerka lakieru i jakis tam touch-up - koszt ASV 400-500 pln netto. Dzis odebralem auto z serwisu VW/Skody i oto kosztorys:
klocki 92 pln - dzieki Kibloo za pomoc w zanabyciu, sa to klocki typu "pierwszy montaz" czyli fabryczne
wymiana 100 pln
Mycie, sprzatanie, polerka, woskowanie - 220 pln (trwalo caly dzien !)

~1100 pln (brutto) i cienkiej jakosci serwis Mitsu czy 412 pln (brutto) i full profeska z serwisem, ktory dzwoni z kazda znaleziona pierdolka a samochod po swoich pracach wydaje w sposob jakbym go wlasnie odbieral z salonu?
Wg mnie wybor jest oczywisty...

Co do nowej Eli to w zeszly weekend widzialem na skladzie w Gdyni pol placu tego ustrojstwa i tragicznie to nie wyglada, choc tyl troche razi dlugoscia.

Axer ja bym chcial miec szkode calkowita i zanabyc nowke sztuke - czego Tobie zycze...

pzdr

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 15-07-2009, 23:40   

HugoOrmo napisał/a:
sa to klocki typu "pierwszy montaz" czyli fabryczne

A jak się zwały te klocki?

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Wysłany: 16-07-2009, 08:50   

"Kashiyama" made in Japan, wszystkie misie oprócz VR4 i EVO maja to w pierwszsym montażu.

pozdrawiam

[ Dodano: 16-07-2009, 08:51 ]
albo prawie wszystkie...

a EVo w standardzie ma Brembo

Axer
[Usunięty]

Wysłany: 16-07-2009, 09:55   

HugoOrmo napisał/a:
Axer ja bym chcial miec szkode calkowita i zanabyc nowke sztuke - czego Tobie zycze...

Hugo... prawdopodobnie będzie całkowita. Już trzecie doszacowanie robią. Z tą całkowitą to nie jest tak hop siup. Formalnosci co niemiara. Moze dzisiaj będzie wiadomo na bank jak i co.
Ostatnio zmieniony przez Gene 16-07-2009, 10:34, w całości zmieniany 1 raz  

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 16-07-2009, 10:42   

jak to w Polsce :) myslisz o nastepnej fejsliftingowanej Elzbiecie? zadowolony jestes z tej?
gdzie te klocki nabyc?

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Wysłany: 16-07-2009, 11:03   

Cytat:
gdzie te klocki nabyc?
w IC ale normalna cena to 125 PLN, dogadaj się z kimś z klubu, to cena na karte klubową Mitsumaniaków

pozdro

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 16-07-2009, 11:29   

dziekuje, troche OT ale jak bebny-tyl do przebiegu 180kkm wytrzymuja?

Odpowiedz do tematu