|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Korektor hamowania |
Autor |
Wiadomość |
zdarek123
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer GLXi 1,6 16v
|
Wysłany: 16-07-2009, 12:24 Korektor hamowania
|
|
|
Witam wszystkich
Chciałbym się dowiedzieć gdzie jest korektor hamowania w Lancerze GLXi rocznik 93.
Jeśli takowy jest .Z moich pobierznych oględzin wyglada ze jest gdzies pod zbiornikiem paliwa.Cieknie mi tylny prawy przewód hamólcowy metalowy i czy trzeba wymieniać cały do samej pompy czy jest korektor hamowania?
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
tomekk
Forumowicz
Auto: lancer cbo1.6 93->98r;)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 26 Sty 2009 Posty: 450 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 17-07-2009, 20:22
|
|
|
Witam. W kombi jest z tyłu nad belką doskonale widoczny (osłonięty obudową z plastiku, dochodzą do niego przewody hamulcowe i wyraźnie widać, że to to). U mnie jest urwana ta krótka linka która sprzęga go z belką (tą skośną), ale na stałe wcisnąłem jego ramię tak do połowy zakresu:P Za to w sedanie pojęcia nie mam - u mojej dziewczyny zmagam się ze słabymi hamulcami, i ilekroć coś w nim robię to nie natknąłem się jeszcze. Niedługo będę zmieniał tylne przewody elastyczne (po nich zostanie już tylko pompa?;)) i jeżeli gdzieś zauważę, to dam znać. Możliwe, że w sedanie nie było. Proponuję przejrzeć service manuala z działu download.
Pozdrawiam Tomek
[ Dodano: 17-07-2009, 20:49 ]
No przejrzałem manuala i korektor siły hamowania występuje faktycznie tylko w kombi - chyba, że coś przeoczyłem. Wyślij mi na pw swojego maila to mogę Tobie wysłać manuala z samego układu hamulcowego do cbo - jeżeli nie chcesz pobierać wszystkiego! |
_________________ mój miś: http://forum.mitsumaniaki...p=621844#621844
 |
|
|
|
 |
zdarek123
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer GLXi 1,6 16v
|
Wysłany: 24-07-2009, 12:00
|