|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Gaśnie silnik |
Autor |
Wiadomość |
lookaszp
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3,2 DID
|
Wysłany: 17-07-2009, 08:53 [3.2 DID] Gaśnie silnik
|
|
|
Witam drogich kolegów,
zwracam sie do Was o pomoc ponieważ od 2 lat jeżdze misiakiem 3,2Did w automatycznej skrzyni biegów i od kilku dni zauważyłem że jeżeli stanę na światłach, skrzyżowaniu i mam wduszony pedał hamulca (zarazem sprzęgła bo to automat) przez około 20- 30sekund i chce gwałtownie ruszyc z gazem to on gaśnie. Jeżeli tylko przez chwile trzymam pedał hamulca to nic sie nie dzieje. Nie wiem co to może byc?? chociaż zastanawiałem sie nad kołem dwumasowym. Jeżeli ktos z Was miał podobny problem proszę o kontakt.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Łukasz |
Ostatnio zmieniony przez Gene 17-07-2009, 12:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
tompol34
Forumowicz

Auto: pajero 3,2 automat long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 03 Gru 2007 Posty: 350 Skąd: kętrzyn
|
Wysłany: 17-07-2009, 09:26
|
|
|
cześć, przede wszystkim w automacie nie ma dwumasówki tylko sprzęgło hydrokinetyczne, problemem prawdopodobnie są czujniki przy pedale. |
|
|
|
 |
lookaszp
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3,2 DID
|
Wysłany: 17-07-2009, 10:11
|
|
|
Dzięki tempol34,
jakby co to będe szukał coś o tych czujnikach, a jeżeli wiesz cos więcej na ten temat to wyslij mi swój nr. na priva Lookasz.p@wp.pl, a ja do Ciebie zadzwonie.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 17-07-2009, 12:16
|
|
|
Przyczyn może być dużo, może czujnik PTS w pompie, bo to on odpowiada za aktualną dawke paliwa.
Moze potencjometr przyspieszenia.
[ Dodano: 05-08-2009, 16:31 ]
ALe raczej pompa wtryskowa. Zadzwoń co było? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|