Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Luźne dyskusje wycięte z tematu o radiu w Lancerze
Autor Wiadomość
sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-07-2009, 22:21   

krzychu napisał/a:

No ale w kombiku masz przyciemniane szyby fabrycznie + nawiew do bagażnika, rozumiem że to już full? :mrgreen:

Owszem. tylko nie widzę w tym, w przeciwieństwie do Ciebie ,nic nadzwyczajnego, czym należałoby się chwalić, to wszystko mają inne kompakty w tej cenie. W Lancerze CSO 2,0 jest tylko jedna ładna rzecz, a mianowicie kierownica. Ale chyba dzięki temu że jest firmy Momo, tak więc udział Mitsu jest niewielki, musieli ją tylko zamówić.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 14-07-2009, 22:29   

sla napisał/a:
krzychu napisał/a:

No ale w kombiku masz przyciemniane szyby fabrycznie + nawiew do bagażnika, rozumiem że to już full? :mrgreen:

Owszem. tylko nie widzę w tym, w przeciwieństwie do Ciebie ,nic nadzwyczajnego, czym należałoby się chwalić, to wszystko mają inne kompakty w tej cenie. W Lancerze CSO 2,0 jest tylko jedna ładna rzecz, a mianowicie kierownica. Ale chyba dzięki temu że jest firmy Momo, tak więc udział Mitsu jest niewielki, musieli ją tylko zamówić.

No ja to widzę trochę inaczej. Może nie jeździłem wszystkimi kompaktami... Ostatnio jeździłem Stilo w najwyższej specyfikacji (wyświetlacz na 8-9cali, zmieniarki, bez kluczykowy dostęp, cały dach szklany, dwustrefowa klima, skóra cuda na kiju) co z tego jak wsiadam fotel jak taboret, gałka zmiana biegów spore luzy zero wyczucia (do tego jakaś taka jak kawałek patyka oblany plastikiem), pozycja za kierowcą za wysoka... w porównaniu z Lancerem moim zdaniem przepaść a auto sporo droższe było.

Ps. Zapomniałem xeony ze spryskiwaczami też ma :finga:

capelush 
Mitsumaniak

Auto: Lancer EVO MR touring '10
Wysłany: 14-07-2009, 22:46   

zgadzam sie z kolega krzychem. dla mnie wlasnie tego rodzaju elementy powoduja o odmiennosci lancer- wczesniej jezdzilem honda civic-i lancer jest moim zdaniem duzo lepszy. pomimo ze kochalem honde-teraz milosc przeszla :) na lancera. ma w sobie cos wyjatkowego- a spojrzenia ludzi to potwierdzaja- jedyna rzecz ktora drazni to lexus look z tylu- to jedyna rzecz do ktorej moge sie przyczepic i nie moge scierpiec ze nie ma czarnych zamiennikow

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-07-2009, 22:49   

capelush napisał/a:
ma w sobie cos wyjatkowego- a spojrzenia ludzi to potwierdzaja

Eee odgrzebałem topór zaraz sla powie że to przedpotopowa konstrukcja z lat 90 tych kiedy to Lancer był sprzedawany w azji i afryce a że w sedanie to szkarada z dziwnym tyłem alla lanos albo talia a ospojlerowanie które posiadasz w Intense to picowanie syfa.

capelush napisał/a:
jedyna rzecz ktora drazni to lexus look z tylu- to jedyna rzecz do ktorej moge sie przyczepic i nie moge scierpiec ze nie ma czarnych zamiennikow

W srebrnym nie przeszkadza :lol: a że w czarnym to może.

capelush 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-07-2009, 22:59   

tylko chwalic ze taka konstrukcja sie sprawdza. a lanos i thalia - zostawie bez komentarza porownanie... :)

sla 
Forumowicz

Wysłany: 14-07-2009, 23:00   

capelush napisał/a:
ma w sobie cos wyjatkowego- a spojrzenia ludzi to potwierdzaja-

obawiam się że możesz się mylić, za kobietą z brodą też wszyscy będą się oglądali ale zapewniam Cię. że nie z powodu jej urody. Ostatnią rzecz jaką mozna powiedzieć o CSO to to że jest ładny. Dobrze się prowadzi- zgoda, jest mało awaryjny-tu już byłbym ostrożny, ale niech będzie, itp itd.Ale że jest ładny? Toż to jakiś wyskrobek i wyrodek w rodzinie Mitsu, pokraka jakiej nigdy chyba nie było i mam nadzieję że nie będzie.
krzychu napisał/a:
sla powie że to przedpotopowa konstrukcja z lat 90 tych kiedy to Lancer był sprzedawany w azji i afryce a że w sedanie to szkarada

Przecież wiesz że to wszystko jest prawdą :mrgreen: Może nie?
krzychu napisał/a:

Ps. Zapomniałem xeony ze spryskiwaczami też ma :finga:

Mój nie , ale Ty chyba sobie dorobisz :mrgreen: bo wstyd żeby nie miał
Ostatnio zmieniony przez sla 14-07-2009, 23:07, w całości zmieniany 1 raz  

capelush 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-07-2009, 23:04   

jasne ile osob tyle upodoban-tylko dlaczego jezdzisz mitsu-skoro to taka szkarada?

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-07-2009, 23:04   

capelush napisał/a:
tylko chwalic ze taka konstrukcja sie sprawdza

No można dodać jeszcze że silnik który mamy jest konstrukcyjnie sprzed 19-stu lat (nie ma się co martwić ponoć jedna z najbardziej udanych jednostek na świecie, wytrzymuje w EVO bez problemu ze 400 koni). Chodź mógł by mieć zmienne fazy rozrządu i ze 20 koni więcej palić z 2 litry mniej jak hondy...

To tak żeby sla nie mówił że tylko same pozytywy widzę i się ciągle zachwalam swoje :P

capelush napisał/a:
jasne ile osob tyle upodoban-tylko dlaczego jezdzisz mitsu-skoro to taka szkarada?

kupił bo miało być mało awaryjne a tu pewnie ramki okien trzeba było malować bo rdzewiały, tarcze hamulcowe zwichrowane, sprzęgło do wymiany... Ach ci japońce.

sla napisał/a:

Mój nie , ale Ty chyba sobie dorobisz :mrgreen: bo wstyd żeby nie miał

:badgrin: tym optymistycznym akcentem pójdę spać bo jutro przed pracą muszę podjechać na oględziny do PZU (kamień w szybę wczoraj zaliczyłem agrrr).

sla 
Forumowicz

Wysłany: 14-07-2009, 23:13   

capelush napisał/a:
tylko dlaczego jezdzisz mitsu-skoro to taka szkarada?

Liczyłem na inne przymioty

krzychu napisał/a:

kupił bo miało być mało awaryjne a tu pewnie ramki okien trzeba było malować bo rdzewiały, tarcze hamulcowe zwichrowane,

Dokładnie.Jeszcze trzeszczy zawieszenie i parę innych spraw. Jeżeli to dla Ciebie nie ma znaczenia to gratuluję , masz niewielkie wymagania. Ale samochód prezentuje w niezbyt dobrym świetle. W poprzednim modelu kompletnie nic się nie działo.

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-07-2009, 23:17   

sla napisał/a:
krzychu napisał/a:

kupił bo miało być mało awaryjne a tu pewnie ramki okien trzeba było malować bo rdzewiały, tarcze hamulcowe zwichrowane,

Dokładnie.Jeszcze trzeszczy zawieszenie i parę innych spraw. Jeżeli to dla Ciebie nie ma znaczenia to gratuluję , masz niewielkie wymagania. Ale samochód prezentuje w niezbyt dobrym świetle. W poprzednim modelu kompletnie nic się nie działo.

Zawieszenie jest ok jak na razie nie sprzypi, ramki rdzewiały tylko w rocznikach 2003-2004 (potem kleili folią ramki), tarcze przetoczyłem klocki Lukasa jest ok i raczej tak zostanie, sprzęgło działa chodź faktycznie zimne potrafi szarpnąć a spalić sprzęgło można w większości wozach. Wolę to (czyli w z grubsza elementy eksploatacyjne) niż nieoczekiwane problemy ze wszystkim innym w innych markach. Po za tym byłem świadom tych mankamentów kupując Lancera. Wkurza mnie natomiast to że mam zderzak do malowania (po 3 postawieniu auta na parkingu) i teraz szyba.

capelush 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-07-2009, 23:18   

mysle ze masz pecha. po prostu- mam rocznik 2006 i nic nie trzeszczy- nic sie nie dzieje. jasne moze cos wyskoczy-ale na dzisiaj cisza. w porownaniu z honda roznica jest ogromna- a juz tam wydawalo mi sie ze wszystko jest ok-mitsu pokazalo jak bardzo sie myle i jak duza moze byc roznica- nie porownuje do aut nowych ktorymi poruszam sie w pracy typu octavia, focus, mondeo, corsa- wszystkie w okolicach roku- i fakt ford ma super zawieszenie -ale w porownaniu z lancerem to sie chowa- sprawdzilo kilka osob.takze...

Pawel`85 
Forumowicz
Lancerniety

Auto: Lancer 1,6 2005 Kombi
Wysłany: 16-07-2009, 11:05   

Ludzie co do malych stluczek to cieszmy sie ze nie mieszkamy we Włoszech. Tam jak parkujesz samochod przy ulicy to na luzie bez recznego bo jak ktos sie nie bedzie mogl wcisnac to cie poprostu przepchnie. Praktyka stosowana przez wszystkich we Włoszech.

Ja w moim misku tez mam zderzak i maske do malowania, cholerne islandzkie drogi pelne latajacych kamykow.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 16-07-2009, 12:48   

Panowie,
Tak żeście zoftopiczyli wątek o radiu, że każdemu się RB należy. Jako, że mam dziś urodziny to RB-ów nie będzie ;) Ale prośba o trzymanie się wątków, OKI?
Pozdrawiam

capelush 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-07-2009, 14:05   

ok.najlepszego

seb_pl 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sport kombi 2.0 `05
Kraj/Country: UK
Wysłany: 19-07-2009, 12:25   

mi tam nic nie piszczy nic nie strzyka i po3 miechach eksploatacji jestem zadowolony.Samochód nie wygląda może jak EVO ale nie można powiedzieć że jest brzydki.Wielkim plusem jest to że prowadzi się go świetnie

Odpowiedz do tematu