Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
LANCER - WARSZAWA
Autor Wiadomość
sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-07-2009, 23:21   

krzychu napisał/a:
sla napisał/a:
ale to załatwia np.zwykły TomTom,

A czy ten TomTom wyciszy radio jak "nadchodzi" rozmowa a po zakończeniu będzie dalej odtwarzał muzykę? A czy TomTom może nam odtwarzacz muzykę przez BT na głośnikach samochodu?

Owszem wszystko to zrobi,, przeczyta nawet wiadomosci SMS,pokaże kto dzwoni, odbierze połączenie po wyznaczonym czasie, oraz pokaże zdjecia lub film na swoim ekranie. Najlepiej wejdź na stronę producenta to poznasz jego możliwości.

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 19-07-2009, 23:21   

tomekrvf napisał/a:
Trik napisał/a:
czy istnieje możliwość wyłączenia z tej opcji tylnych lamp i ośw. tablicy rejestracyjnej (w myśl nowych przepisów oczywiście)

Nie istnieje.

Jesteś pewny? Oczywiście chodzi mi o możliwość a nie o przepisy.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 19-07-2009, 23:25   

sla napisał/a:
krzychu napisał/a:
sla napisał/a:
ale to załatwia np.zwykły TomTom,

A czy ten TomTom wyciszy radio jak "nadchodzi" rozmowa a po zakończeniu będzie dalej odtwarzał muzykę? A czy TomTom może nam odtwarzacz muzykę przez BT na głośnikach samochodu?

Owszem wszystko to zrobi,, przeczyta nawet wiadomosci SMS,pokaże kto dzwoni, odbierze połączenie po wyznaczonym czasie, oraz pokaże zdjecia lub film na swoim ekranie. Najlepiej wejdź na stronę producenta to poznasz jego możliwości.

Nie rozumiesz mnie. TomTom nie wyciszy radia samochodowego. Ani nie przekaże dźwięku z telefonu do radia samochodowego. Kwestia funkcjonalności i integracji z radiem samochodowym.

sla 
Forumowicz

Wysłany: 19-07-2009, 23:31   

Posiadam TomTom go 700 od 4 lat i jest on zintegrowany z radiem samochodowym i wszystkie te rzeczy o których piszesz wykonuje. Nawet gdy włączam światła to automatycznie ekran przechodzi w tryb nocny, głosnośc wzrasta wraz z prędkością itp. Ale widocznie Ty wiesz lepiej mimo że go nie posiadasz.

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-07-2009, 23:33   

sla napisał/a:
Ale widocznie Ty wiesz lepiej mimo że go nie posiadasz.

No to wyjaśnij mi jak podłączyć tego TomToma do fabrycznego radia w Lancerze albo do Rocford Fostage bo BT zniknie także chyba z tych wersji.

Po z tym muzyka przez BT do TomToma a potem na aux jackiem? Na pewno jakoś jest ale nie ma to wiele wspólnego z jakością.

Po za tym dodatkowa rzecz którą trzeba mieć gdzieś przypiętą i zabierać że sobą z parkingu coby nie "kusiła"... Ja tam wole mieć zintegrowane z systemem fabrycznym.

Ps. Trik - Ci od tych 200 tys i tak nie mają pojęcia od czego jest większość przycisków na tablicy rozdzielczej a Ty wymagasz jakiegoś parowania urządzeń BT :badgrin:
Ostatnio zmieniony przez krzychu 19-07-2009, 23:43, w całości zmieniany 1 raz  

sla 
Forumowicz

Wysłany: 19-07-2009, 23:41   

Ja mam podłączony do Blaupunkta Alicante i zrobiono to w serwisie Blaupunkta za pomocą TomTom Permanent Docking Kit .Całość jest zamocowana na ProClipie specjalnie dedykowanym do Lancera 04-07. Sposób instalacji znajdziesz na stronie TomTom. Wszystko jest zrobione profesjonalnie i tak też działa.

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-07-2009, 23:45   

sla napisał/a:
Ja mam podłączony do Blaupunkta Alicante i zrobiono to w serwisie Blaupunkta za pomocą TomTom Permanent Docking Kit .Całość jest zamocowana na ProClipie specjalnie dedykowanym do Lancera 04-07. Sposób instalacji znajdziesz na stronie TomTom.

Widzisz ale jesteś "szczęśliwym" posiadaczem samochodu bez fabrycznego radia. Nowy Lancer taki nie jest i tam podłączenie ustrojstwa TomTom proste nie będzie do tego pewnie ograniczenia gwarancyjne. Ja tam wahałem się nad modelem radia z BT i bez niestety teraz żałuję jak będzie okazja to zmienię na jakieś z BT.

sla 
Forumowicz

Wysłany: 19-07-2009, 23:52   

Fabryczne radio Mitsubishi które dostałem z samochodem nie nadawało się ponieważ nie miało jakiegoś wejścia dla stacji dokującej, myślę że aktualne już są wyższej klasy i można to zrobić. Zresztą rok później mitsubishi samo montowało już TomTom w promocji do Outlanderów.
Ostatnio zmieniony przez sla 19-07-2009, 23:56, w całości zmieniany 1 raz  

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 19-07-2009, 23:56   

sla napisał/a:
Ja mam podłączony do Blaupunkta Alicante i zrobiono to w serwisie Blaupunkta za pomocą TomTom Permanent Docking Kit .Całość jest zamocowana na ProClipie specjalnie dedykowanym do Lancera 04-07. Sposób instalacji znajdziesz na stronie TomTom. Wszystko jest zrobione profesjonalnie i tak też działa.

Ale sie podekscytowałeś.
Fajnie że masz takie cudo techniki. Mi jedynie chodziło o fakt, że jest coś w samochodzie czego nie musze dokupywać. Z natury jestem minimalistą i staram sie mieć przy sobie rzeczy najbardziej potrzebne dla mnie (plecak, latarka, Leatherman tool, zapałki sztormówki lub zapalniczka benzynowa z zapasami) :doubt: . Ostatnio doszedł telefon z GPS i BT wbudowany przez fabrykę w samochodzie. :) Radio z CD też w nim mam i takie mi gra.

sla 
Forumowicz

Wysłany: 20-07-2009, 00:11   

Trik napisał/a:

Ale sie podekscytowałeś.

Niespecjalnie, tylko w/g mnie BT można mieć tanim kosztem, a dodatki w modelu 2010 są od niego o wiele cenniejsze

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 20-07-2009, 00:13   

sla, masz racje ze koszt zakupu i zalozenia czunikow deszczu i zmierzchu bedzie drozsze niz koszt zestawu glosnomowiacego...
tylko ze ja nigdy nie doplacilbym za takowe czujniki, a za zestaw glosnomowiacy a owszem... a ze mi w zestawie potrzebne jest tylko wyciszenie radia przy polaczeniu i mozliwosc odbierania telefonu podczas jazdy plus dzwonienie od czasu do czasu... wiec zestaw fabryczny mimo ze nie jest idealny to spelnia moje wymagania...
Inna sprawa, ze jak czlowiek przemysli wszystko to zaluje ze nie ma Lancera zupelnie golego za 50k, bo to co czlek potrzebuje dokupi taniej ;)

jaca71 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-07-2009, 00:22   

Trik napisał/a:
Jak bedę wymieniał olej w najbliższym czasie zamierzam zapytać czy istnieje możliwość wyłączenia z tej opcji tylnych lamp i ośw. tablicy rejestracyjnej (w myśl nowych przepisów oczywiście)

A co mówią nowe przepisy? Czyżbym nagle stał się legalny?

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Wysłany: 20-07-2009, 01:57   

jaca71 napisał/a:
A co mówią nowe przepisy? Czyżbym nagle stał się legalny?

Szukajcie, a znajdziecie.
http://dojazdydziennej.co..._INFRASTRUKTURY Powodzenia w zrozumieniu tego bełkotu :twisted: &2 ppkt 45)
i tu
http://dojazdydziennej.co..._INFRASTRUKTURY "przepisy prawne w Polsce"

jaca71 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-07-2009, 02:57   

W końcu znalazłem:
Cytat:
1) powinny się automatycznie włączać, kiedy urządzenie włączające lub wyłączające silnik znajduje się w położeniu umożliwiającym pracę silnika,45)
2) powinny wyłączać się automatycznie po włączeniu przednich świateł mijania, drogowych lub przeciwmgłowych, z wyjątkiem sytuacji, gdy światła te wykorzystywane są do wysyłania przerywanych sygnałów świetlnych w krótkich odstępach czasu,
3) przednie, boczne (jeżeli występują) i tylne światła pozycyjne, światła obrysowe (jeżeli występują) oraz oświetlenie tylnej tablicy rejestracyjnej nie włączają się, jeżeli włączone są światła do jazdy dziennej45)

Ale jaja :) Wygląda że jednak nagle stałem się w 100% legalny :) Hihi. A tyle czasu byłem zły... Aż przypominają mi się wczesne lata 90' kiedy nie chciano w Polsce rejestrować samochodów z trzecim światłem stop, powodem rzekomo było niebezpieczeństwo jakie to światło powoduje.

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Wysłany: 20-07-2009, 07:32   

tomekrvf napisał/a:
Trik napisał/a:
czy istnieje możliwość wyłączenia z tej opcji tylnych lamp i ośw. tablicy rejestracyjnej (w myśl nowych przepisów oczywiście)

Nie istnieje.

A ile państw w Europie nie ma takiego debilnego obowiązku i są w nich sprzedawane Lancery? Zastanów się proszę.

Odpowiedz do tematu