|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:35 |
[MSS DID] SILNIK Pompa wody |
Autor |
Wiadomość |
menek [Usunięty]
|
Wysłany: 07-07-2006, 11:12 [MSS DID] SILNIK Pompa wody
|
|
|
Witam , nieubłaganie zbliżam się do przeglądu 90 tys. i wymiany rozrządu. Warsztaty z którymi rozmawiałem chcą wymienić pompę wody. Jednak w instrukcji obsługi takiej pozycji brak. Czy ta część powinna być wymieniona wraz z rozrządem czy nie. |
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-02-2009, 10:21, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 07-07-2006, 11:24
|
|
|
To zależy od Ciebie.... Oficjalnie nie musi, natomiast mając zdjęty rozrząd, wymiana pompy to 15 min. Pompa nie musi przeżyć dłużej niż jeden pasek rozrządu, a w przypadku jej rozszczelnienia wymieniasz pompę, jak rownież od nowa kompletny rozrząd.... Wybór należy do Ciebie..... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
przem20 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-07-2006, 22:20
|
|
|
Warto pompę wymienić - kiedyś jak miałem jeszcze astrę classika przy wymianie rozrządu zadano mi to pytanie - zrezygnowałem - za dwa miesiące byłem z powrotem - zaczęła ciec. Wymień a nie będziesz płacił dwa razy za tą samą robotę. Można oczywiście przyjąć że ta pompa jest lepsza od oplowskiej - ale skoro zaproponowali Ci wymianę w serwisie to pewnie mieli już przypadki że pompa poleciała po wymianie rozrządu. |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 10-07-2006, 07:47
|
|
|
CO do Opla to standardowo w każdym wymieniamy pompę wody przy wymianie rozrządu, co do MSS DID zważywszy na to, że to franca też bym wymienił. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
|
|