|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] Wysokie spalanie Pajero Sport Dakar 2005 |
Autor |
Wiadomość |
rcislaw
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport Dakar 2005 2,5TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-07-2009, 10:31 [2.5 TD] Wysokie spalanie Pajero Sport Dakar 2005
|
|
|
Witajcie,
Właśnie wróciłem z wakacji i jestem trochę zaniepokojony spalaniem, jak sobie siadłem i policzyłem to okazało się, że w pali mi 14L / 100 KM, a nigdy tak nie było. Mam zamontowany od nowości chip zwiększający moc silnika (był montowany w serwisie Mitsubishi) czy to może być powód takiego spalania. Proszę o pomoc w tym temacie. Z góry dzięki i pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-07-2009, 14:48
|
|
|
Pojezdzij spokojnie nastepny bak i policz jeszcze raz dokladnie. Takie spalanie to nic nadzwyczajnego kiedy ostro przekraczasz dopuszczalne predkosci. Dynamiczne przyspieszanie i trzymanie auta powyzej 3500 obrotow powoduje tworzenie sie wiru w baku. Przy klimatyzacji i zapakowanym samochodzie tak moze wyjsc. Jesli przy delikatnej jezdzie wynik sie utrzyma to zaczniemy spekulacje.
Ja mam podobne auto i u mnie chip nie powoduje wyraznego wzrostu spalania. Auto spala wiecej jak sie ostrzej jezdzi. No i sprawdz (choc to glupie) czy nie jezdzisz na 4 lapy. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
rcislaw
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport Dakar 2005 2,5TD
|
Wysłany: 21-07-2009, 22:17
|
|
|
Tylko właśnie ostatnio jeździłem rekreacyjnie i nie był przeciążony (2 osoby i niewielki bagaż), zawsze palił około 11 - 12 L/100 km w takich warunkach. Rozumiem jak mi pali 14 - 15 L w lesie w ciężkich warunkach, ale w trasie? Przez 2 tygodnie przejechałem 4 baki i nie chciało wyjść inaczej niż 14 L |
|
|
|
 |
|
|