|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
KONDENSATORY ECU |
Autor |
Wiadomość |
kapsel [Usunięty]
|
Wysłany: 06-07-2006, 23:40 KONDENSATORY ECU
|
|
|
W końcu postanowiłem wymontować ECU chcąc sprawdzić w jakim są stanie kondensatory. I to co zobaczyłem zaskoczyło mnie niezmiernie. kondensatory były wymienione ale w taki sposób że szkoda gadać, ale mniejsza z tym zobaczyłem jakiś kabel który jak zakładam miał służyć jako jakiś tam mostek z racji tego że nie jestem elektronikiem nie wiedziałem co z czym miał łączyć, oczywiście jak doszło do wyjęcia ECU to już wymieniłem kondensatory w pierwszym etapie nie łączyłem kabla i komputer nie działał, więc go zmostkowałem i wszystko było ok. Ale mam ogromny dyskomfort z racji tego że nie lubię jakiś tam wynalazków. Postanowiłem zrobić zdjęcia tego bałaganu dla was i dla siebie, teraz nie wiem czy kupować komputer, czy jeździć na tym co z niego zostało w końcu to mózg mojego samochodu a wlałbym mieć pewność że będzie funkcjonaował prawidłowo. Fotki obrazują jego stan zaraz po wyjęciu z samochodu
 |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 07-07-2006, 00:51, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 08-07-2006, 17:24
|
|
|
Przewodzik był potrzebny, bo kiedyś komuś wylało oryginalne kondensatory i zżarło ścieżkę. Z lutownicą widać nie miał ktoś za wiele do czynienia, ale jak to ładnie polutowałeś, to komputer jest "pełnowartościowy" pod względem pracy. Ja bym nic nie ruszał |
|
|
|
 |
kapsel [Usunięty]
|
Wysłany: 08-07-2006, 19:34
|
|
|
Serdeczne dzięki udało mi się to poskładać do kupy no i niestety kabelek jest potrzebny, myślę że wygląda to lepiej niż na zdjęciach.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24326 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 09-07-2006, 22:03
|
|
|
Zeżarło ścieżkę, więc ktoś dorobił kabelek - akurat na stabilizatorze 5V do procesora - bez tego ECU nie miało prawa działać. |
|
|
|
 |
|
|