Przesunięty przez: Hubeeert 24-04-2007, 00:44 |
[ALL] Problem z elektryka drzwi.. |
Autor |
Wiadomość |
Dzidas [Usunięty]
|
Wysłany: 21-07-2009, 22:30
|
|
|
Mitsu ja też mam problem z szybą od strony kierowcy polega on na tym, że w trakcie opuszczania "dziwnie" zjechała w dół Więc dla sprawdzenia podniosłem ją w górę i opuściłem jeszcze raz i właśnie w tym momencie szyba lekko podjechała w górę a następnie zjechała do dołu i teraz wysuwa się tylko na jakieś pięć centymetrów ponad ramę drzwi i z powrotem zjeżdża!! Co zauważyłem po wykręceniu przycisków z drzwi to to, że opuszczając lewą szybę coś "pstryka" w przełącznikach!! Logika podpowiada, że musi być coś nie tak z wyłącznikami, ale mechanik powiedział, że może być też walnięty silniczek Polecił mi sprawdzenie wyłączników, ale problem polega na tym, że w moich stronach oprócz mnie nikt nie jeździ colem!!
Miał może ktoś podobny problem, jeśli tak to proszę o jakieś info |
|
|
|
 |
Laki023 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2009, 09:38
|
|
|
Witam
Moim zdaniem masz uszkodzoną linkę mechanizmu podnoszenia; wykręć mechanizm i będziesz miał odpowiedź. Naderwana linka blokuje ślimak i układ podnoszenia "widzi to " jako np. rękę włożoną podczas zamykania i dla bezpieczeństwa opuszcza szybę w dół.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Zafirah
Mitsumaniak Ruda wiewiórka ;)

Auto: Colt CJ4A 1.6 '98 16V Bistro
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-07-2009, 11:11
|
|
|
Coś ta elektryka lubi siadać w coltach Miałam ten sam problem jakieś 3 razy - zamykana szyba podjeżdzała do góry, odbijała sie i otwierała z powrotem do połowy. Co najdziwniejsze problem nagle zniknął sam |
_________________ ...to jest tak, że gdy mam co chcę wtedy więcej chcę jeszcze... |
|
|
|
 |
Dzidas [Usunięty]
|
Wysłany: 25-07-2009, 10:04
|
|
|
Laki023 napisał/a: | Moim zdaniem masz uszkodzoną linkę mechanizmu podnoszenia |
jest dokładnie tak jak mówisz! dzięki za zainteresowanie tematem |
|
|
|
 |
mitowisi
Nowy Forumowicz
Auto: colt 1,6 glx
|
Wysłany: 05-12-2013, 13:08
|
|
|
Witam wszystkich Mitsumaniaków
Jestem nowy na forum ....i od razu podepnę się do tematu jak wyżej ....odłączyłem akumulator od mojego cj0..i po ponownym podłączeniu nie mogę domknąć szyb tz domykają się do końca i niestety same zjeżdżają w dół jakieś 10 cm.....próbowałem programowac ale skutku -0- może jakiś pomysł od kolegów........??? |
_________________ tylko colt ............i rewolwer spełniają moje wymagania |
|
|
|
 |
Szafiq
Mitsumaniak
Auto: Black EA2W '99 Sport Edition
Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Cze 2010 Posty: 152 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 05-12-2013, 16:03
|
|
|
mitowisi napisał/a: | Witam wszystkich Mitsumaniaków
Jestem nowy na forum ....i od razu podepnę się do tematu jak wyżej ....odłączyłem akumulator od mojego cj0..i po ponownym podłączeniu nie mogę domknąć szyb tz domykają się do końca i niestety same zjeżdżają w dół jakieś 10 cm.....próbowałem programowac ale skutku -0- może jakiś pomysł od kolegów........??? |
Ja mam to samo w colcie,ale tylko w drzwiach pasażera. Podejrzewam,że to czujnik krańcowy do regulacji albo wymiany. Sam jeszcze nie rozbierałem tego więc nie wiem jak to wygląda.
W tym temacie masz zdjęcie tego czujnika: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=84043 |
|
|
|
 |
KR2YCHO
Nowy Forumowicz

Auto: Sprzedany
|
Wysłany: 06-12-2013, 08:22
|
|
|
Najłatwiejszy sposób żeby sprawdzić czy to wina wyłącznika krańcowego to odłączenie go. Bez niego szyba powinna się bez problemu domykać do końca. |
_________________ Mitsubishi Colt CJ0 (2002): 2013r. - 2020r. (sprzedany) |
|
|
|
 |
|