Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:40
Carisma czemu nie tylko która
Autor Wiadomość
przemekx303 
Mitsumaniak

Auto: Carisma GDI 98r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-07-2009, 21:32   

z tym przebiegiem to trochę ciężko szczególnie jak auto jest z zagranicy ale jak dzwoniłem do gościa to mi powiedział żebym przemyślał temat przyjazdu do niego więc to mi dało trochę do myślenia (czyżby handlarz z sercem).Co do zdjęć to postaram się wrzucić na weekend a spalanie jak na razie miasto 8-9

Prrrecel 
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Wysłany: 29-07-2009, 11:37   

Znajomy handlarz mówił, że diesla zza granicy nie dostaniesz z oryginalnym przebiegiem, benzyniaka jeszcze można trafić.

A co do starszych aut i niskich przebiegów to można, ja sprzedałem 8śmio letnią skodę, którą mieliśmy od nowości a miała przebieg tylko 60tyś, podejrzewam, że po 10ciu latach nie miałaby więcej niż 80 :)

Maniek07 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,9 DID 2001 rok
Wysłany: 29-07-2009, 13:51   

Mam carisme z 2001 roku kupiłem u sąsiadów zza zachodniej granicy miała przebieg 130 tys km w dwa lata zrobiłem 60 tys i nie wierzę że samochód 10 letni może mieć ok 100 tys przebiegu.
Trafiają się oczywiście przypadki ale to są przypadki! A w polskich komisach są tylko samochody którymi jeździli stare dziadki albo kobiety na zakupy (takie tłumaczenie komisanta).
Jak chodziłem po komisach w Niemczech spotykałem rodaków-handlarzy i widziałem jakie samochody brali - młody rocznik, kosmiczny przebieg np. 3 letni samochód 300 tys km bo taki idzie tanio. W Polsce taki samochód idzie jako prawie nówka z przebiegiem 60-70 tys km. A potem to się właściciel dziwi że takie awaryjne i nietrwałe teraz robią samochody.

Ja na szczęście świetnie trafiłem i jest baaardzo zadowolony z mojej cari i mogę z czystym sumieniem polecić ten samochód.

Pepek
[Usunięty]

Wysłany: 29-07-2009, 20:27   

Możliwe jest wszystko . Moj tata sprzedaje teraz fiata siena z 98 roku , przebieg 80000 km . Od nowości w naszej rodzinie , więc wierzę w takie przypadki . Niestety nie jestem pewien czy osoby dzwoniące na ogłoszenie dają wiarę w tak niski przebieg ...

przemekx303 
Mitsumaniak

Auto: Carisma GDI 98r.
Wysłany: 29-07-2009, 23:45   

tak jak napisałem wcześniej jeżeli pierwszy właściciel w Polsce to jest możliwe bo po pierwsze drogi (nie ma autostrad) a po drugie kasa na paliwo , a za granicą śmigają jak chcą bo za dniówkę ma cały bak i na hot-doga zastanie całej rodzinie

ciniak 
Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI EXE
Wysłany: 30-07-2009, 00:14   

Z drugiej strony, może i na zachodzie jeżdżą więcej niż my, ale najczęściej w rodzinie mają więcej niż jedno auto. Wtedy przebieg roczny reprezentacyjnego wozu (np. carismy :mrgreen: ) wynosi 10 tys.

Maniek07 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,9 DID 2001 rok
Wysłany: 30-07-2009, 09:46   

Nie wiem czy zauważyliście jakie przebiegi mają samochody różnych marek.
Z moich obserwacji i z przeglądania ogłoszeń na mobile.de wynika, że największe przebiegi mają samochody niemieckie i francuskie a najmniejsze japończyki.
Oczywiście nie uogólniam bo różne widziałem cuda na kołach :)
Misiaki mają rozsądne przebiegi jak zauważyłem

Pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi