|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:40 |
Ogólne pytanie o pewien model. |
Autor |
Wiadomość |
swojslaw
Nowy Forumowicz
Auto: brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-07-2009, 18:18 Ogólne pytanie o pewien model.
|
|
|
Witajcie.
Znalazłem bardzo ciekawą ofertę samochodu w Niemczech, stąd moje pytania odnośnie własnie tego typu autka.
Oto link do aukcji: LINK
Moje pytania na początek:
- co to za wersja auta? czy ma jakieś ciekawostki wewnątrz, w odróżnieniu od innych modeli?
- co możecie powiedzieć o skrzyniach automatycznych w tych autkach? jak się sprawują, itp.
Dzięki za odpowiedzi.
Paweł |
|
|
|
 |
Cysio [Usunięty]
|
Wysłany: 30-07-2009, 16:00
|
|
|
Jest to model z końca produkcji, na moje oko jest to wersja wyposażenia Avance. Masz tam praktycznie wszystko (aut. klima, CD, skórzana kierownica, tempomat, elektryka, ESP+inne systemy). Możliwe, że ma też podgrzewane siedzenia, oczywiście komplet poduszek, podłokietnik. Co do automatu to Ci nie pomogę... Ale silniczek 1.8 GDI to moim zdaniem bardzo udana konstrukcja, mimo że czasem wydaje odgłosy jak diesel z 20-letniego golfa . Jednak jak na to co oferuje to pali nie za dużo, w mieście do 10l, ale to trzeba sie juz postarac. Na trasie nawet 7 da rade, a jak ktos ma bardzo lekką nogę to i mniej. Do tego autko z tą jednostką jest bardzo zrywne i nie jednemu kozakowi na światłach mina rzednie .
Osobiście polecam. |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 30-07-2009, 19:09
|
|
|
Automaty w Carismach są świetne. Inteligentne, płynne i bezproblemowe z reguły. Tu masz model z końca produkcji więc oprócz trybu w pełni automatycznego masz tez opcję ręcznej kontroli biegów - tzw. tiptronic. Oczywiście przy automacie wzrasta trochę spalanie, ale to odczujesz raczej tylko w mieście. W trasie są bardzo oszczędne. |
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Gru 2005 Posty: 1877 Skąd: OOL & DW
|
Wysłany: 31-07-2009, 03:23
|
|
|
Oprócz uszkodzonego przodu, dobrze przyjrzałbym się tyłowi, szczególnie lewe tylne drzwi... Choć może mi się już miga przed oczami po całym dniu |
_________________ Była:Mitsubishi Carisma '96 1.6 automat HTB
Obecnie: F34 |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|