|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] Wymiana oleju silnikowego - spadła moc, wzrosło spa |
Autor |
Wiadomość |
Mighn
Mitsumaniak
Auto: Shogun '92 2.5 TDI Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 270 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 03-08-2009, 10:36
|
|
|
Zbyszku, ale to chyba nie normalne, że po generalce autko pije więcej niż przed ;/ |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
Wysłany: 03-08-2009, 21:01
|
|
|
"pije" czy wycieka bokiem ? Jak by duzo pil to chyba i by kopcil ? Moze analiza spalin by cos wykazala ?
Ale nie martw sie, ja jezdzilem dumperem w anglii - to taka mala ciezarowka z lyzka z przodu. Ten to dopiero pil olej do skrzyni automatycznej. Zeby dalo sie jezdzic to trzeba bylo dolewac, najpierw dolewalem po trochu. Szef kazal dolewac i jezdzic ale jak z warsztatu w ciagu dnia zabralem 2 banki po 25l i pod koniec dniowki powiedzialem ze juz nie ma i mu wziolem dwie 1l butelki z auta to zwatpil i zabral go na warsztat |
Ostatnio zmieniony przez Faraonix 03-08-2009, 21:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Mighn
Mitsumaniak
|
Wysłany: 03-08-2009, 22:05
|
|
|
Faraonix, nie mów mi o dumperach... wyścigowy sprzęt budowlany musi się sypać ciągle - rajdówki tak mają
Tomek - a jak się czuje katalizator? (faktycznie analiza spalin może coś powiedzieć) a jeżeli nie pali, ani nie cieknie (arkusz papieru na 24 godziny pod autko) to mamy typowy przypadek zaniku magicznego - i z tym nic już raczej nie zrobisz, niektóre silniki tak mają... |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 03-08-2009, 22:19
|
|
|
Może jeszcze spalać olej przez trefne pierścienie albo przez wyjechaną turbawkę. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Mighn
Mitsumaniak
|
Wysłany: 03-08-2009, 22:24
|
|
|
no to jak masz dobrą strumienice, to nie ma prawa siadać na lambdzie cokolwiek a i strumienica będzie czyściutka. A o strumienicach słyszałem już tyle strasznych opowieści, jak to nieomalże wysadza silniki w powietrze że aż sam chce sobie założyć nawet miałem jedną w łapie, ale miała spin odwrotny do mojej sprężarki - więc została w sklepie
Podjedź na analizę spalin, ma szanse wykazać czy pali olej, czy też olej znika...
Aha - a jak tam kolektor dolotowy - suchy aby? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 03-08-2009, 22:26
|
|
|
ostatni w 2,8TD mieliśmy przypadek, ze były pęknięte pierścienie zgarniające i też brał sporo oleju przez to. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 03-08-2009, 22:47
|
|
|
Może na odwrót pierścienie złożyli? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|