|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
pompa hamulcowa |
Autor |
Wiadomość |
Lala
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3.2DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-08-2009, 10:42 pompa hamulcowa
|
|
|
Cześc!Tym razem mam problem z pompą hamulcowom wydaje dziwny dźwięk przy popuszczaniu pedału chamulca(popiskiwanie słyszalne w kabinie).Hamulce działają raczej ok pompa podaje ciśnienie.Jak posadziłem żonę na postoju i otwarłem klapę to dźwięk wydobywa się z hydroakmulatora,który jest na pompie.Pytanie kolejne,czy może przyczyną byc nadmierne zużycie klocków?Jadę do fachowca,ale nie dam w ciemno wcisnąc sobie nowej pompy...koszty,no chyba,że będzie mus!Z góry dzięki!!! |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 10-08-2009, 11:07
|
|
|
Padła sama z siebie, często się to zdarza w rocznikach 2000-02. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Lala
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-08-2009, 14:21
|
|
|
Hej!Wracam z autoryzowanego serwisu Mitsu i jestem werry happy.Wychodzi facet odgłos określił jako szczekanie,poprosił mnie o dowód rejestracyjny,poklikał coś na kompie i mówi "podlega wymianie w ramach gwarancji"nie powiedział co ale wymiana,mówił o baniaku,czyli myślę,że chodzi o hydroakmulator z pompy,nie podejżewam,że mówił o całej pompie.W środę o 9.00 do aso.dzięks żbychu za odpowiedź!!! |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 10-08-2009, 14:46
|
|
|
w ramach akcji mają ci wymienić jeszcze bagnet oleju silnika, i program w pompie wtryskowej. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Lala
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-08-2009, 14:51
|
|
|
O bagnecie wiem.Już go kiedyś oglądali chyba chodziło o złe cechy pomiarowe podobno jest ok,a co ztym programem napisz coś więcej...jest nie teges?zięki |
|
|
|
 |
Szyszkowa
mod Pajero seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 308 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 11-08-2009, 11:27
|
|
|
Wymieniają na gwarancji akumulator ciśnienia - metalową bańkę w komorze silnika, na ściance działowej od strony kierowcy. |
|
 |
watcher79
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
|
Wysłany: 11-08-2009, 17:41
|
|
|
Na jaką akcję się powołać jak będę pytał o wymianę "bagnetu oleju silnika, i programu w pompie wtryskowej." ?
Wymieniłem już akumulator ale nie zaproponowali wymiany bagnetu czy programu...
W przypadku akumulatora powołałem się na akcję:
http://www.motofocus.pl/n...hi-pajero-.html
Jak byłem u Ciebie Zbyszek w lipcu to podłączaliśmy auto pod komputer. Nic nie mówiłeś o złym programi więc może u mnie jest ok ? Czy może to jest niewykrywalne przez komputer ? |
_________________ Pajero '01 - 3,2 DID, automat (V78)
Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY
 |
|
|
|
 |
|
|