Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czas naprawy...
Autor Wiadomość
arturodh 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 2008
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-08-2009, 11:01   Czas naprawy...

Witam, mialem mala stluczke, gosc wjechal mi w bok samochodu...
do wymiany zderzak, blotnik felga i kilka czesci zawieszenia....
Jako czas naprawy powiedzieli mi, ze okolo 2 miesiecy, bo na czesci z Holandii trzeba czekac okolo miesiaca? Czy mieliscie do czynienia tez z takim dlugim czasem naprawy w Mitsubishi? Wydaje mi sie ze wlasciciel warsztatu moze cos krecic, bo przeciez to jest chore zeby naprawa trwala 2 miesiace... Kiedys mialem forda i przy duzo wiekszej szkodzie naprawa trwala 2-3 tygodnie...

Czy to normalne w mitsubishi czy gosc cos kreci?

jurekschroda 
Forumowicz

Auto: Lancer, Colt, Carisma
Wysłany: 13-08-2009, 11:13   

:shock: no trochę długo... Popytaj w innych serwisach mitsu - ja bym wolał poświęcić parę godzin na dotarcie do serwisu, który będzie w stanie zaoszczędzić mi parę tygodni czekania.

bonito 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Wysłany: 13-08-2009, 12:20   

Jeżeli chcesz naprawiać auto w serwisie w Gdańsku to szczerze współczuję. Po przeglądzie, gdzie nalali mi 5,5 litra oleju do silnika (mieści się około 4) zmieniłem serwis na Agromax w Elblągu. Zapytaj tam, może będzie szybciej (a na pewno lepiej)...

mihoo 
Forumowicz

Auto: Outlander II DiD Ralliart
Wysłany: 13-08-2009, 13:07   

potwierdzam. w Gdańsku dramat!
1. świszczy mi coś z wymienionych drzwi, facet kazał mi samemu zlokalizować przyczynę (!)
2. zauważyłem niedawno krople zacieków lakieru
3. przycisk od zamykania zamków w klamce się stopniowo zapada
4. plastikowa listwa słupka wewnątrz czasami mi odpada

oczywiście w wolnej chwili jadę z reklamacją ale to nie jest raczej oczekiwany poziom usług
pozdrowienia

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 13-08-2009, 13:34   

Taki czas oczekiwania to chyba w mitsu jest normą. W poniedziałek widziałem w Białymstoku Sportback-a, który czeka od miesiąca na tylny zderzak, jedną tylna lampę i parę duperelków. Powodzenia. Te graty w zasadzie to idą z Japonii, może lepiej zapytać czy nie szybciej było by je myknać do nas od rosjan. Tam mają zbyt na poziomie 100 tyś aut rocznie to i chyba może być krótszy okres oczekiwania na części :) .

arturodh 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-08-2009, 15:24   

no myslalem zeby poleciec gdzies indziej so serwisu, ale samochod nie jest na chodzie i bym musial go wziac na lawete, a taka przyjemnosc troche wyjdzie.
Dzis bylem i powiedzieli mi ze 1,5 miesiaca to minimum (wiec pewnie zejdzie dluzej), wzialem liste czesci jakie potrzebuja, przesle ta liste do dystrybutora i sie zorientuje czy faktycznie trzeba na te czesci tyle czekac.
Z tego co mi mowili wczesniej to podobno wszystkie potrzebne czesci maja w Holandii, wiec przeciez z Holandii nie powinny tyle czasu isc czesci... doslownie smiech na sali...

ppowski 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2.2 DiD Instyle
Wysłany: 13-08-2009, 20:44   

Ja tez czekam na elementy klimatyzacji juz 2 miesiące i tez zrezygnowałem z naprawy w ASO, bo pewnie bym na urlop nie wyjechał !! Moje częsci płyną z Japonii :mrgreen: :badgrin: pozdrawiam oczekujących na części i radzę sie przyzwyczaić bo w Mitsu to standart !!
PP

mnemonik 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DI-D Intense+
Wysłany: 17-08-2009, 22:39   

Niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość - w Warszawie (Auto GT) również trwało to 2 miesiące :(
Potwierdzam na podstawie własnego doświadczenia: konkretna stłuczka, przód chłodnica, elmenty zawieszenia, felga, wymiana drzwi, malowanie boku.
Pewnie roboty na 2 tygodnie, gdyby wszystkie części zamówione były od razu.
Najgorsze było to że Panowie co tydzień twierdzili że w przyszłym będzie do odbioru - i tak im zeszło 2 miechy.
Ale za to, jak go już odbierałem, cieszyłem się jakbym kupował nowy :)

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 19-08-2009, 12:32   

Serwis nie posiada chyba na stanie najmniejszej śrubki, na wszystko trzeba czekac, tylko nie rozumiem dlaczego MMC zapewnia transport części w lektyce, skoro to trwa tak długo. Ja juz czekam na drzwi do wymiany ponad miesiąc, na szczęście mogę jeździć i mi to nie przeszkadza. Gorzej było po wybiciu szyby. Niby drobiazg ale nie w MMC.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 19-08-2009, 12:41   

Potwierdzam co do małej dostępności części. Ja miałem małą kolizję kilka tyg po zakupie auta. Samochód w warsztacie w Szwecji stał 2 mies z powodu braku części. Na szczęście na czas naprawy miałem auto zastępcze.

Pozdrawiam

Dominik

sla 
Forumowicz

Wysłany: 19-08-2009, 12:59   

Tylko w Polsce jest mały problem, nie dają samochodu zastępczego, a jeżeli już to za takie pieniądze, że taniej jest jeździć taxi. Dlatego ubezpieczyłem się w AXA ,ale oni dają samochód tylko na 2 tyg., nie przewidzieli dla posiadaczy Mitsu specjalnej opcji np.samochód zastępczy na pół roku. :lol:

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 19-08-2009, 13:10   

No fakt. Ja mam jednak możliwość ubezpieczenia auta w Szwecji na trochę korzystniejszych warunkach. Ale w tym wątku bardziej chciałem podkreślić fakt że problem dostępności części w MMC jest chyba jednakowy w całej Europie, nie tylko w PL.

Pozdr.

Dominik

arturodh 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 20-08-2009, 16:49   

no nie wyglada to za wesolo :/

mi w blacharni w gdansku facet podal numer do firmy wypozyczajacej samochody na czas naprawy. Firma dala mi samochod na 15 dni roboczych, czyli de facto 3 tygodnie. Pieniadze sami sciagna z oc sprawcy. Placi sie 400 zl kaucji zwrotnej.
Do tego jeszcze dostalem tydzien z Assistance. No ale to razem wziete i tak za wiele mi nie daje... Mam jedynie cicha nadzieje ze troche szybciej sie z tym uwina niz 2 miesiace...

MariuszSz 
Forumowicz

Auto: OULANDER II 2.0DID Int+ 2008
Wysłany: 27-08-2009, 15:28   

Problem czasu oczekiwania na części nie dotyczy tylko Mitsubishi. Pod koniec czerwca zepsuł mi się mechanizm wycieraczek w w Subaru Outback. Czas naprawy z powodu braku części wyniósł dokładnie 1 miesiąc i 2 dni. Samochód na gwarancji więc na cały czas naprawy dostałem samochód zastępczy - Avensis Kombi w dieslu. Swoją drogą wspólnie z serwisem zastanawialiśmy się jak importerowi się to opłaca. Miesiąc samochodu zastępczego przy takiej duperelnej naprawie.

sla 
Forumowicz

Wysłany: 27-08-2009, 18:40   

MariuszSz napisał/a:
Samochód na gwarancji więc na cały czas naprawy dostałem samochód zastępczy

Tylko MMC nie daje przy naprawie na gwarancji samochodu zastępczego i w tym jest cały problem.Różnica jest dosyć zasadnicza.

Odpowiedz do tematu