Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
11-02-2007, 00:47
MSW 2.0 TDI gaśnie na wolnych obrotach
Autor Wiadomość
Jeffrey
[Usunięty]

Wysłany: 09-06-2006, 20:48   MSW 2.0 TDI gaśnie na wolnych obrotach

Witam. Od dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem MSW 2.0 TDI. Do tej pory chodził super, ale nagle zaczął gasnąć na wolnych obrotach. Czy ktoś może mi podpowiedzieć co może być tego przyczyną? ąuto było tankowane na shellu i do tej pory nie było problemów.

kamilek 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-06-2006, 15:46   

Napisz dokładniej, w jakich sytuacjach to się zdarza np. zimny czy ciepły silnik, na postoju czy podczas toczenia się itd.

Galant E33 - koniec przygody

"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 30-06-2006, 08:51   

przyczyn gaśnięcia na wolnych obrotach może byc kilka
jakie mi w tej chwili przychodza na myś to
1. filtr paliwa jest zapchany
2. filtr powietrza zabrudzony
3. woda w paliwie
4. cholera wie co jeszcze
jak kamilek pisał podaj więcej szczegółów

[ Dodano: 30-06-2006, 08:57 ]
kamilek napisał/a:
Pieska .

kamilek piesów to ja mam juz dosyc narazie. A po 2 to jamników za bardzo nie lubie :cry:
a to moje pociechy

Pawelkus
[Usunięty]

Wysłany: 19-07-2006, 11:27   

Jesli zatankowales bio-diesla, albo jakies inne cuda to moze sie tak wlasnie dziac. Szczerze odradzam takie eksperymenta z silnikami na PD. Ciekawskim polecam przeglad niemieckiego forum motor-talk.de

kamilek 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-07-2006, 13:24   

To może ja jeszcze raz wypowiem się w tej sprawie. Rozmawiałem z autorem tematu na pw i co się okazało: przyczyną był przestawiony o jeden ząbek pasek rozrządu. Oprócz w/w. objawów auto ciężko odpalało, mocno kopciło, na wolnych obrotach szarpało silnikiem, na wyższych szarpanie ustawało lub wyrównywało się, na wyższych biegach zauważono spadek mocy. Tak więc jeśli ktoś z Was zauważa u siebie podobne objawy, radzę sprawdziś pasek, zanim będzie za późno...

Galant E33 - koniec przygody

"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst

Odpowiedz do tematu