Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
bagaznik na rower
Autor Wiadomość
kolak 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 instyle
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-08-2009, 18:21   bagaznik na rower

Jezeli temat by poruszany to poprosze linka, bo przez opcje SZUKAJ nic nie znalazlem

Z jakich bagaznikow na rower korzystacie ?

Ponoc pasuje tylko uchwyt na hak - a ze tego nie posiadam to musze zakupic i hak i bagaznik

prosze o rady

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 18-08-2009, 18:31   

kolak napisał/a:
Ponoc pasuje tylko uchwyt na hak
można też na relingi. Trochę wysoko, ale jak można coś takiego założyć na Lexusa RX400h (dzisiaj widziałem) to i na Outka. Ja też jednak szukam wygodniejszego rozwiązania i na razie mam hak a w razie wyjazdu z rowerami kupię albo Atera Strada (raczej ten), albo Thule 909 - jeszcze nie podjąłem decyzji.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 18-08-2009, 18:53   

Ja kilkakrotnie woziłem nasze 2 rowerki na dachu i nie polecam tego rozwiązania bo cholernie wysoko..... W czwartek jedziemy na Hel i chyba kupię jednak Stradę albo Thule na hak. Wariant chyba optymalny dla Outka bo platformę można odchylić i dostęp do bagarznika jest swobodny i bezproblemowy.

Pozdrawiam

Dominik

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 18-08-2009, 21:55   

Ja używam Thule .
Mam oryginalne belki do których są mocowane uchwyty rowerowe. To, że wysoko to fakt, ale daję rady. Przy otwartych drzwiach stajesz na progu i jest spoko. ;)

Tylko na ograniczenia wysokości trzeba uważać :!: :!: :!:
W niedzielę, przejeżdżając przez Słowację, wjeżdżałem na podziemny parking Tesco. Chwilę się musiałem zastanowić czy aby na pewno tym razem nic nie mam na dachu :mrgreen:

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 18-08-2009, 22:17   

Hiszpan>>>> Ja natomiast miałem już przyjemność zciąć rower w garażu podziemnym. Efekt? Lekkie wgniecenie w dachu w poprzednim aucie i bagażnik rowerowy do wymiany :mrgreen: Dlatego teraz do Outka chyba jednak zakupię platformę na hak. Ładowanie rzeczy do boksa jest Ok,ale roweru to już niewygodnie.

Pozdrawiam

Dominik

kumar 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander
Wysłany: 18-08-2009, 22:33   

W tym roku podczas wyjazdów wakacyjnych woziłem rowery na bagażniku zakładanym na hak - Thule Euroway 945 (dwa rowery, ale jest wersja na 3 - 947). Jazda z rowerami komfortowa - żadnych problemów. Polecam ten bagażnik - umiarkowana cena, bardzo wygodny, odchylany, po złożeniu mieści się w bagażniku. Na zła pogodę można dokupić pokrowiec - rowery przyjeżdżają wtedy czyściutkie, choć jest jeden mankament - całkowicie zasłonięte tylne okno.
Pozdrawiam,
Kumar

Komandor 
Mitsumaniak

Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Wysłany: 21-08-2009, 09:32   

Używam aluminiowych, zamykanych poprzeczek dachowych Thule (typu nie znam, bo to był jeden z gratisów przy kupnie auta) i do tego 2 uchwytów rowerowych Thule 591. Zestaw sie sprawdza ale do zamocowania lub zdjecia rowerów z dachu wygodniej korzystać z asysty jeszcze jednej osoby... Nie należę do mikrusów ale i tak zawsze rozkładam dodatkową drabinkę dwustopnową (przydaje się też przy usuwaniu ptasich prezentów z dachu). Przed montażem w/w uchwytów polecam położyć na dachu koc i usunąć lub zabezpieczyć ruchome zaciski do kotwiczenia (lubią wypadać). Minusem są osobne klucze do zamykania poprzeczek i uchwytów. Oczywiście trzeba pamietać o rowerkach na dachu przed wjazdem na piętrowe parkingi i do garażu...
Pozdrawiam, :shock:

Odpowiedz do tematu