Chlapacze - jakie? gdzie kupić? |
Autor |
Wiadomość |
zbyszko_orzech
Forumowicz

Auto: Outlander Intense+ SE
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-06-2009, 20:30 Chlapacze - jakie? gdzie kupić?
|
|
|
Witam
Po ostatnich opadach deszczu i kilku przejazdach po piaszczystych drogach boki auta wyglądaja jakbym przyjachał z jakiegoś safari
Wiec postanowiłem że założe sobie chlapacze, tylko jakie? Orginalne czy zamienniki, gumowe czy z tworzywa? Jakie wy macie zamontowane? I gdzie kupiliście, może jakieś namiary na sklepy?
Pozdrawiam |
|
 |
jmgmotocykle
Forumowicz marcin78
Auto: outlander 2.2 156ps
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 353 Skąd: oleśnica
|
Wysłany: 09-06-2009, 22:12
|
|
|
wg. mojej wiedzy tylkmo aso - są solidne i godne polecenia - temat poruszany
[II 2.0 DID] brudne progi
- tam poszukaj.... |
_________________ Proste są dla szybkich aut, zakręty - dla szybkich kierowców |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 09-06-2009, 22:12
|
|
|
wyboru wielkiego nie masz - mnie zamienników nie udało się znaleźć. Oczywiście poza uniwersalnymi - czyli do żadnego. Ori masz niestety w cenie zaporowej ~400zł - czyli płacz i płać. Następnym razem będę negocjował samochód z chlapaczami - teraz po prostu kupiłem. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
zbyszko_orzech
Forumowicz

|
Wysłany: 10-06-2009, 21:03
|
|
|
rezon napisał/a: | wyboru wielkiego nie masz - mnie zamienników nie udało się znaleźć. Oczywiście poza uniwersalnymi - czyli do żadnego. Ori masz niestety w cenie zaporowej ~400zł - czyli płacz i płać. Następnym razem będę negocjował samochód z chlapaczami - teraz po prostu kupiłem. |
Masz racje zamienników nie znalazłem w sklepach mówili żeby tylko w ASO szukać
A w ASO jak to w ASO ceny od 170 zł do 250zł za komplet na jedną oś w zależności od miejscowości. I też sie z tobą zgodzę że chlapacze powinni dodawać przy zakupie:D
Czy ktoś sam montował chlapacze? Czy jest jakaś ingerencja w części blacharskie czy tylko w nadkola z tworzywa? A może orginały mają otwory w tych samych miejscach co mocowanie nadkola do auta i tylko wystarczy dokręcić do nich? |
|
 |
jmgmotocykle
Forumowicz marcin78
|
Wysłany: 10-06-2009, 21:26
|
|
|
zobacz w poscie Cytat: | ¤ [II 2.0 DID] brudne progi | - tam jest dużo na ten temat i zamieściłem też swoje foty z zamontowanymi podestami i chyba chlapaczami - org. chlapacze montuje sie w fabryczne otwory i nie wymaga to żadnej ingerencji - montaż jest b. prosty w otworach technologicznych nadwozia...
[ Dodano: 10-06-2009, 21:28 ]
sorki - na foto nie ma jeszcze chlapaczy - montowałem je 2 dni później... |
_________________ Proste są dla szybkich aut, zakręty - dla szybkich kierowców |
|
|
|
 |
zbyszko_orzech
Forumowicz

|
Wysłany: 10-06-2009, 23:28
|
|
|
jmgmotocykle napisał/a: | zobacz w poscie Cytat: | ¤ [II 2.0 DID] brudne progi | - tam jest dużo na ten temat i zamieściłem też swoje foty z zamontowanymi podestami i chyba chlapaczami - org. chlapacze montuje sie w fabryczne otwory i nie wymaga to żadnej ingerencji - montaż jest b. prosty w otworach technologicznych nadwozia...
Dzięki za info
A z ciekawości zapytam jak upchnąłeś podesty i chlapacze bo wszędzie gdzie dzwoniłem pytali sie czy mam podesty bo jak tak to montaż chlapaczy jest niemożliwy W sumie myślałem kiedyś o podestach ale na razie zostanę przy chlapaczach
Jakbyś miał chwile wolnego to możesz wrzucić fotki jak to wygląda u Ciebie ( chlapacze + podesty )
Pozdrawiam |
|
 |
jmgmotocykle
Forumowicz marcin78
|
Wysłany: 11-06-2009, 07:40
|
|
|
oki - w wolnej chwili to zrobie - ale musze wcześniej przed sesja zdjęciową umyć mojego miśka... |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 11-06-2009, 12:00
|
|
|
zbyszko_orzech napisał/a: | jmgmotocykle napisał/a: | zobacz w poscie Cytat: | ¤ [II 2.0 DID] brudne progi | - tam jest dużo na ten temat i zamieściłem też swoje foty z zamontowanymi podestami i chyba chlapaczami - org. chlapacze montuje sie w fabryczne otwory i nie wymaga to żadnej ingerencji - montaż jest b. prosty w otworach technologicznych nadwozia...
Dzięki za info
A z ciekawości zapytam jak upchnąłeś podesty i chlapacze bo wszędzie gdzie dzwoniłem pytali sie czy mam podesty bo jak tak to montaż chlapaczy jest niemożliwy W sumie myślałem kiedyś o podestach ale na razie zostanę przy chlapaczach
Jakbyś miał chwile wolnego to możesz wrzucić fotki jak to wygląda u Ciebie ( chlapacze + podesty )
Pozdrawiam |
Bzduuura... w Norwegii wielokrotnie widziałem Outki z chlapaczami i podestami. |
|
 |
Dziaders [Usunięty]
|
Wysłany: 21-07-2009, 14:36
|
|
|
jmgmotocykle napisał/a: | oki - w wolnej chwili to zrobie - ale musze wcześniej przed sesja zdjęciową umyć mojego miśka... |
chętnie zobaczę te fotki podestów i chlapaczy, obiecałeś też namiary na firmę od podestów i ... |
|
|
|
 |
zbyszko_orzech
Forumowicz

|
Wysłany: 21-07-2009, 21:06
|
|
|
Ja kupiłem już chlapacze ( przód i tył za 350 zł ) w Bielsko-Białej w ASO na Prusa
Akurat byłem przejazdem Założyłem sam bardzo prosta robota i nawet instrukcja montażu jest. |
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 27-07-2009, 08:17
|
|
|
zbyszko_orzech, możesz pokazać zdjęcia jak to wygląda? |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
zbyszko_orzech
Forumowicz

|
Wysłany: 06-08-2009, 12:06
|
|
|
Grześku napisał/a: | zbyszko_orzech, możesz pokazać zdjęcia jak to wygląda? |
 |
|
 |
jmgmotocykle
Forumowicz marcin78
|
|
|
|
 |
AlCapone [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2009, 12:20
|
|
|
Ile te podesty kosztują i gdzie je można kupić.....?????? |
|
|
|
 |
jmgmotocykle
Forumowicz marcin78
|
Wysłany: 23-08-2009, 12:46
|
|
|
900ZŁ. GŁUCHOŁAZY - ale nie mam telefonu - na allegro mozna ich znależć... |
|
|
|
 |
|