Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:40 |
[Cari 1.8] Carisma 1.8 16V z LPG |
Autor |
Wiadomość |
M4ciek
Nowy Forumowicz
Auto: Audi A3 8P
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-08-2009, 01:54 [Cari 1.8] Carisma 1.8 16V z LPG
|
|
|
Witam wszystkich
Moja druga połówka poszukuje auta dla siebie i upatrzyła sobie takie cudo jak Mitsubishi Carisma (bo to auto się nie starzeje )
Z racji ograniczonego budżetu poszukiwane roczniki tak do 1998 max i upatrzyliśmy sobie coś takiego jak Mitsubishi Carisma 1.8 16V z LPG. Właściciel stwierdził że instalacja gazowa jest firmy BRC ale że nie jest to sekwencja (spalanie od 7.5 litra w trasie). Butla 70 litrów w bagażniku.
Auto z roku 97, nie jest bezwypadkowe, ale nie ukrywano tego przed nami. Wersja wyposażenia chyba nie najniższa bo z tym pseudo-drewienkiem w konsoli środkowej. Klima, nowy akumulator, cena to wstępnie 9000.
Ponieważ nie mam auta na gazie i podchodzę do nich z dużym sceptyzmem, powiedzcie proszę czy ten niesekwencyjny gaz z tym silnikiem to w miarę bezawaryjne rozwiązanie? Używany będzie na codzienne dojazdy do pracy i nie tylko (szacunkowo 25 tys. km rocznie)
Hmm... a może on się nie zna? Niestety nie wiem jak samemu rozpoznać rodzaj instalacji.
Niestety, auta nie ma nigdzie w ogłoszeniach (otomoto itp.) więc nie mam linka do oceny.
Wszelkie sugestie czy przemyślenia mile widziane. |
|
|
|
 |
adaśko
Mitsumaniak
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 590 Skąd: bielsk podlaski
|
Wysłany: 16-08-2009, 08:23
|
|
|
z tego co wyczytalem to instlacja jest dobrej firmy i jesli jest jeszcze odpowiednio zalozona to naprwawde jest bezproblemowa.Ja z aka mieszalnikowa instalacja w swojej cari 1.8 16V przejezdziłem 4 lata i zrobilem 100.000km i niemiałem rzadnego problemu.jesli autko bezproblemowo jezdzi na gazie nic nie szarpie no to tylko brac. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 16-08-2009, 10:46
|
|
|
a nawet jak ma stara instalacje to za ok 1300 zmienisz ją na sekwencje i bedzie smigac az milo i bezproblemowo:) |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
M4ciek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-08-2009, 22:38
|
|
|
dziękuję serdecznie za odpowiedzi
a powiedzcie proszę, na co zwrócić uwagę przy ostatecznych oględzinach? Carisma ma jakieś charakterystyczne punkty które można sprawdzić namacalnie/naocznie?
np. coś powinno być tak i tak, a np.często się psuje (potrzebne argumenty na ew.zbicie z ceny ) |
|
|
|
 |
adaśko
Mitsumaniak
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 590 Skąd: bielsk podlaski
|
Wysłany: 17-08-2009, 12:38
|
|
|
ja to bym zwrócił uwage na stan skrzyni biegów bo to bolączka carismy no i stan tylniego wielowachaczowego zawieszenia bo troche roboty pozniej jest przy nim. |
|
|
|
 |
M4ciek
Nowy Forumowicz
|
|
|
|