Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:40
[Cari 1.8] Carisma 1.8 16V z LPG
Autor Wiadomość
M4ciek 
Nowy Forumowicz

Auto: Audi A3 8P
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-08-2009, 01:54   [Cari 1.8] Carisma 1.8 16V z LPG

Witam wszystkich :-)

Moja druga połówka poszukuje auta dla siebie i upatrzyła sobie takie cudo jak Mitsubishi Carisma (bo to auto się nie starzeje ;-) )

Z racji ograniczonego budżetu poszukiwane roczniki tak do 1998 max i upatrzyliśmy sobie coś takiego jak Mitsubishi Carisma 1.8 16V z LPG. Właściciel stwierdził że instalacja gazowa jest firmy BRC ale że nie jest to sekwencja (spalanie od 7.5 litra w trasie). Butla 70 litrów w bagażniku.

Auto z roku 97, nie jest bezwypadkowe, ale nie ukrywano tego przed nami. Wersja wyposażenia chyba nie najniższa bo z tym pseudo-drewienkiem w konsoli środkowej. Klima, nowy akumulator, cena to wstępnie 9000.

Ponieważ nie mam auta na gazie i podchodzę do nich z dużym sceptyzmem, powiedzcie proszę czy ten niesekwencyjny gaz z tym silnikiem to w miarę bezawaryjne rozwiązanie? Używany będzie na codzienne dojazdy do pracy i nie tylko (szacunkowo 25 tys. km rocznie)

Hmm... a może on się nie zna? Niestety nie wiem jak samemu rozpoznać rodzaj instalacji.

Niestety, auta nie ma nigdzie w ogłoszeniach (otomoto itp.) więc nie mam linka do oceny.

Wszelkie sugestie czy przemyślenia mile widziane.

adaśko 
Mitsumaniak

Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Wysłany: 16-08-2009, 08:23   

z tego co wyczytalem to instlacja jest dobrej firmy i jesli jest jeszcze odpowiednio zalozona to naprwawde jest bezproblemowa.Ja z aka mieszalnikowa instalacja w swojej cari 1.8 16V przejezdziłem 4 lata i zrobilem 100.000km i niemiałem rzadnego problemu.jesli autko bezproblemowo jezdzi na gazie nic nie szarpie no to tylko brac.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 16-08-2009, 10:46   

a nawet jak ma stara instalacje to za ok 1300 zmienisz ją na sekwencje i bedzie smigac az milo i bezproblemowo:)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

M4ciek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-08-2009, 22:38   

dziękuję serdecznie za odpowiedzi :)

a powiedzcie proszę, na co zwrócić uwagę przy ostatecznych oględzinach? Carisma ma jakieś charakterystyczne punkty które można sprawdzić namacalnie/naocznie?
np. coś powinno być tak i tak, a np.często się psuje (potrzebne argumenty na ew.zbicie z ceny ;-) )

adaśko 
Mitsumaniak

Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Wysłany: 17-08-2009, 12:38   

ja to bym zwrócił uwage na stan skrzyni biegów bo to bolączka carismy no i stan tylniego wielowachaczowego zawieszenia bo troche roboty pozniej jest przy nim.

M4ciek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-08-2009, 13:37   

Auto które mnie interesowało pojawiło się na otomoto....
http://otomoto.pl/mitsubishi-carisma-C9694632.html

Jak ktoś chce poczytać moją relację to zapraszam tutaj:
http://bezwypadkowe.net/f...abianice-18993/

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi